Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Летище София се управлява неефективно, както всички компании, на които принципал е Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, обяви на специална пресконференция депутатът от ДСБ Атанас Атанасов. Това е поредната порция данни, представени от него, за лоши практики във ведомството на Ивайло Московски - предишните бяха посветени на скандалите в ДАИ и на Гражданската въздухоправателна агеция, чийто шеф бе уволнен веднага.

Атанасов представи данни какви са официалните финансови резултати на Летище София за 2014 г., в сравнение с тези на летищата във Варна и Бургас, взети заедно. Столичният аеропорт и тези в двата морски града общо обслужват приблизително един и същи брой пътници годишно - между 3,5 и 3,8 млн. души. Печалбата на Летище София обаче за същата година е едва 5,2 млн. лв., а тази на Варна и Бургас общо - около 31 млн. лв. Разликата е близо 6 пъти.

Атанасов припомни, че най-добрата финансова година за софийската аерогара е била 2008 г. - тогава печалбата е била съизмерима с тази на друите две летища за 2014 г. - 30 млн. лв.

"Очевидно е, че летището не се управлява добре, а това важи за всички фирми, на които принципал е министърът на транспорта", заяви Атанасов и припомни, че ДСБ отдавна искат оставката на Ивайло Московски от поста.

По думите на депутата управлението на Летище София още е в ръцете на същите хора, които са оставили 27 млн. лв. на компанията да потънат в КТБ. Попита и защо министерството не прави нищо, за да си събере дълга от близо 60 млн. лв. от превозвача "България Еър".

Атанасов оспори и идеята на Московски концесионните такси за столичното летище да бъдат платени авансово от бъдещия стопанин на инфраструктурата и да отидат за оздравяване на БДЖ. 

"Това няма как да стане без разрешение на Европейската комисия, защото прехвърлянето на сумите от едното държавно дружество към друго е държавна помощ. Според правилата на ЕС това не е позволено", обясни Атанасов.

Според него има много примери за нагласени обществени поръчки в различни предприятия, които се управляват от Министерството на транспорта.

"Едно от тях е Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура", каза депутатът.

И попита премиера Бойко Борисов защо спира обществени поръчки в едни сектори, но не прави това в други. 

Ключови думи

Коментари

Тиквова, гербаджийска мафия. На изборите да се изхвърли на бунището и в затворите.

ТРОЛ тъп!

оо

на майка ти в задника

Кой бяха тия ДСБ?

Не ти трябва да знаеш,чобанино!Стой си в колибата и си свирукай с кавала!

Avatar

А дали летищните такси за чартъри не са по-високи от тези за полети по разписание, какво ще рече ДС ченгето? И доколкото Варна и Бургас обслужват основно чартъри, от там да се събират и повече приходи? Защо ли ченгето не е дало пълна справка за приходи и разходи, ами ни занимава с печалбата, която все пак е печалба, не е загуба, както по времето на Костов, когато подари БГА на Гад Зееви...

www

А дали за останалите полети, таксите в София не са по-високи??? Атанасов е антипатичен но въпросът ако това е вярно... следва да има обяснения

До кога шени занимавате с тоя гном.Не е ли време вече да се скрие и да отстъпи мястото на някой друг по–млад и по–достоен от тоя извехтял палячо.

Да се приватизира и вече няма да е грижа на ДСБ

Avatar

Не може! др. Атанасов е надежден кадър на ДС, със сериозни заслуги пред Партията - сам, рискувайки демократичните си устои, измъкна досиетата от ДС на др. Костов и неговото лично, за да не попаднат в ръцете на враговете. Заради това ще си го държат пожизнено!

Мао

ТЪПАНАР пак те обладаха костококите , сън не ти дават , само за сведение заслуги към партията има точно Московски и неговото татенце партийно величие от Плевен ,малкия Московски е първа дружка и протеже на Запалката / плевенския пикльо , така че ТЪПАНАР не прехвърля лайната от болната на здравата глава , апропо ТЪПАНАР цялата ГЕРБерастия се състои от дечица на партийни величия от близкото минало .

