Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Рано сутринта в първия работен ден след Великден протестиращи българи от различни краища на света изпращат съобщение до медиите. Заедно с искането си президентът да наложи вето върху промените в Изборния кодекс, които силно ограничават изборните права на българите в чужбина, сънародниците изпращат на медиите видео записи и снимки от акцията им #ветоИК и #ИскамДаГласувам. Писмото е озаглавено: Великденски яйца от цял свят призовават за президентско вето над промените в Изорния кодекс.

ВОЙНАТА СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ВЕЧЕ Е ОБЯВЕНА

Писмото е получено както в Клуб Z, така и в телевизия СКАТ, която е собственост на съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов – един от основните инициатори на промените за гласуването в чужбина. В писмото на недоволните българи има посочено едно име за контакт – Елена Хамбарджиева от Ню Йорк.

По-късно през деня Елена получава писмо от адрес [email protected], което е подписано с "В.Симеонов". Предоставяме ви текста му и снимка от екрана на компютъра на Елена Хамбарджиева, която тя ни изпрати:

„Кой Ви пречи на Вас да гласувате, след като в Ню Йорк има дипломатическо представителство в което можете да го сторите?

Или просто трябва да вдигаме патардия за да сме "по-демократични","по различни"и "по-екзотични" за да ни забележат медиите?

Случайно да сте чували за откритите до момента на приемането на новия ИК 136 секции в Турция, от които влизаха между 60 000 и 100 000 гласа?

Случайно да сте чували, че на последните парламентарни избори в САЩ и Канада гласуваха 8000 българи, а другите 200-300 000 браха гъби?

Случайно да сте чували, че откриването на 1 секция струва на обеднелия и оскотял бг данъкоплатец, а не на Вас, между 8000-12000 евро?

Не сте чували. Вас тези дребнави факти не Ви интересуват.

Но както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре, така не ни се мотайте в краката, когато се опитваме да намерим решение на 25-годишни проблеми сътворени от безродни политици и безродни капризнечещи псевдосънародници. И накрая - използването на деца за политически цели е забранено!

В.Симеонов"

Клуб Z опита да се свърже с Валери Симеонов, за да потвърди автентичността на писмото. Той не отговаряше на обажданията ни, но негови служители в телевизия СКАТ потвърдиха, че именно това е имейл адресът, който съпредседателят на Патриотичния фронт използва лично.

НЕ СЪМ ВИ УПЪЛНОМОЩАВАЛ ЗА ТОВА, ГОСПОЖО ЦАЧЕВА

Протестиращите българи в чужбина посочват и неверните данни, които използва Валери Симеонов в писмото си.

Първо, разходите за отваряне на 428 секции извън страната за парламентарните избори през 2014 година са общо 1 467 272, т.е. по 3438 лева за секция. Това прави около 1700 евро, а не цитираните „8000-12000 евро“.

Второ, гласовете от Турция намаляват и като брой, и като дял от общите подадени гласове от български граждани извън страната.

ПАТРИОТ Е – ДУША ДАВА, НО НЕ МОЖЕ ДА СМЯТА

Ключови думи

Коментари

ДПС+БСП

В. Симеонов - ортакът на ДСБ. Заедно подкрепиха правителството на Тиквата.

Аватар, ти ли си? Или началникът ти Dogwoman?

Загрижен политик за това колко нещо ще струва на народа. Това още не го бях виждал и чувал. Г-н Симеонов щом искате да не ви се мотаем в краката, няма да се мотаем, ще ви стъпчем!

КлоЗет

Изключвайки леко просташкия език, за кое Симеонов не е прав?

АзА

Първо няма как да изключим просташкия език. Второ цената на секциите е максимум 1500 евро и то заради командировъчните, които могат да бъдат спестени, ако се ползват хора от сътветния град, а не да пращат родата на екскурзия. Трето максимумът на дпс е почти 60 000. Което като % от гласовете в чужбина беше започнало да намалява, с улесненотото откриване на секции в другите държави. Сега обаче се връщаме на ограничаване на хората и съответно % на гласували в чужбина за дпс пак ще бъде по-висок. Обаче те се борели срещу дпс, разбираш ли...

Много "хубав и точен" ник си си избрал,боклук!

Не е прав да ограничава правото на хората да гласуват с "технически" трикове. Първо да докаже че гласовете от Турция са фантоми ! Може и да са, но това са предположения от негова страна. Ама ок зад тая бройка стоят 100000 живи български гласуващи граждани в Турция ? Това, че гласуват за ДПС, не прави гласа им недействителен и той (Симеонов) няма право да се разпорежда с тяхната воля.

АзА

А това, че валери симеонов струва на "обеднелия и оскотял бг данъкоплатец" по 2 707 500 лева на година? Предлагам да не ни се мота в краката този псевдо патриот.

дебелян пеевский

Ми не гласувай за него. Ти го вкара.

Никола

Не е прав: За цената на секция. За това, че пропуска да спомене, че дори в Турция да гласуват 100 000, в света в момента има над 2 000 000 българи. И да, те не са в България, заради което могат да кажат на мафиотите, че са мафиоти, и също - да пращат пари на цветущата ни икономика...

