Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Забраната за разпъване на палатка на плажа и в цялата Зона А на Черноморското крайбрежие падна. В последния си работен ден преди Великден депутатите приеха без дебати и с голямо мнозинство промените в закона, отмяната на забраната на т.нар. "диво къмпингуване", приета преди няколко месеца.

Разпоредбата обаче предизвика масови протести на природозащитници и любители на почивките на палатка и управляващите размислиха. Депутатът от Гражданската квота на Реформаторския блок Петър Славов веднага реагира на новината във фейсбук:

 

В мотивите на приетия днес законопроект изрично пише, че целта му е да се отговори на обществените очаквания. Той предвижда още създаване на специални правила за разпъването на палатки и поставянето на кемпери и каравани извън категоризираните къмпинги на първа линия на плажовете. Това ще ставе в бъдеще с промени в Закона за туризма, записаха още депутатите. 

Ключови думи

Коментари

Импала

Да къмпингуваш диво на БГ-Черноморие е като да караш мотор по пътеките на Витоша.

Още една причина да мразя ДСБ.

Kovatz

До лятото има време, може още няколко пъти да ги забранят и разрешат. Важното е да има емоции...

Ако Цвъцо със семейството + тъщата отиде на "диво къмпингуване", за охраната му трябва цял бряг с палатки, а като се сметне и усирането... Аз съм против!

Никакъв шанс

няма да се угоди на този народ! Но така е - един харесва попа, друг попадията!

аман от дребнотемия

Как се радвате на дреболии-дребнотемие. Здравеопазването е разкатано,, икономиката е зле,човешките права се нарушават масово от полицейщината, а вие се радвате,че ще се опъват палатки на плажа(което, апропо е глупост на квадрат-в белите държави палатки се слагат на платени къмпинги, а опъването на биваци на плажа е цигания)

Всеки ром има право да си опъне палатка под блока ви-това е-къмпингуват диво. Сами си го пожелахте! Да не сте почнали да мрънкате, ако роми си разположа каруци и палатки пред вас!

Забраната на дивото къмпингуване беше смислено нещо. Заради кефа на няколкостотин души вече всеки мангал може да реши да си опъне бивак където му хареса и да обясни, че къмпингува.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.