Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Аз нямам страх от Слави Трифонов! Добре дошъл на избори, когато иска! Разбира се, тогава няма да има три часа на ден в национална телевизия възможност да си прави своята политика. Демокрацията е хубаво нещо, но е виден конфликтът на интереси, защото никоя друга партия няма въдможност по национална телевизия, иначе всяка партия може да си направи телевизия и да си говори по цял ден, но в национална телевизия по три часа - час и малко вече и час и малко по обяд - всеки ден - да биеш по правителството и това да се приема за нормално!? Но както виждате - това години наред е така. Отиде ли на избори, той няма да може вече да го прави."

Това заявява премиерът Бойко Борисов по време на срещата в парламента за Изборния кодекс тази сутрин. В 18 ч от пресцентъра на ГЕРБ решиха да разпространят стенограма от над двучасовите разговори по покана на Борисов с лидерите на останалите партии, които подкрепят правителството - Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ. На сбирката присъства и главният секретар на президента Росен Плевнелиев Росен Кожухаров.

Поводът за думите по адрес на Слави Трифонов е дискусията по приетия текст референдумите и изборите вече да не са на една и съща дата. Идеята беше на БСП, а ГЕРБ я подкрепи.

"Ние от ГЕРБ нямаме притеснения от Слави Трифонов. Когато искате, тогава правете референдума. Но това да ни се вменява, излиза, че имаме притеснения от него. Затова държа това, ако може, да бъде променено. Държа, защото не искам, омръзна ми да ме е страх от Татяна Дончева и Слави Трифонов, което е абсурд. С Татяна Дончева съм се явявал на избори и резултатът беше 70:30. Нека дойде и другият, добре да е дошъл", продължава Борисов.

Министър-председателят обяснява, че приетите текстове за задължително гласуване всъщност не задължават никого да гласува, а създават "шум в системата". 

По-нататък в дискусията участват вицепремиерите Румяна Бъчварова и Меглена Кунева, съпредседателите на Патриотите Класимир Каракачанов и Валери Симеонов, Найден Зеленогорски от РБ, Румен Петков от АБВ, шефката на парламента Цецка Цачева и председателят на правната комисия Данаил Кирилов. На сбирката участва и главният секретар на президента Росен Плевнелиев - Росен Кожухаров, както Клуб Z вече писа.

ПРЕЗИДЕНТСКОТО ВЕТО НАД ИЗБОРНИЯ КОДЕКС Е ЗАД ЪГЪЛА

По думите на Кожухаров мнението на президента на 90% е за налагане на вето върху ограниченията за гласуване в чужбина и отмяната на възможността референдумиге и изборите да са на една и съща дата. 

На анонса за вето върху ограничението българите зад граница да гласуват само в консулства и посолства реагира Каракачанов:

"Аз мисля, че по конституция основният ангажимент на президента е като държавен глава да защитава суверенитета и независимостта на Република България. А не да се чудим как хей така да си играем. Българите от Оксфорд и Кембрин на влакчетата - и отиват в Лондон. Какъв е проблемът?", допусна той. 

За идеята, че приетите текстове за датите на референдумите, срещу които също има протести, могат да се поправят, ако президентът наложи вето, премиерът заявява: 

"Ако влезем в тази сделка - например президентът наложи вето и се съберем пак тук и приемем това, което Слави Трифонов казва за президента, те ще излязат и ще кажат: "Този, този и този са тъпаци. Бяха направили такава глупост, че благодарение на нас, умните и красивите, понеже се намесихме, и решихме този проблем?". Нали така? Аз не искам да се вкарват в тази игра. Да ползвам подобни прийоми. Защото не ме притеснява Слави Трифонов".  

В края на разговора Валери Симеонов иска от премиера да "стегне министрите и посланиците, че да не говорят групости". Поводът - остри реплики на посланичката ни в Турция Надежда Нейнски против приетото в Изборния кодекс. На това Борисов отвръща, че ще провери какви са тези изказвания, защото не ги е гледал.

ЦЯЛАТА СТЕНОГРАМА ОТ СРЕЩАТА - ЧЕТЕТЕ ТУК

Ключови думи

Коментари

Димитров

Страхът вече го гони, защото само Слави Трифонов може и трябва да обърне нещата!

Avatar

Кои са тия "неща", дето щял да ги "обърне"?

Avatar

От Пърдан, от Пърдан треперят всички - от Борисов, до последния атакист! Просто място не могат да си намерят от страх и дори на моменти жуф ужаст! Какъв ти Трифонов, щом Пърданчо е на политическата сергия? Той ги разпадна всичките тая вечер - като ги подкара от ГЕРБ, през БСП, ДПС - излезе, че сал ДСБ-то, с всичките си 0,5% избиратели, здраво се крепи и никой не може да го разцепи. Малко като на др. Живков партизанлъка - той се криел, ма никой не го търсел. Та и Пърданчо тъй - само ДСБ-то не се била разцепила, щото... отдавна е в насипно състояние.