КлоЗет

И от тези два милиона гласуват 60 хил. Могат да продължат да си гласуват. Посолство, най-близката секция или да си дойдат за изборите.

дебелян пеевский

Симеонов изглежда е прост, но фактите, изложени в писмото са си факти. Българите в чужбина масово се интересуват от участие в изборите, малка част, която включва и моя милост, обикновено пътуваме, ако ни се налага и единственото, от което се оплакваме е изключването ни от възможност за гласуване, както се случва с "принципа" за уседналост, който нарушава конституцията. А плачущите пак ще ги питам, колко пъти поискахте гласуване по пощата?

Блгарин

прасе,ти в чужбина ли си? Малко по конкретно?

SRQBoyboy

Грамофонната плоча ли се развали, че повтаряш като пелтек?

Petyo9

Патриот е (Валери Симеонов), душа дава. Но не свойта душа братя, а душата на народа.

NAGLEC.НАГЛЕЦ.

Даже и Волэн Сайдеров се отказа от Цървула, а Боко му, се връзва на простотията... Боко, кой е по-прост, Цървула или Цвъцо?

дебелян пеевский

"Второ цената на секциите е максимум 1500 евро... Трето ... като % от гласовете в чужбина беше започнало да намалява, с улесненотото откриване" -- Това са фантасмагории. От общите разходи в чужбина можеш лесно да сметнеш, че един глас навън струва средно 6 пъти повече от един вътре и че разликата не се намалява. Процентът гласували извън Турция никога не е бил повече от 5 и намалява с увеличаването на броя на имащите право на глас. А иначе цялото това врякане с "борбата срещу ДПС" е теза на ПФ, с която просто се маскира играта, която ПФ играе по поръчка на Герб и ДПС-Доган - а тя е ограничаването на гласуващите до твърд електорат и купен вот.

АзА

така де. Ама нали всичко, което бил казал било факти или пък не? "Симеонов изглежда е прост, но фактите, изложени в писмото са си факти."

Пламен

Ограничаването на гласуващите до твърд електорат и купен вот, както твърдите, не кореспондира с въведеното от тях самите задължително гласуване.

Кирил

Нфсб и мвро са ПСЕВДО.. . Ченгета и рубладжии

Активирани фашисти от ДС (КГБ) мафията. Кво искате? Да останете само вие, полумърдащите дърти зомбита и мутрите в тази държава ли? Ми останете си със смърт.

бг

Идиот.

Малко ред.

Първото, което трябва да се каже, че човек, който говори на "Случайно да сте чували" е голям идиот. Ако приемем, че не може да си подреди мислите и да се изкаже нормално, следва да приемем също така, че в главата му е хаос и не може да заеме правилна позиция. Нататък започват останалите проблеми.

Oп

Единственият читав коментар тук, евала. :Д

OTAH

Тоя беше до тука!

КлоЗет

Не мисля. Масовият избирател споделя тезите му. Малцина, но за сметка на това гласни и медийно добре отразени люде са против.

нмладенов

в турция от 200 000 изселници,гласуват до 100 000. в сащ и канада от 300 000 българи да гласуват отиват 7-8000. за какво повече има да говорим.никой на никого не е забранил да гласува или пък още по идиотското да е обявил война.

Валери Симеонов да се потруда да докаже не бройката на гласовете от Турция, а тяхната недействителност. След като в Турсия има над 100 000 български граждани, защо се учудва на 100 000 подадени гласа ! Толкова ли е тъп, че да не разбира, че се опитва да ограничи гласуването на 100 000 български граждани в Турция ? Думичка не е казал до момента "те са фантоми", а само "от Турция влизат 100000 гласа". Тъпак !

Коко

А колко от тези "български" граждани знаят български? Вече и внуците на изселниците получават от МВР -Кърджали и Хасково паспорти, без да разбират и дума българска! Разгеле, сега ще могат да пътуват безвизово из Европа и дотам ще им е нужно българското гражданство. Докато българите изселили се в Европа и Сев.Америка масово обучават децата си и те говорят (е, с грешки, но разбират) български. Чувстват се отговорни да възпитат децата си в любов към българските традиции. Къде в Турция има създадени български училища и кой от децата на изселниците учи езика? Според мен говоренето и четенето на български езика до определена степен (да кажем над добър 3,5-4)трябва да е втория важен критерий (след изискването поне единия родител да е български гражданин) за получване на българско гражданство! Както е по Америка, Канада и Европа.

българин

Казал ли е нещо, което не е вярно/

Ко Ко Ко Костокок

Прав е. Като им се гласува да се върнат тука да принаждат и да гласуват. Нали сме силициевата долина на европа? аутсорсинг дестинация №1, самия епицентър на иновациите и разбира се галактически център на софтуерната индустрия - ню васюки-то на АйТи нам си кво си с 10% плосък данък ... елате и си гласувайте като сте толкова отворени.

