Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Иво Мирчев не беше гледал участието на съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов по Нова телевизия тази сутрин. В момента е по работа в Истанбул. Вече беше получил обаждания с кратки преразкази на обвиненията, че стои зад организирането на протестите на българите в чужбина срещу орязването на изборните секции зад граница.

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: КРЪГЪТ „КАПИТАЛ“ ОВРЯКВА И ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА

Основен факт в разследването на Симеонов бе този, че писмата на българите в чужбина до медиите са изпращани от един имейл адрес [email protected] на Иво Мирчев, а пък той имал бизнес с Турция и връзки с кръга „Капитал“ и президента Росен Плевнелиев. С тези твърдения Симеонов подкрепи тезата си, че не става дума за спонтанни протести.

Иво Мирчев отговори на въпросите на Клуб Z:

 

Наистина тези писма са изпращани от моя мейл. Причината е, че аз познавам тези българи и те се обърнаха към мен с молба да ги разпратя до медиите, защото аз имам тези контакти така или иначе покрай другата си работа. Тези българи са в чужбина, те не познават в такава дълбочина българските медии, нямат контакти с тях и така просто е по-лесно.

Важно е да се каже, че във всички мейли, които сме изпращали, са посочвани имената на лицата, които стоят зад тях, заедно с техни координати – имейл и телефон. Това са реални хора и всеки може да го провери, като се обади. Повечето от тях дори бяха показвани по телевизиите.

- Изводът на г-н Симеонов бе, че не става дума за спонтанна реакция на много българи в чужбина, а за координирана от един център акция. Така ли е?

- Не знам дали е от един център, но това, което аз знам е, че много българи от чужбина се обединиха. Направиха обща група във фейсбук, в нея има стотици българи от чужбина и аз съм част от тази група.

- Т.е. това е причината да стигнат до вашия имейл адрес?

- Да, аз просто улесних процеса и разпращах писмата. Иначе, ако си използват всеки отделен адрес, тогава пък веднага ще кажат, че това са изпращани само от отделни хора писма. Просто използвам моя мейл, защото има контактите на голяма част от медиите в България. Това улеснява разпространението на информация.

Г-н Симеонов направи връзка между вашата фирма „Про смарт“, която изнасяла за Турция вашето устройство за умно управление през интернет на битови уреди, и активността срещу промените в Изборния кодекс?

- Всъщност направихме няколко тестови устройства, които изпратихме на партньори в Турция. Имаше интерес и направихме тестови устройства. Все още обаче нямаме продажби, защото фирмата е съвсем нова, от шест месеца. Ние обаче сме дали такива устройства и във Великобритания, и в Унгария, и в Полша, и в Чехия, и в Румъния – дали сме и на много български дистрибутори.

Да се прави такава връзка е пълна смехория. Няма абсолютно никаква връзка между дейността на фирмата и действията ни в защита на изборните права на българите.

- Последното твърдение, което г-н Симеонов отправи по ваш адрес и с което искаше да обясни защо и какво правите, е, че сте близък до издателите на „Капитал“ и до „бъдещ политически проект на Росен Плевнелиев“?

- Не съм чувал за такъв проект. Никога не съм се срещал с Росен Плевнелиев. Никога не съм се срещал с Иво Прокопиев. Нямам представа за какъв проект говори. Част съм от „Протестна мрежа“.

"ПРОТЕСТНА МРЕЖА": ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ДА НАПУСНЕ ПАРЛАМЕНТА

Как тогава оценявате опита за атака по този начин?

Не съм очаквал подобна реакция от български политик, дори и той да е от някоя от екстравагантните политически сили в парламента. Току-що научавам по телефона за това, което е казал. Дори не съм го гледал, но на пръв поглед това е изключително разочароващо да прозвучи от устата на български депутат и ключов фактор в управляващата коалиция в България.

А такива като вас „врякат“, както казва г-н Симеонов...

Каквото и да бъде казано, трябва да има аргументи. Аз лично оценявам високо това, което правим в „Протестна мрежа“, а всеки има свободата да изразява мнението си, но не му отива на един депутат да използва такива думи и да казва „Стига с тази демокрация!“

Сега наблюдаваме опит за атакуване и уязвяване на хората, които надигнаха глас срещу абсолютното фиаско, което депутатите постигнаха с Изборния кодекс. Това е опит да бъдат накарани да млъкнат хората, които се противопоставиха на орязването на секциите в чужбина. Само преди два дни същият политик атакува Елена Хамбарджиева с думите „Не ни се мотайте в краката“. Това е опит да се вкара някаква конспирация, което е абсолютно абсурдно.“

Ключови думи

Коментари

Когато фактите говорят и Иво Мирчев трябва да млъкне. Гледам го и започвам да разбирам какво точно значи "мутра"!

Казах

Значи, че ти си гербери комуно дебил.

denim58

"Иво Мирчев:“Наистина тези писма са изпращани от моя мейл. Причината е, че аз познавам тези българи и те се обърнаха към мен с молба да ги разпратя до медиите, защото аз имам тези контакти така или иначе покрай другата си работа." Прощавайте г-н Мирчев, но обясненията Ви са смехотворни. Да бяхте им изпратили по и-мейл необходимите контакти, така писмата им, щяха да са по-достоверни.

