Премиерът Бойко Борисов съобщи във фейсбук, че е "спазил обещанието си" парите, които биха се спестили от провеждането на референдума на "Шоуто на Слави" заедно с президентския вот, да бъдат дадени за пътища.

"Както обещах миналата седмица, благодарение на спестените пари от възможността да се гласува на национални избори и референдум заедно, днес правителството осигури още 31,9 млн. лв. за ремонта на пътища в Северозападна България и в област Хасково. От тях 19 млн. лв. са за ремонта на 43 км от първокласния път I-1 (Е-79) Видин – София. Със средствата ще бъдат ремонтирани два участъка от пътя на територията на Северозападна България. 13 млн. лв. ще бъдат инвестирани в подобряване на състоянието на 35 км от път I-1 Видин – Димово, а 6 млн. лв. ще бъдат вложени в 8-километров участък при изхода на град Враца, посока Видин.

Това написа Борисов в личния си профил след края на днешното заседание на Министерския съвет. За по-голям ефект под статуса му се появи и видео с кметовете на Враца и Видин - Калин Каменов и Огнян Ценков, който използваха случая да благодарят на правителството и за парите за пътища, и за други добрини, които върши за общините им. И двамата кметове са избрани от ГЕРБ.

БОРИСОВ: СПЕСТЕНИТЕ ПАРИ ОТ РЕФЕРЕНДУМА ОТИВАТ ЗА ПЪТИЩА В СЕВЕРОЗАПАДА

Каменов се похвали, че МС е дало разрешение и сградата на бившите казарми във Враца да се предоставят на общината, но не стана ясно за какво ще бъдат използвани.

Борисов разказа още, че на заседанието на кабинета на 15 април са отпуснати още пари за пътища, а от началото на годината сумата за рехабилитация на асфалт в Северна и Северозападна България, която е отпусната допълнителн, е 106 млн. лв. 

ПОСЛЕДНО: РЕФЕРЕНДУМЪТ НА СЛАВИ ЩЕ Е ЗАЕДНО С ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ

Правителството отпусна и още малко пари - 9,3 млн. лв., за благоустройство на общините Бургас, Исперих, Плевен, Трявна, Ихтиман. Повечето се управляват от ГЕРБ, с изключение на Плевен, където по думите на Борисов кметският вот от миналата есен е бил загубен "нарочно". В Исперих за първи път от 25 г. ДПС загуби изборите и според ГЕРБ новият градоначалник е бил избран с тяхна подкрепа.