Яж лайна бе, трол :)

Дъ ге

Бабаита си е бабаит!Дай му да се пери и пъчи!Ех,какъв стадник ставаше от Бойча!Не му трябват каракачански псета!Ще души вълците още преди да си подадат муцуните из корията!...и страшен беше хайдутин. за селяни и сюрмаси;ала за клети олигарси. крило бе Бойко войвода!

Пък аз бих се страхувал на негово място. Ситуацията се променя от "вие сте прости и аз съм прост" на "вие сте прости и аз съм прост, ама онзи май е още по-прост".

Avatar

Пърдан ли? Със сигурност е най-простия!

ОТАН

Аз съм последният, който може да бъде заподозрян в симпатии към Борисов - пиша и говоря против него още от 2003 година, когато беше главен секретар на МВР и разхождаше коженото си манто по разни crime scenes. Но в случая - Борисов vs Трифонов - извинете! Ако Борисов е формен простак, то Трифонов е самата есенция на простотията и селяндурщината.

Цачо Цецков

Страх те е, мутро СИКаджийска! Направо си се наПИКал от страх! Че може и нещо друго да си свършил в гащите си, размер XXXLL!

Avatar

Трепери, трепери... Кой не би се разтреперил пред левентина Пърдан - метър и пе'есе на токчета, с поглед на удавена сирена и усмивка на пръднал язовец...

Прав е Борисов за Славчо. Ако ги няма тия часове тъпа политическа пропаганда и в петък вечер гавра с Крисия, която била при него на договор и така плащали борчовете на баща й, май ще го видим да продава мартеници на новата гара!

Развеселен

браво на Бойко и на Валери

Надупи се още малко,че и Каракачанина ти е хвърлил око!

Говорит Банкя

Напротив много го е страх Тиквата от Слави и народната любов. Скоро идва Видов ден, ако знае какво означава.

Хахааа

Каракачанов не се сеща за опашките в Лондон. Търтеите в посолствата обаче скоро ще си припомнят. А спомените им ще им се видят като разходка в парка.

2.2.16.16.

Скоро ще падне от власт. Много скоро.

Мутрата казва - парите за политика са в мен, Цецо с багера има сериозен опит във фалшифицирането на избори, но най-важното - ДС избира мен, защото пазя статуквото и лъжа като разпран. естенствено, че е сигурен в победата си..

Когато

Толкова много го повтаря и май ...нещо не е така!? То атаки през Пеевски, то атаки през две клакьорски партии. Като гледам надолу палатената ГЕРБЕРСКА измет всеки ден ходи на класическа музика . За тях Слави има хубава песен ,работат за "морални закони", а вечер в Студентски град отпуснат от тежък труд . Има ли Милиционер -СИК.МИК...(ГЕРБЕР най -общо) ,който да събере 50 000 и да ги кара да пеят за България ?? Слави едва ли ще влиза в политиката , той за разлика от крадливата ГЕРБ пасмина си вади парите с труд. Ще прецака ГЕРБ с референдума ...и ще го спечели. След това вече може да помете цялата гнила политическа система. Проблем на са само ГЕРБ ...макар и да дразнят много комара :)

Хохохо

Интимохелп и за теб и се реди на опашката след Нидялку :)

Цветлин Йовчев - веднъж, Росен Кожухаров - втори път. На мен лично ми идва в повече.

mardafi

Който не става за нищо става пожарникар

БАЦЕ

ОН ЧЕ БРОИ,КЪФ СТРАХ,108% ДАЖЕ ЧЕ ГИ ИСКАРА НАШИО

socialen

Простотията при Борисов е тотална за радост на неграмотния, неук, малоброен електорат на Борисов от бедни, провинциални, български пролетарии.

socialen

Борисов няма как да поставя условия на Славиту.

Гледах го снощи Трифонов. Путьо. Пухльо. Мухльо. По-лоша вариация на Бареков. Отврат. Борисов да го чака. И ние ще го чакаме Славчо, за да му кажем колко го обичаме!

лимпида

вярно че станаха вече много. Добави Каракачанов и Симеонов, виж простите физиономии на нар. представители от ГЕРБ и толкова - ами няма перспектива. Това сме ние българите. А всички тези са огледалото в което виждаме себе си. Ганьовщина в 21 век. Тъжно, но факт.

Появата на Станислав Трифонов всяка вечер ме накара да преосмисля думата "мутра". Той е!

socialen

Борисов и Славиту па скалъпиха някакъв номер, за да занимават нискообразования, неграмотен, малоброен електорат на Борисов от бедни, провинциални, български пролетарии.