дебелян пеевский

Нещото, което не е вярно е "опитваме [се] да намерим решение на 25-годишни проблеми сътворени от безродни политици и безродни капризнечещи псевдосънародници." В момента се опитват да направят нещо съвсем друго - да си осигурят избирателна система, с която ще печелят независимо от резултатите на изборите. Жалко е, че Боце е забравил как сам той случайно взе властта заради врътки в същия смисъл от БСП през 2009-та. Но у нас всеки, който е на власт се мисли за най-хитър.

Абе, ти хем се сърдиш на БСП, хем те тегли към извора. И какво е направил на посткомунистическата партия бившия комунист Бойко Борисов през 2009? Че се не сещам! Моля те, помогни на безпартийната неграмотна сган! Както в старите комунистически времена ни ограмотявахте. Замести Юлиан Вучков.

БУЛ

Излезе му досието и на тоя,нали - ДС.

Аз съм в чужбина

Аз съм в чувбина , Тия протестиращите са малоумници . Браво на Симеонов Българите в чужбина го подкрепяме .

Хич не се връщай! Ама, за съжаление си у наше село! Тъп и нагъл!

Виждал си и ти странство по телевизията. Тъп дудук.

BulgarskiEmigrant

ТЪП КАВАЛ!

дебелян пеевский

"Моля те, помогни на безпартийната неграмотна сган!" -- не се научихте да четете...

SRQBoyboy

Дебилане, мислех, че си емигрирал в Сайберия, а се оказа, че и там не те сикат. И кой те излъга, че си грамотен. Погледни се в огледалото и... ще се намразиш сам.

111

Троловете на ДПС и Пеефски залаяха по В.Симеонов!Пишат си от БГ,а за простите ни сънародници се представят от америка....:)))

Толкова си просто, гереберче, че даже не си във състояние да осъзнаеш колко много!

Николов

Представяте ли си Валери Симеонов се борел срещу безродниците и лъже патриотите. И щял да подобри хала на народа след 25 години грабеж. А помните ли го как свиваше опашка пред Волен, как се мазнеше на Волен ,докато му направи известна селската телевизия СКАТ. И сега ще ругае децата ни в чужбина! Затова да цитираме Ботев:" Патриот е душа дава, но не свойта душа Боже , а душата на народа!"

MARIA SALVADOR

" И сега ще ругае децата ни в чужбина!" Баща ми отдавна е покойник, майка ми отдавна е извън България. Но знам какво е да си далеч от най- скъпите ти същества. Знам какво е да си далеч бащата, от чията подкрепа отчаяно се нуждаеш. Знам какво е да не се обаждаш по телефона, за да не слуша майка ти, че плачеш. Знам. Въпреки че вече съм доста пораснало " дете"- заради това изречение, което, повярвайте ми, означава много за всички нас отвъд пределите на България- благодаря Ви, господин Николов! Явно и Вие сте родител по телефона... Понякога е доста...непоносимо. Нали. Но човек трябва да може да живее с изборите, които прави. Хубаво е да знаеш, че все пак някой разбира и нас, " предателите", които живеем " лесно".

Калинков

Николов, всичко това не е вярно! Следя всички изяви на В.Симеонов, особено след като Волен Сидеров започна да се прави на тарикат и се оказа, че е руски храненик!

Много се поколебах дали да коментирам тази статия,но не се въздържах.Страшно ме подразниха нашите сънародници с техните претенции.Напуснаха страната и решиха да се спасяват,като започнат работа в едни работещи икономики,в страни с правила,в страни,които не са имали комунистическо управление.Ние "ГЛУПАЦИТЕ" останахме да се борим тук,да създаваме работни места,да се борим с постоянно променящите се правила и на липсата на такива да отглеждаме тук децата си и да мечтаем за една по-хубава България.Сега тези хора се сетиха ,че имат права,че искат да гласуват.Но ние-голяма част от работещите не желаем други да определят вместо нас ,кой да ни управлява.Нас никой не ни пита.Един референдум не беше направен както трябва. Така,че браво на патриотите. Ако пък толкова искат да гласуват да се потрудят и да се разходят до посолствата.

