Вече не е нужно да се притеснявате, че може да накапете дрехите си, докато вечеряте. Особено ако решите да изберете да се храните без дрехи в първия "гол" ресторант в Лондон. Той трябва да отвори врати през лятото, но списъкът с чакащи вече е от 29 хил. души. 

"Буняди" стартира през юни т. г., но желаещите да опитат вечеря без дрехи се множат. Уебсайтът на ресторанта съобщава, че талоните ще се продават на принципа: "Първите са с предимство". 

Вечерящите ще бъдат окуражавани да се съблекат и "да изпитат истинското освобождение", докато си поръчват вкусни ястия. При пристигането клиентите ще бъдат отвеждани в стая за събличане, като ще трябва да сложат дрехите и принадлежностите си в шкафчета, в замяна ще получат лека роба. Те решават дали по време на вечеря ще останат с халатите или ще се съблекат напълно.  

За по-голяма дискретност масите ще бъдат затъмнени от бамбукови прегради, които ще създават усещане за уединеност. 

Според замисъла на ресторанта изживяването трябва да освободи гостите от "клопките на индустриализираното общество". Мобилните телефони и снимането ще бъдат забранени.

Буняди е термин от хинди, който означава "основен", "фундаментален", "натурален". 

Създателят на "голия" ресторант Себ Лял какзва: "Смятам, че ще се хареса на веганите и натуралистите от цяла Великобритания. Той няма да е място за първа среща, но за втори срещи и за вечеря с приятели".

Засега е известно само, че мястото на заведението ще е в централен Лондон, но без подробности къде точно ще се намира. В него ще има 42 места, а вечерята ще струва около 60 британски лири на човек.

"Минимално облечен" персонал ще чака при масите като ще предлага меню, което ще включва меса на скара, както и опции за вегани, храната ще е приготвена на дървени въглища и ще бъде поднесена в ръчно направени съдове от глина.

Себ Лял добавя: "Вярваме, че хората ще се възползват от шанса да прекарат вечер навън без нечистотии - без химикали, без изкуствени цветове, без електричество, без газ, без телефони - и дори без дрехи".