САЩ и ЕС одобриха строителството на Южен газов коридор, който ще заобиколи Русия Съветът твърдо подкрепя изграждането на Южния газов коридор, включително строителството на Трансадриатическия тръбопровод (ТАР), и подчертава важността на интерконектора Гърция- България, както и строителството на терминал за втечнен природен газ в Хърватия", се казва в официалното съобщение. САЩ и ЕС ще продължат да работят за диверсификация на доставките на природен газ в ЕС и подчертава, че е "недопустимо енергията да бъде използвана като политическо оръжие".

синчето на плевенски комунистически функционер и бивш служител на мултигруп по недоразумение министър на транспорта от 2009г. целенасочено води бдж към фалит

........Тиквова, гербаджийска мафия. На изборите да се изхвърли на бунището и в затворите...........На кои избори, на тия през месец май ли?

ТРОЛ тъп!

Имам няколко физиономии, за които винаги се питам защо са на свобода! Софиянски, Бисеров, Атанасов, Масларова и Овчаров!

Атанасов защо?

Гномът и Рада де Учиндол рият и цвилят като гладни магарета, белким заработят някой газов долар от Сашковите. Да, ама не, никой няма да ги уважава, защото са родоотстъпници и ще бъдат изхвърлени на бунището на политиката.

дън

Ех тоя авнта-р умора няма. Сега се прекръстил на Мао. Колко ли му плащат. Смени малко стила че смърдиш от км.

подозрителен

Ако на летището Ви подарят матрьошка,не я отваряйте,а повикайте сапьори.

Роси

Дежурната аватарска простотия пак се е развихрила... А дали не е добре за всички, населяващи държавата, ако се краде по-малко?!? И защо някакви прошляци защитават като луди крадците?!? Чух преди малко, че и прословутата програма за саниране е тотално порочна, с огромни надути цени, отиващи в бездънните гуши на герберски любимци, организация на архитектите твърди, че на поне тройни цени се прави изолация клас С, който е най-ниският и е все едно да купуваш коли, които харчат по 80 л/км, и че скоро в ЕС този клас изолация ще бъде забранена... ама Лилиту вече ще е раздала парите и всичко пак ще е пито-платено... Ех, ама нали е по-важно да плюеш по Радан, по Атанасов, отколкото да искаш да живееш като бял човек в бяла държава...

Албена Йовкова

Роси, как няма да е по-добре да се краде по-малко? Би било сбъдната мечта! Та ние гледахме Костов /за нас премиер, за вас божество/ и се молехме да разкара крадливите болшевики и ДСари от БСП и ДПС, но той взе та намали на 1 милион пенсионери /казаха, че ги преизчисляват уж/ пенсиите и те хората осъмнаха абсолютни бедняци. Как да не е хубаво да се краде по-малко? Боже, на нас ли ни го казваш, дето гледахме как БГА Балкан замина на цената на два джипа. Покойният Божков си отиде човекът с петното Мистър 10%, а никой не пита какво стана с останалите 90! И понеже много често, такива като теб, питате защо споменаваме Костов 15 години след като не е във властта, да ти дам верният отговор. Иван Костов направи такива съвършени схеми за източване, че ако беше художник, щеше да е поне Тициан. Това, което остави в областта на кражбите от държавата, пренасочването на средства, високодебитните течове, отклоняването на милиони и злоупотребата с власт е така примамливо, така прекрасно, така доходно, така ти решава всички проблеми, че няма начин да не посегнеш. И те посягат. Царя дойде наготово, седна, вдигна мизата и започна кражбата на милиарди. Вдигни очи, Роси, и погледни на архитектите у нас като на мафия, от най-печената!

Албена,Йовков никога не би писал за теб!И като си заговорила за Тициан,защо имам чувството,че поради твоето ДЕБЕЛокожие по-правилният избор на художник е Рубенс!

Роси

Албена, Албена... Ами вашето божество Борисов управлява България доста по-дълго от Костов, нали? И пак, като децата, "Костов защо не направи всичко изведнъж, идеално, завинаги"... Доста посредствена защита на сериозни пропуски в управлението тук и сега...