MARIA SALVADOR

Ох, направо лошо ми става от тия мрънканици в стил: " Леле, колко ви е лесно на вас в уредените държава и какви ГЕРОИ сме ние, дето останахме!". Да сте питали някого колко му е " лесно"??? Да имате НЯКАКВА идея от това " лесно"!? Престанете вече. Престанете. Никой никъде не се е " спасявал"! И вие чудесно знаете това! Всички вие, които имате НАГЛОСТТА да плюете по емигрантите! Нищо, че тия от " лесното" ви крепят икономиката и ви спасяват от ГЛАДНА смърт! Нищо от това. Аз уважавам всеки избор. И НАСТОЯВАМ да се уважава моят. Мога да кажа, че останалите в България сте страхливци, неспособни да рискуват в името на по- добър живот. Мога да кажа, че сте мързеливци, неспособни да се впишат в наистина работещи икономики и общества с правила. Мога да го кажа. Но няма да го направя. Първо- не е възпитано. Второ- НЕ Е моя работа кой какво решава да прави с живота си. Лесно, а? Ами направете го и вие, бе! Опитайте колко е " лесно"! Разберете добре. Вие с нищо не се борите. Ако го правехте- българската икономика нямаше да зависи от две неща- парите за европроекти и парите на емигрантите. Ако го правехте, българската политика нямаше да зависи от гнусни фигури като Пеевски, Местан, Болен и прочее. И още нещо за " лесното". Първите ми четири години зад граница бяха ужасни. Ужасни, тежки, смазващи. Няколко пъти бях на път да се откажа. Слава Богу, стигнаха ми силите. Да не се пречупя. Не съжалявам. Пак бих го направила. Не съжалявам. Защото знам, че ВСИЧКО, което имам днес е резултат от МОЕТО ЛИЧНО усилие. От безсънието, от лишенията, от усилието да преодолея пречките. Изобщо не съжалявам. Нищо, че предпочитам да не си спомням първите четири години. Така че по- кротко с това колко ни е " лесно" и как искаме да ви се бъркаме! Не, не гласувам за парламент и кмет- не е справедливо. Просто смятам, че не е правилно. Но смятам също така, че ако други сънародници искат да гласуват- никой не може да им пречи и да им обяснява, че са се " сетили", че имат права! Престанете вече. Не се ли уморихме да плюете и мразите емигрантите. Не се ли уморихме от собствената си злост.

гост

Само дето не си написал "колбасные мигранты" и че трябва да им се отнеме гражданството, червен глупак! От вас, червените чукундури, избягаха всички. И ще продължат да бягат. Турците за 500 години не унищожиха българите, но комунистите са на път да свършат тази работа за няма 100 години! Тъпунгери червени!!!

MARIA SALVADOR

Симеонов, Вие сте глупак. Нагъл, тъп, самодоволен глупак. Всички знаем къде е проблема. Проблемът е в гласовете от Турция. Които са много. И които не са демократични. Там едни хора от ЧУЖДА страна гласуват под СТРОЙ и ДИКТОВКА и налагат в България прокарването на чужда политика и интереси. Това е проблемът и той е сериозен. НО. Не може да ОГРАНИЧАВАТЕ КОНСТИТУЦИОННО ГАРАНТИРАНОТО ПРАВО НА ГЛАС ПОНЕЖЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИТЕ. Да, има консулства и посолства, така е. А ако живея на 3000 километра от най- близкото такова!? Въпросът не ме касае лично- аз НЕ гласувам за български парламент. Въпросът е ПРИНЦИПЕН. А принципът е, че не може някакъв прост неграмотен рубладжия да диктува на хората какво да правят! И какво не! Повдига ми се от такива като Вас, Симеонов. Заради такива като Вас в България има партии като ДПС и Местановата. Точно заради такива недоразумения като Вас. Колкото до " симпатичното" изявление да не ви се " мотаем в краката"- ето какво, Симеонов. Днес говорих с няколко мои близки приятели. И решихме, че това Ваше нагло изявление трябва да има последици. Които са по нашите сили. В рамките на няколко работни дни- колкото е нужно за чисто юридическата страна на нещата- аз и моите приятели ще покажем реакция на отвратителните Ви думи. Благодарение на това Ваше изявление в България ще бъдат ликвидирани няколко не лошо работещи фирми, ще бъдат закрити няколко( повече от десет) благотворителни инициативи и ще бъдат ликвидирани още някои притежания на точно девет човека, носещи на България данъци и такси. До сега. Щом Ви се "мотаем в краката"- няма проблем. Въпрос на няколко подписа е да лишим територията, на която сте депутат от сериозен паричен поток годишно. Явно можете да го позволите. Щом плюете по хората, които правят нещо за страната, в която са родени. Знам, че мнозина от коментиращите ще кажат, че реакцията ми е прекалена. Но и възмущението ми е неописуемо! Какъв е тоя тъпак, който си позволява да говори така за български граждани, за които той по Конституция РАБОТИ, бидейки депутат!? Отвратителен сте, Симеонов. И това, че сте прост, не е извинение. Поздравления, господине. С едно изречение нанесохте чисто икономически вреди на " бедната" държава, която Ви плаща 12 лева на глас.

За българите в чужбина трябва да има начин, различен от този в страната, защото са разпилени в няколко континенти. Не е като в Турция. Затова е необходимо да има дистанционно гласуване само за тях! А в секциите да се спазва в Турция и другаде, където е имало над 1500 гласа, което е невъзможно, да не се признават. Толкова е просто. не можем да ме да пътуват десетки и стотици км, за да гласуват. А това предвижда Симеонов. Как е прав. Не е , разбира се. Тъпо и непатриотично е. Съжалявам го. Но той и Каракачанов са дотук, така мисля.

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

анонимен

Като гледам колко си категоричен в заключението си ми ясен.Тука бъка от колебаещи се червени бабички.

Абе, тия докога ще ни се мотаят в краката. Един тиквеник, като Сидеров, отече в канализацията. Следват този старшина и ординареца му каракачанов. Интересно, че кучетата на Павлов не отделят слюнки като им видят имената. Бре, каква дресировка, бре!