Оф

дениме, ти си смешен. Иво е казал защо го е направил: "Да, аз просто улесних процеса и разпращах писмата. Иначе, ако си използват всеки отделен адрес, тогава пък веднага ще кажат, че това са изпращани само от отделни хора писма."

11

Нищо скрито не остава в нашата малка държава,а такива тайни завери скоро стават .....далавери!:)))Пак се осрахме...

гост

Много е интересно когато тези т.н. "българи по света",връщайки се в България след 5-6 години работа навън,започват да забравят някои български думи и говорят дори с акцент....

а

ами да им забраним и да се връщат, така и така патрЕотите решиха да им пречат да гласуват, а? Аман от псевдопатриоти.

Селянино, като имаш претензии, защо пишеш с грешки? Тези които се връщат от чужбина, поне знаят някой друг език заедно с граматиката му, а ти, бе, селянино, не знаеш дори и родния си език! Със сигурност говориш неправилно, какво ти пречат тези, които говорят с акцент, след като стоиш много по-долу от тях?

СерГЕЙ Прокопиев

... покрай другата си работа този имал мейлите на журналисти/медии на които разпраща тъжните послания на не много млади, грозни и вдебилени женици от ню йорк и лондон ... коя ти е другата работа бе палячо?

Роси

Голям простак сте, г-н ГЕЙ... Внимавайте с квалификациите за жените, че идея си нямате какво правят с мъжете разгневени жени...

Ох

И на Пееф му беше виновен Капитал. Случайност!

гнусни политици

Симеоновр Волен и други гнуснари от БКП и ДС и КГБ прогониха най-кадърните ни деца от България!

И Борисов

Свободни хора -политиците не им "дават", а напротив -инвестират годишно милиарди в опосканата страна!

Плашат за да слушкаме и трайкаме, когато крадат!

дони

Егати резила! Браво иво, браво мирчев! Някой да не е разбрал за какво става дума?

OTAН

Симеонов, този самозабравил се простак, не само стигна до нивото на Петър Младенов (с фразата си "Не ни се мотайте в краката!", еквивалентна на "Най-добре танковете да дойдат!") и на Орешарски (с омразата/страха му към/от гражданите), но и продължава да копае надолу с "оврякването" и малоумните конспиративни теории. Не е истина колко еднакво разсъждават милиционерите по света и у нас - никой не може да ги убеди, че гражданите (работодателите им) не обичат да им се отнемат права - милиционерите си вярват, че срещу тях работят конспиративни кръгове и центрове. Дали да не спретнем един протест?

До гост

Селянино, като имаш претенции, защо пишеш с грешки? Тези които се връщат от чужбина, поне знаят някой друг език заедно с граматиката му, а ти, бе, селянино, не знаеш дори и родния си език! Със сигурност говориш неправилно, какво ти пречат тези, които говорят с акцент, след като стоиш много по-долу от тях?

Дидо

Сигурно не му е майчин;-)

В момента е по работа в Истанбул --- Нямам повече въпроси

Защо, Вие да не мислите, че Истанбул е място за забавления, но не и за работа?

Живеем във време, в което се разбра, че има обществени поръчки и мръсни поръчки! След празниците ще стане ясно кой на коя опашка се е наредил. Да видим кой ще вземе парите на Местан за секциите в чужбина, пардон - в Турция!

плачков

не сте прави да наричате най големия български патрийдиот ВАЛЕРИ и КАРАКАЧАНОВ и двамата дали живота си в служба на ДС. Нека изберем валери за президент а СКАТ за национална тел. А Димко И перата за негови съветноци.

SRQBoyboy

И как ще накарат българите по света да млъкнат?Ще им дръпнат шалтера на интернет като в Китай ли? Късички са ръцете на тези фатмаци от разните партийки, крилца и перца. И правитеслтвото и парламента са пълни неодоразумения и простаци.

ЯВЕРТЪ

На българите по света им дреме на капата за гласуването в България. От 2.5 млн гласуват 150 хил - 5%. Само патетичната протестнадупка и женския полов орган Бедров изпитват менструални вълнения по тоя въпрос.

И ДОГАН ДА Е ДОВОЛЕН, ЧЕ ИЗСЕЛНИЦИТЕ В ТУРЦИЯ НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА МЕСТАН

Ето тук е "заровено кучето"! Целта е проруската ДПС да обере гласовете на българските мохамедани.

Новият

Кобрата не се полакоми от парите и си остана тук, в БЪЛГАРИЯ!!! А разни като тенисистите Малеева, Гришо...много спортисти легионери лапат парите и не живеят тук, защо те да определят съдбата ми? Питам колко "патриоти" завършващи с нашите пари медицина (и не само) патриотично заминават за много пари в чужбина, а ние оставаме без лекари, учители, боилози, инженери...!!! Там където се плащат данъците, там се гласува! точка!

ако детето ти праща пари и ти пазаруваш с тях, нали на закупената стока плащаш ДДС. Та по тоя начин плащат данаци в България.