Avatar

А пропуските са??? Я сподели какво построено остави Костов след себе си? Разбита икономика, разбито селско стопанство, мафиотизирани здравеопазване и съдебна система... Всъщност, умнице костококова, днешните "реформатори" не искат ли да "реформират" именно свинщините на тартора си? Вашето е като да очакваш прасето да хване кофата и метлата и да измете и измии всичко, което е осрало... Е, най-много да доосере и да изпоомаже всичко, каквото прави и Пърдан.

А пропуските са??? Я сподели какво построено остави Костов след себе си? Разбита икономика, разбито селско стопанство, мафиотизирани здравеопазване и съдебна система... Всъщност, умнице костококова, днешните "реформатори" не искат ли да "реформират" именно свинщините на тартора си? Вашето е като да очакваш прасето да хване кофата и метлата и да измете и измии всичко, което е осрало... Е, най-много да доосере и да изпоомаже всичко, каквото прави и Пърдан.

аватароеб

Твоето е като да очакваш прасето Бойко да хване кофата и метлата и да измете и измие всичко, което е осрало... Е, най-много да доосере и да изпоомаже всичко, каквото прави и Цъфтан.

Албена Йовкова

Роси, Костов беше министър на финансите в правителството на Попов още през 1991 г. После беше министър на финансите в правителството на Филип Димитров, свалено от ДПС. Не се разбра с чия помощ, но от СДС имаше някои наградени! Борисов никога не е имал претенциите и самочувствието, което имаше Костов и аз към Борисов не съм имала кой знае какви очаквания, а към Костов имах! Той дойде на власт с "да отвоюваме държавата от престъпниците", а като сдаде властта престъпниците бяха охранени като прасета сукалчета. Всички до един! Не знам защо смяташ, че Борисов има нужда от защита, той има нужда от подкрепа и я получава на избори. Едно нещо искам да ти е кристално ясно - през 2009 г. България беше на колене, в калта и това е статистически доказано! В интернет не можеш да се дипломираш като хирург, но ще се ограмотиш. Навъртай се наоколо и ще научиш неща, които никъде другаде няма да ти ги кажат безплатно! И да знаеш, че няма да има реформи, преди да има връщанката!

ждроп

"Едно нещо искам да ти е кристално ясно - през 2009 г. България беше на колене, в калта и това е статистически доказано!"Това изречение,ей Богу!,накара Дунава да направи кръгом и да се завърне обратно в Шварцвалд!Албена????

анонимен

Бойко си призна,че ако Радан не беше напуснал коалицията,сега нямаше да има проблеми.Когато няма кой да им дава акъл ГЕРБ ще правят грешка след грешка.

герб>БКП

ГЕРБ обират последните трохи,изпопадали,от комунистическата трапеза и после-яко дим!Жалка комунистическа шайка!Дано им приседнат...трохите!

Фaкторбг

Смотаняци 2016-05-05 16:51:04 Лукарски с уникален гаф - праща погрешка прессъобщение срещу Кънев, после се извинява Според черновата никой не слуша Радан Кънев

Има голям напредък, щом и най-големите врагове на Борисов вече знаят какво изключително чувство за хумор има. А това за Радан, дето го изоставил сам, направо ме разплака от смях!

Не спирай да плачеш!Знаеш ли колко хубаво ще ти стане,като спреш!?

ха,ха

На Борисов му се плаче,герберите се смеят.

Роси

Да... Пределно ми е ясно защо мирише на соц, та се не трае, и Борисов е копие на Тато. Просто това си го искат хората - някой да ги обгрижва, да ги лъже, да им дава, да си крадат на дребно, за да могат големите да си крадат на едро... Живи и здрави да сте, абленки аватарски, но животът е показал, че подареното изчезва бързо и келепирът свършва. След това аз пак ще мога да се храня, защото мога сама, ама тия надарените... не знам.

Албена Йовкова

Роси, не тъгувай за соца. Няма да се върне. Този режим нямаше мирис и преди всичко нямаше цвят. Инак хубаво си ги наредила желаните от всеки среден еснаф неща. Спирам, за да се помоля за всички и главно за тези, с които не съм съгласна. Утре е Гергьовден!

Крадливата герберска пасмина няма спирачки!

То тя крадливата пасмина от всички цветове няма спирачки, но червената има само педал за газ!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.