Хахаа

И това клето ДС-зомби кльопа субсидии, директно от джоба на данъкоплатеца. Аре, метайте ги тоя оставки, че дъното се проби.

Мавров

Абе вие да сте чували за секции за гласуване на САЩ, Австрия или друга "бяла държава извън нея? Аз се поинтересувах и ня можах да намеря.

Чували сме.

Пъпеш, точно за САЩ не говори, смотан дришльо! Там си гласуват по пощата, гласуват даже астронавтите - и то при запазване тайната на вота! Аман от неуки ура-патриотари! Аман!

Хан Тукту

А бре Мръвков, първо за да си чувал(или торба) първо трябва да знаеш чужди езици. Второ, я сметни дали 25% янки живеят в чужбина пък тогава дрънкай простотии

prav e

ждроп

Не се сърдете на старшина Симеонов!За първи път е в парламента и му се лудува!Неговите фенове,с едроплетените жилетки и елеци,си го харесват такъв-простоват,нахален и скудоумен!Да оставим да се порадват,старшината и неговите байновци!

Avatar

Аххх... парвенютата от опиканите панелки в "Обеля" две, дето решиха, че като се пишат костоваци, ще станат аристокрация - въпреки овесените парчета солена сланина и сувите чушки, ветрещи по мръсните им тераси, измежду капронените въжа с провесени, разръфани дочени гащи и розави пликчета от жарсе. Мъка, мъка...

Кой където си плаща данъците, за тази държава да си гласува. Това е истината. Държавата от данъци живее, ако не участваш в живота и, що да имаш някакви права?

Маслинка

Точно така!

Avatar

Конституцията на България няма действие на чужди територии - който не вЕрва, да иде да пита в общината по местоживеене - в САЩ, Германия, Франция, Великобритания и т.н. - кажете ми, коя Конституция важи тъдява. Ако на някого му рекат, че в съответната страна важи булгарската Конституция, ще му осигурим пропорционален брой секции, както е в България. Правата на всички са гарантирани на територията на България! Който иска, да заповяда да гласува. Толкова!

Дъ ге

Льох,Стоенчо!Га свари да изучИш тия градски мурафети?!Че,ти,на село освен да ръчкаш шилетата и мисирките,друго не назнайваше,ба!Бря...бря...бря!Най-подир и от наше село да ся пръкне умЯн чЕляк!Тъй,тъй!Хортувай на гражданята таквизи слова!Нижи ги,като мъниста,пък ний-цяло село!,сме зад тебЯ!И да ся повиваш нощеска с козинявата черга,че като малчуган бе кекав,като на дяда Бойча шилето-Цецко!Айде,сполай ти за убавата казваница!

От чужбина

Хеи, Аватар, твоята интерпретация е смешна, не се опитвай да тълкуваш легални въпроси, явно не си специалист. Не става въпрос че нашата конституция има действие в чужди територии. Става въпрос че като Български граждани, ние, хората от чужбина имаме същите права и свободи както всички граждани на България. С други думи, да ни се даде право да гласуваме.

Avatar

ждроп 5/3/2016, 7:53:41 PM - "Неговите фенове,с едроплетените жилетки и елеци..." *** Аххх... парвенютата от опиканите панелки в "Обеля" две, дето решиха, че като се пишат костоваци, ще станат аристокрация - въпреки овесените парчета солена сланина и сувите чушки, ветрещи по мръсните им тераси, измежду капронените въжа с провесени, разръфани дочени гащи и розави пликчета от жарсе. Мъка, мъка...

Дъ ге

Не можем,песоглавецо,да се ширим всинца в апартаменти и къщя,като патрона ти Цъфтан!Убеждавам се обаче,за сетен път!,как си ръфал в несвяст солената сланина от чебъра в избата,сувите чушки са ти билЕ за десерт,галЕба!Че,тераса не си виждал дорде ти е избуял мустакЯ е ясно,но ми стана мъчно,че си гльодал в захлас розАвите пликчета на даскалицата Цецка и разръфаните дочени гащи на селския милиционер Цъфтан!Така е потурко!Някои носят одежди-алафранга,а ти си протривал дупарата във въшкави потури!Мъка,мъка...

Avatar,ti si bolen be momche.S tazi omraza osven bolnatati glava ste hvanesch i rak na cherniya drob.

съединението прави силата

Моля всички да си спомним какво пише на сградата на Народното Събрание: "Съединението прави силата". Искаме ли да се делим на живеещи в България и живеещи навън? Или е по-добре да променим мисленето си? Всички сме българи и нека да работим заедно за доброто на родината, а не да плюем живеещите другаде като по-нисши от нас. Това къде живеем точно в момента не ни прави непременно повече или по-малко добри, патриоти, или въобще българи... За тези които поддържат Симеонов, за кое точно е прав? 1. Цените за секция които е писал са абсурд и манипулация, която говореха и по телевизията. Цифрите на Елена са реални. Реално основния разход в случаите са командировки от БГ, някои от които може и да се спестят. Съпоставете ги и помислете 2. Тези 7-8000 гласували в Канада и САЩ са хора без значение ли? Кой е той да ги определи така? 3. Той познава ли авторката на писмото и каква е тя? Очевидно не. Заключението че протестиращите са соросоидчета или обичат да вдигат патардия са сами по себе си безпочвени, обобщителни и абсурдни хипотези. 4. Тонът му е кретенски и унизителен за самия него

Деленето е започнало на Терминала и вие си го знаете чудесно. Това че не са ви го казали до сега, със закон, е некакъв келепирец. Всеки келепир свършва.