Иван

Идва тоя дето ще изхвърли боклука!

Алекс

Царят? Бареков? Волен? Борисов? Все някой идва да ни почсти, а ние чакаме...

лимпида

не се присмивайте на тиквата, че е казал избори вместо референдум. Такава е конструкцията на неговата мисъл- той мисли, и това му е силното място, една крачка напред, разбира се на равнището не на високата политика, където е бос, а на равнището на непосредствената политическа заплаха или изгода за него. Защото тиквата знае, че флагманът на чалгата и бардът на простотиите, всъщност се цели в политическа кариера. Референдумът е само преброяване на зайците и овците които биха го подкрепили. Защо не се обичат двамата- та те толкова си приличат.

Avatar

Че кой се присмива на Борисов? Всички се присмиват на Пърдан, с изключение на десетината трола като теб, които са наети да лъскат отсъстващия му имидж. И колкото и да се напиняш да принизиш Борисов, международното признание, което има, превръща напъните ти в жалки махленски брътвежи, звучащи пленително единствено за групичката пърданчови фенове и отблъскващи всички останали - от където се предопределя и последващият ви, пореден провал във всяко начинание, но най-вече в изборите. Не случайно Пърданчо вчера рече, че "никой от бизнеса не искал предсрочни избори"! Явно гномът е ходил да реве по вратите на бизнесмени да подкрепят "новия му десен проект", което след провала на всички досегашни - ОДС, СК, РъБ - е било прието не просто скептично, а направо "септично" и е довело до натирването на глуповатия еврейски запъртък директно в септичната яма... Та, напъните ти са ялови, бульо, колкото и да мъчиш да ги къдриш и орнаментираш с традиционната костовашка простащина!

Дойде тоя, дето ще изхвърли боклука. Знаем кой е. Вече има и внуче!

Да бе

"Ние от ГЕРБ нямаме притеснения от Слави Трифонов..." Като нямата страх защо се насра*те тогава?

Не-да

Който не става за нищо, става ТВ водещ. Има и доказателства - от Лорчето, Цецка и Милуенчо, та до Беновска, Светльо, Митето и Доби! Колкото си по кух, толкова ти епо-лесно да ти приказват в ухото и да четеш аутокюто. Всеки мислещ човек ще се откаже, защото се прешръщаш в нещо като звуково-зрителен заложник на поне трима дуяши, които никой не вижда, но ти чуваш!

Да се надяваш, че Слави Трифонов ще обърне нещата е все едно да се надяваш ДАЕШ да донесат мир на земята!

Леке! Слави Трифонов е леке!

Шубето ви подгони вас герберастите, а?

Че кой се присмива на Борисов? Всички се присмиват на Пърдан, с изключение на десетината трола като теб, които са наети да лъскат отсъстващия му имидж. И колкото и да се напиняш да принизиш Борисов, международното признание, което има, превръща напъните ти в жалки махленски брътвежи, звучащи пленително единствено за групичката пърданчови фенове и отблъскващи всички останали - от където се предопределя и последващият ви, пореден провал във всяко начинание, но най-вече в изборите. Не случайно Пърданчо вчера рече, че "никой от бизнеса не искал предсрочни избори"! Явно гномът е ходил да реве по вратите на бизнесмени да подкрепят "новия му десен проект", което след провала на всички досегашни - ОДС, СК, РъБ - е било прието не просто скептично, а направо "септично" и е довело до натирването на глуповатия еврейски запъртък директно в септичната яма... Та, напъните ти са ялови, бульо, колкото и да мъчиш да ги къдриш и орнаментираш с традиционната костовашка простащина!

Шубето ви подгони вас герберастите, а? през ден ще излизат сигнали за вашите кражби!

Дъ ге

Как го събра туй голямото,говеждо изпражнение в малката дупка на селския,външен нужник?Като е цопнало туй "нЯщо" в септичната яма,галеба,ти е опръскало косматите,задни,старчески,комунистически бузи!Много вони,да знаеш!Като нямаш под ручка "артийка за брисане,с ръкава бре,дедо Стоене!Както винаги!Що та досрамя сега!Да не видя стрина Цецка,та да ся стресна?Изкара ли барем "всичко" от мехуря на къра?Баба Бона ще ти бае нощеска и пак ще можеш да дрищиш боща!Ся са подмий и оди да "раниш мисирките,че чак тъдява чувам как гълчат!Айде,дядка!

АТИЛА

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Само

да не стане като с карикатурите?

Radan svarshi li da varti svirki na Slavi

АТИЛА

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

От изброените най-тъп е Атила Болгарян.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.