Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Само преди два дни от ДСБ поискаха за втори път оставката на транспортния министър Ивайло Московски с аргумента, че държавните фирми от сектор "Транспорт" се управляват зле. Като аргумент тъмносините посочиха, че през 2015 година печалбата на Летище София е едва 5 милиона лева, докато положителният финансов резултат на аерогарите във Варна и Бургас, които общо обслужват пасажери колкото столицата, е 6 пъти по-висок.

Управлява ли се зле Летище София,  което министерството на транспорта иска да бъде дадено на концесия?

Преди ден на сайта на Министерството на финансите бяха публикувани данните за отчета на най-голямата аерогара у нас за първото тримесечие на т. г. Според тях Летище София при 29,265 милиона лева приходи, има печалба едва  1,877 милиона лева. В сравнение със същия период на миналата година аерогарата е увеличила приходите си с 1,8 милиона лева, но печалбата е нараснала само с 97 000 лева.

Причината е и че разходите на летището са се увеличили в сравнение с миналата година. През първото тримесечие на миналата година те са били 25,432 млн. лева, а за т. г. - 27,180 млн. лева.

Финансовият отчет на летището показва, че то трябва да е много благодарно на нискотарифната унгарска авиокомпания "Уиз ер" за повишените си приходи. При обслужените самолети увеличението спрямо предходната година е с 388 авиона (ръст от 21,4%).

То идва основно от новите дестинации, които лоу кост компанията пусна в края на миналата година до Женева, Неапол, Кьолн, Мюнхен (Меминген) и Бари, както и до Бристол от януари т. г. Става дума за допълнителни 235 самолета на "Уиз ер".

Ключови думи

Коментари

5%, какво искат повече?

5%, какво искат повече? Държавата дои всичко, каквото се намира на територията. Нали са си платили данъците преди това, тези пари пак са влезли в държавата. Значи, като не могат да ги хванат как крадат, почват да риват, че печалбата била малка. И понеже транспортните възли са без конкуренция, искат да дерат всеки, минал през тях. Бойко цица достатъчно, управлява лошо. България се управлява лошо, те за летището риват.

www

Не държавата дои! Тези, които управляват държавата доят. Летище София е типичен пример. Сигурно половината партийни шефове имат свъразни фирми, които доят от летището. Кой за косене на трева, кой за кетъринг... Ако тези данни са верни и правилно интерпретирани, оставките стават наложителни!

socialen

Издоено от ПП ГЕРП

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.