Гост

Някъде то прочетох: Няма капанец със акъл и без нож! Старшинката е капанец (ударението е на първото а). И кой гласува за тези оформени идиоти Патриотичен фронт и ВМРО със сегашните им шефове-милиционери?

Какво е "Изорния"?

Този патреотин иска ли в следващият парламент да не влезе въобще. Голям работяга го раздава. Да не му се пречкали в краката. И точно кой го казва? Този който гълта парите ни за да си вее мършавият задник с имоти за не малко пари. Нека този путиноиден продажник да се измита за майката си Русия, и да не ни се пречка в краката че е бил патреотин.

Емилия

Приемете електронното гласуване и няма да има нужда да откривате избирателни секции. Ние всички живеещи в чужбина сме компютърно грамотни, не ни смятайте за глупаци. От какво ви е страх - ще ви отговоря, СТРАХ ви е че българите в чужбина от 8000 гласували ще станат 2 милиона и ще объркат сметките на политиците в България.

Не,после,няма да има смисъл да гласуваме,те ще си наместят резултатите.

Браво!

Само едно допълнение-винаги когато има проблем за болни деца или хора със сериозни проблеми, как тези въпросни сънародници една инициатива за дарение не направиха? А тези цаци, като нас дават и помагат, не деля никого само дълбок поклон и към нашите български турци с които сме заедно!

До Емилия

Не знам за какви сметки става въпрос, но със сигурност няма да объркате своите!

Въобще няма да влезнат Костококите. А този ще влезе, само да успее да обясни справедливата кауза която защитава.

Хаха

Оня болния дъртак Стоян пак ли се е развилнял ве? Стоянееее ще ти ритам сбръчканото дупе Стоянеееее!

SRQBoyboy

Глуповат ми изглежда повече самият Симеонов. Поне малко уважнеие трябва да има към най-големите чуждестранно инвеститори - българите в чужбина. Плещи като вакарелски спирач и сам с екефи на тъпотиите си. Този Сиемонов е едно от многото недоразумения в българския парламент.

Avatar

Ти знаеш ли какво е "инвеститор' и "инвестиция"? Колкото ти си "инвеститор", кога купуваш две кила кайма и едно чувалче чушки, да ти ги напълни ма'кя ти и да имат да ядат до другия уикенд, толкова са "инвеститори" и тия, които пращат пари на родителите си, за да се издържат! Колко баби са построили фабрики с парите, дето им ги пращат от чужбина, че да ги наричаш "инвеститори'? Неграмотници бе - ни знания, ни мисъл - повтарят на Пърдан и пропагандата му простотиите и се мислят за връх на сладоледа! Пази боже от такива "умни и красиви"...

Емигрантите инвестират в собствените си сметки и тези на родата. Дотук с инвестициите!

Динколенд

Мда...конституционно неиздържано паксвилче. Тири му свинска опашка. В това НС да си неграмотен е направо е комплимент.

SRQBoyboy 5/3/2016, 9:05:22 PM - "...най-големите чуждестранно инвеститори - българите в чужбина..." *** Ти знаеш ли какво е "инвеститор' и "инвестиция"? Колкото ти си "инвеститор", кога купуваш две кила кайма и едно чувалче чушки, да ти ги напълни ма'кя ти и да имат да ядат до другия уикенд, толкова са "инвеститори" и тия, които пращат пари на родителите си, за да се издържат! Колко баби са построили фабрики с парите, дето им ги пращат от чужбина, че да ги наричаш "инвеститори'? Неграмотници бе - ни знания, ни мисъл - повтарят на Пърдан и пропагандата му простотиите и се мислят за връх на сладоледа! Пази боже от такива "умни и красиви"...

Хайде!Лягай си вече,че стана неадекватен!Много си зле,човече!Мнооого!Оди се прегледай бре!Милиционера Цветанов,ще ти поеме разходите!На него му трябват трезвомислещи люде!А,ти,почваш да се осираш,като свищовска маря!Вземай крути мерки!Хайде,черничък Стоянчо!

Диков

А Валери Симеонов ли е инвеститора ?!?!? КАК... ВЗЕМАЙКИ ПО ДВА ЛЕВА НА ВЕЧЕР НА ТЕЛЕВИЗОР от БОЛНИТЕ по ОТДЕЛЕНИЯТА НА БОЛНИЦАТА? ИСТИНСКИ ПАТРИОТ!!!