00

Е такива олигофрени като теб ,които имат акъл колкото зелена еуглена са виновни умните хора да бягат от България. Тук остават само мутри като Кобрата. Вие произвеждате само екскременти за друго не ставате. Торби с л...

ВЪПРОСА С ОГЛЕДАЛОТО ИЗЯДЕ СЕКЦИИТЕ.ТОВА Е.

Вяра

Подкрепям българите в чужбина, които са намерили малко време да вземат отношение и по безобразията на българските депутати, власт и т.н. Драги политици, та те са тръгнали от нулата там-грижи за квартири, грижи за образование, грижи за бедните си роднини в България... Браво на И.М., който ги подкрепя,

АКО ВЪПРОСЪТ ЗА ОГЛЕДАЛОТО НЕ БЕШЕ ПРОВОКАЦИЯ, БИ ТРЯБВАЛО В ЛОНДОН ДА ГЛАСУВАТ 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ. ЩЕ ВИДИМ!

Мария Лазарова

Вяра, българите в чужбина не са там с присъди или на лечение, че да им съчувстваме. Щом са били шута на България, значи са умни, интелигентни и вероятно красиви! Откъде накъде някакви лигли и лигльовци ще ми внушават чувство за вина, понеже не мога да живея в чужбина. Не мога и толкова! Всеки си хваща пътя. Ами почти всички строители на съвременна България са учили в Европа и са се върнали! Направи ми силно впечатление изказването на един чужд анализатор, че най-много българи имало в Испания и Гърция, защото доскоро тези страни най-много приличали на България в късния социализъм - мързел, заплати като социални помощи, ама + свобода! Ех, каква прелест!

Ти се моли да не проговорят, цървул

dobroutro

Не разбирам какъв е проблемът. Че писмата са пратени от един меил или че Валери Симеонов е природно прост човек, от голямото доброютро. Мисля, че трябва да се коментира наглостта на Валери Симеонов.

Avatar

Активистът на Протестна мрежа си призна, че организаторът на врякането е той.

Avatar

Да повторим за низшите слоеве на населението - плебса от ДСБ, "Престъпна мрежа" и присъдружни медии - Конституцията на България действа единствено на територията на нашата страна! Територии, попадащи извън родната юрисдикция, няма как да бъдат подвластни на нашата Конституция. Доколкото дипломатическите ни представителства също се водят българска територия, то само на тяхна територия е гарантирано правото на българите да гласуват. Записвайте си ги тия работи, че хванах пришки да ви обяснявам елементарни неща!

Новият

Какво пречи да обичаш България без да имаш право да гласуваш, ако си в чужбина? Или първо искаме, а после даваме!? Въпросът разберете нито е финансов, нито етичен, а ПРАГМАТИЧЕН!!! По каква логика хора живеещи в Австралия или Южна Африка да имат право да определчт живота ми тук! Тях ги интересува кои и как ги управляват там, ако ги интересува да се върнат тук и въпросът е решен!

28 октомври 2014, Медиапул: "РБ отказа кабинет на малцинството с ГЕРБ и настоя за включване на ПФ" "Реформаторският блок (РБ) не прие оферта на ГЕРБ за правителство на малцинството и настоява за трипартийно управление с Патриотичния фронт. Решението на парламентарната група на РБ бе обявено от нейните съпредседатели Радан Кънев и Меглена Кунева във вторник."

какъв предприемач?Прост солташак на Сорос

"Първият път от РБ "за" ограничението на българите зад граница бяха само депутати от ДСБ - Борис Станимиров, Валентин Павлов, Вили Лилков и Станислав Иванов. При прегласуването към тях се присъединяват още трима реформатори - зам.-председателят на парламента Иван Иванов, който е от гражданска квота, както и депутатите от СДС Костадин Марков и Румен Христов." /Офнюз/

До Марииките

Прост , по прост , най прост. За съжаление в България останаха точно тези категории хора. По свестното се изнесе. Затова сега остатъчната простотия иска да пресече всички връзки с читавото, което я храни. Валери Симеонов,Сидеров,Чучулина, Каракачанов и онова празно тенеке Джамбазки ли са моделът за патриотизъм? Какви патриоти са тези рубладжийски пунгии? Патриотизъм на пет ракии и 10 кебапчета. Като си ушиете гащи от знамето и се повиете в него по -българи ли ставате? Нечленоразделност и безпросветност. Жалка пасмина от дебили.

Мария Лазарова

До Марийките....Оценявам вложеното чувство и го смятам за искрено. При такова излияние обидите са неизбежни. Не е вярно, че всичко свестно се е изнесло. Всичко българско е тук, изнесоха се интернационалистите. Няма дума, която да ме обиди така, че да престана да пиша. Аз смятам, че в основата на решението е Просвещението. Изброените лица не са патриоти, а широкоспектърни бизнесмени, които са по-опасни извън парламента, отколкото вътре в него. Отношението ми към българите в чужбина е като към хора, която се залъгват, че винаги ще им е гарантирано на хляба мекото. Не ме страх от чужденци, страх ме е от еничари!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.