Предаването "Господари на ефира" по Нова тв излъчи интервю със служител на станалия прословут Център за градска мобилност, който каза, че директорът Симеон Арнаудов се държи и има имоти не като на общински шеф, а като бос.

ФАНДЪКОВА: НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГАРАНТИРА ЗА НИКОГО

"И съответно – екстрите, които един бос има. Като излиза – се отцепва районът със служебна кола, той се вози в друга служебна кола. Служителите не трябва да излизат от стаите, когато той излиза", казва той. 

ОСТАВКИ В ГЕРБ СЛЕД ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА В СОФИЯ

Състоянието на Арнаудов, който е и бивш шеф на ДАИ, буди „най-малкото въпроси“, съобщава в тв предаването служителят. И изрежда:

- Къща в "Драгалевци";

- апартамент в "Драгалевци";

- апартамент на морето;

- съпругата му има дял в таксиметрова фирма.

В предаването показаха имуществената декларация на Арнаудов, в която фигурират имот от 1003 кв м в Драгалевци. Вижда се, че има основна постройка плюс втора – за гости или обслужващ персонал.

Имотът с две постройки в "Драгалевци".

Според независими експерти имотът далеч надхвърля 1 млн лв.  

Арнаудов е успял да спести и за апартамент в Драгалевци с площ 128 кв м., друг апартамент в "Св. Троица" от 85 кв м, гараж в Драгалевци 41 кв м плюс две собствени паркоместа в любимия юожен квартал.

При него е режимът такъв, че никой не влиза, никой не може да иде при него – достъп до него няма. Кметът на София има приемен ден, той няма приемен ден, обяснява служителят от "кухнята".

"Геро, сега разбрах защо билетчето поскъпва на 1,60 лв.! Човекът вдига стандарта!", заключава в студиото Малин Кръстев. Целия материал на "Господарите" по темата може да видите тук.