Белгия днес предаде единствения останал жив заподозрян за атентатите в Париж Салах Абдеслам на френските власти. Те ще го разследват и съдят за атаките на 13 ноември м.г., в които бяха убити 130 души.

Франк Бертон, адвокатът на Абдеслам във Франция заяви пред медиите, че подзащитният му е нетърпелив да даде обяснение за извършеното от него и че досега делото не е разглеждано в дълбочина.

Свен Мари, белгийският адвокат на Абдеслам Свен Мари направи пред френския всекидневник "Либерасион" нелицеприятен портрет на досегашния си клиент:

"Това е един малък глупак от Моленбеек (брюкселският квартал, от който произхожда Абдеслам - б.а.), представител на дребната престъпност, по-скоро последовател отколкото водач. Той има интелигентноста на празен пепелник, у него има бездна от духовна празнота. Той е отличен пример на поколението ГАК (голямата автомобилна кражба), което си мисли, че живее във видеоигра. Той и припятелите му успяха да направят антипатична цяла една религия. Попитах го чел ли е Корана и той ми отговори, че чел тълкуването му в интернет. За простите умове, това е перфектно, нетът е максимумът, който те могат да разберат".