ДАЛИ БЪЛГАРИТЕ ОТ ЧУЖБИНА СЕ МОТАЯТ В КРАКАТА НА ТОЗИ СИМЕОНОВ,ИЛИ ПЪК ТОЙ И КОЛЕГИТЕ МУ СЕ МОТАЯТ В КРАКАТА НА НАРОДА.И ГО СПЪВАТ ВЪВ ВСЕКИ СЛУЧАЙ.А ТОЗИ ЧОВЕК МИ ПРИЛИЧА НА НЯКАКЪВ ВОЕНЕН, КАТО ЧЕ ЛИ ОТ БЛИЗКИТЕ ВОЕННИ НА ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ОТ 1941 ГОДИНА ДО 1945 ГОДИНА.

М

Човекът е абсолютно прав! Нещата трябва да се назовават с истинските имена! Нашите емигранти работят за чуждите икономики. Направили са своя избор. Да бъдат така добри да не се месят в организацията на нашия живот, както ние не се бъркаме в техния!

Не бой се, душице. Няма. Изроди като вас заслужават сами да си изберат наказанието.

Емигрантите "инвестират" в собствените си сметки и в тези на родата. Дотук с инвестициите.

Пфф

А родата къде мислиш, че харчи парите? Бахти простия народ сме!

ники

Валери Симеонов е руско лайно заради такива като него моите деца са на запад и от там пращат пари в България затова те имат думата ,а той да мълчи бандит такъв.

Ами нормално

Проста мутра се намерила с прост патрЕот и се пръкнало просто правителство. А Валери Симеонов е прост помак.

БРАВО НА В. СИМЕОНОВ.....

БРАВО....

Войната на емигрантите срещу България продължава.

Леприкон

А Цимеонов не ще ли едни мощни яростни шутове във менте-патриотарския си задник , дорде стане с цветовете на трибагреник . Нещастник простав

Само глупаци могат да мислят, че цената за откриване на секция в Прага и в Ню Йорк е една и съща. Стига сте ни занимавали с глупостите на няколко емигранти, законът е гласуван вече.

Маслинка

Ако някой български емигрант желае да гласува - нека да заповяда в България на изборния ден и да пусне бюлетинчето си редом със своите сънародници. Но ако желае да си стои в чужбина, нека си стои. И нека си гласува за тамкашните политици - нали те му дават парите за хубавия чужбински живот!

аз

Тоя цървул смърди, а краката му най-много!

старо дрипави ченге-крадец е Симеонов

Симеонов е в ужас, че вотът на българите в чужбина ще му обърне натоварената с крадено каруца.

ЛУСТРАЦИЯ!

На Симеонов длъжностната характеристика на практика се изчерпва с това да се вслушва във волята на ИЗБИРАТЕЛИТЕ, които са де факто негови РАБОТОДАТЕЛИ!

браво!

Много ти смърдят ДС-арските крака,бе байганьо Симеонов! Позамивай се понякога!

Мария

АМИ ПРАВ Е В СЛУЧАЯ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ! ТОЧНО ГО Е КАЗАЛ !

Кур за Путин

След като ДПС е бита карта с гласовете в Турция след регистрацията на партията на Местан, то руските педерасти начело с валери Симеонов ще правят всичко възможно да провалят честните избори!

Много си зле брат като мислиш че ДПС са бита карта дали е дпс или дост е все едно ние се караме а те печелят и все повече ще печелят от изборите защото ние се роим на незнам колко партии и движжения и по разни други критерии а те \дпс и дост\ гласуват като един ЗАДЪЛЖИТЕЛНО няма искам не искам

Честни избори?Кога и къде?

Кур за Путин

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

В.Симеонов

Много харесвам Путин В.В., и какво от това? Няма само с В.Сидеров да се целуват!

Petyo9

Ееех ревнооост....

васил

другарю симеонов защо забрави за доклада по енергетиката то не бяха закани то не бяха консултанти на тия от енергетиката ще им разкажа играта ще им извадя далаверите на светло и след това гробна тишина а сега се гъбаркаш с така наречения избирателен кодекс на това народа казва празна мара тъпан била

Диков

Съвсем на място казано...стига да има #КОЙ да го прочете...Очевадното е , че и другаря ни Симеонов успя да се нареди на Енергийната софра...

Мечтател

Българите в чужбина са българи. Трябва да имат право и възможност ако искат да гласуват. Другото ми звучи като дискриминация. По-българи и най-българи няма. Политиката на държавата трябва да е такава, че да преобщава тези хора и евентуално връща в България. Логично е, техния брой расте, нашия намаля. Само ако сме обединени сме силни, а политиците все ни разделят и ни обясняват, че е с добри намерения. Защо ли?

Бивш емигрант

Живях извън България, гласувах. После се прибрах. Купих си жилище в България със спечелените пари, които по този начин вкарах в България. Не съм станал по-малко българин нито от В. Симеонов, нито от хвалещите го тук във форума. Целият спор е безумен - дай на хората възможност да гласуват, а който не се интересува от България така или иначе няма да го направи.

Този много насериозно се е взел!

