"Фонд 100 години "Левски", един от организаторите на празниците за 100-годишния юбилей на клуба, обяви че ще покани на 23 май за мача с "Лацио" трима футболисти, които не са носили синия екип в славните си кариери.

Това са Димитър Якимов (ЦСКА), Динко Дерменджиев ("Ботев" Пловдив) и Христо Бонев ("Локомотив" Пловдив). От триото Чико Дерменджиев все пак бе треньор на "Левски" за един полусезон в миналото. Митата Якимов, Чико и Зума са сред най-великите в цялата история на родния футбол. Те винаги са демонстрирали спортсменско отношение към "синия" клуб и са били приятели на величия като покойния Георги Аспарухов-Гунди.

Якимов дори призна неотдавна в тв ефир, че като дете е бил привърженик на клуба от "Герена", а Гунди е сред любимите му футболисти и партньори на терена от мачовете в националния тим.

Междувременно феновете на "Левски" са на път да изпълнят стадион "Васил Левски" за шоуто на 23 май. В първия ден на продажбата на билети - вчера, приходите са над 150 000 лева. На практика пропуски за сектор "А" няма. Все още няма яснота за билетите за сектор "Г", тъй като там ще бъде инсталирано специално табло. Цената им е знакова - 7 лева.