Вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов няма да се кандидатира за президент, но се усъмни в правотата на премиера Бойко Борисов, че няма шансове да бъде избран, ако бъде номиниран.

ЦВЕТАНОВ НЯМА КАК ДА Е КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ, НЯМА ДА ГО ИЗБЕРАТ

"Премиерът винаги е песимист и затова винаги губи басове", каза Цветанов в сутрешния блок на Нова телевизия в отговор на въпрос дали се е обидил на министър-председателя за думите му, че кандидатурата му е неизбираема на президентски избори.

За доказателство на твърдението си Цветанов се похвали, че е спечелил часовник от Борисов след местните избори.

По повод сблъсъците между протестиращи и полицаи пред парламента снощи той обясни, че инцидентите са станали след края на протеста когато останала само малка група, чиято цел била да извършат провокации.

БОЙ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА, ЕДИН АРЕСТУВАН (СНИМКИ)(ВИДЕО)

"Поздравявам полицаите за спокойствието, което демонстрираха към едно доста агресивно поведение. Да се обстрелва парламента с яйца и домати не е цивилизовано", каза Цветанов. 

Според него винаги когато в парлемента се гледат изборните правила имало висок емоционален заряд.

"Предложението за задължителното гласуване е на Патриотичния фронт. Те винаги са имали принципна позиция и направиха много отстъпки. За да има успех правителството са необходими 121 народни представители, а ГЕРБ имаме само 84", каза Цветанов обяснявайки защо ГЕРБ е подкрепило това решение.

Според него целта на задължителното гласуване е да се премахне купеният и корпоративният вот.

"Единствена санкция е заличаване от избирателните списъци и то след два еднакви по вид избора. Това ще се прави само за избирателите, които живеят в страната", добави Цветанов.

Според него от ограничаването на гласуването в чужбина само на територията на посолствата и консулствата ни най-големият губещ е именно неговата партия, тъй като извън страната основната част от хората подкрепяли ГЕРБ.