НЕКА СЕ ЛУТАТ

КАКВО ВИ ПУКА КАКВО СТАВА С БЪЛГАРИЯ И БЕЗ ТОВА С ТИЯ КОРУМПИРАНИ ДЕПУТАТИ ДО 50ГОДИНИ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ОТ КАРТАТА

Уди

Прав е Симеонов. Не го харесвам, но този път наистина е прав! Защо миячите на чинии в чужбина ще решават моята съдба, тук, в България?

Иво

Твърдиш, че българите излизат в чужбина само за да мият чинии?? БРАВО!!!!! ... аз лично съм се възползвал от правото си за гласуване в Бордо, пътувайки за два месеца из Франция... Всеки български гражданин трябва да има право на глас, ако не, ще си останете само с гласовете на българските граждани от Факултето и Столипиново!

Нулева подкрепа

Ето точно заради такова мислене сме стигнали дотук. Защо миячите на чинии ли, те не са ли хора, те не са ли Българи, ти не си ли Българин? Защото тези миячи на чинии всъщност правят нещо първо легално, а не си стоят да пълнят сивата икономика на България; защото много от тях се връщат, за да си харчат парите в България, което спомага икономиката; защото много от тях се връщат и ще се върнат в България когато имат повече пари, за да инвестират и да създадат работни места за неблагодарниците пишещи по този пост; защото много от тези същите миячи искат да гласуват, не за две кебапчета(защото в чужбина няма предизборна "агитация"), а искат от добра съвест да си дадат гласа. ... Българите са слаби, защото не се подкрепят...

Пепи

Не мога да разбера, защо българите в чужбина толкова силно се напъват да гласуват? Повечето от тях никога няма да се върнат, даже децата им не знаят български. Драги емигранти, аз живея и работя тук, в България. С данъците си, плащам пенсиите на вашите родители. Стойте си в чужбина и си гледайте чуждоземския живот. Но моля Ви, не ни пречете да оцеляваме тук и да ни налагате кой да ни управлява.

Пепи ,една голяма част от нас ще се върнат в България и ще си харчат пенсиите тук и по този начин ще помагат на БГ производството !

Иво

Защото са Българи и имат това право, защото утре много от тях ще се върнат, защото не можеш да слагаш всички български граждани под общ знаменател и да казваш, че няма да се върнат!

Симо

Много точно всичко си казва, с изключение на " не ни се мотайте в краката", което си е просташка реплика, но в чужбина основно гласуват за ДПС, ГЕРБ и БСП и то един съвсем малък процент,с изключение на турците, за което обаче се харчат големи пари.Емигрантите могат да изберат друг начин да си продухват съвестта, че изоставиха и близки и родина в толкова трудно време. така или иначе гласуването само увеличава трудността, защото боклукът в политическата пяна, който е по върха на управлението , само се окопава - след всяко безмозъчно гласуване.

Иво

Това, което ме натъжава е, че виждам как вече българите се делят не само на леви-десни, сини-зелени, левски-ЦСКА, софиянци-провинсиалисти, русоифили-русофоби, хомофоби или кави ле не други фоби, а вече българи в чужбина и българи в България, по-скоро в България българите се делят на мразещи и немразещи другите българи, извън граница... е ... заключениетоми е .. НЯМА ДА НИ БЪДЕ! Не и докато сами се самоизяждаме.

До Мария Салвадор: Госпожо Салвадор, проблема не е в турските гласове. Проблема е в това, че българите в чужбина много по-рано от нас осъзнаха, че ГЕРБ е политически ГМО проект. И болшинството от тях не биха гласували повече за ГЕРБ. В същото време ГЕРБ е окупирала местната власт, даваща възможност за манипулация на всички национални избори. Орязвайки гласовете в чужбина, нараства многократно тежестта на корпоративният, купеният и манипулираният вот. Това в най-голяма степен обслужва интересите на ГЕРБ (с чиито гласове бяха приети промените в ИК). Това (колкото и да изглежда парадоксално) е в услуга и на ДПС срещу които ПФ уж се бори. Но основните инициатори са ГЕРБ. Останалото са мръсни политически договорки - предложението да излезе от ПФ. Но бъдете спокойна - ГЕРБ настъпват същата политическа мотика каквато са настъпвали няколко пъти БСП. И каквато е обречена да настъпи всяка партия разчитаща не на политики, а на политиканстване и на задкулисни ходове.

Hmmm

На мен ми дреме на ... Остана ми още една година за британски паспорт и след това отказ от българско гражданство...така и си плащам данъци и осигуровки в държава която се отнася по до добре от родината ми към....въпреки че съм пришълец.

Диков

Над два милиарда евро годишно влизат в България от българите , работещи и живеещи в чужбина. (според официалната статистика)

СИМЕОНОВ, МОГА ЛИ ДА ТИ ЕБА МАЙКАТА?

СИМЕОНОВ, МОГА ЛИ ДА ТИ ЕБА МАЙКАТА?

СИМЕОНОВ, МОГА ЛИ ДА ТИ ЕБА МАЙКАТА?

СИМЕОНОВ, МОГА ЛИ ДА ТИ ЕБА МАЙКАТА?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.