Не виждам нищо ново в информационните атаки срещу Русия и лично срещу мен, коментира президентът Путин, който присъства на форум на Общоруския народен фронт.

"Това е реакцията на нашите опоненти - така да ги наречем - на укрепването на страната", обясни той.

Според него "сега преди 9 май - Денят на победата, нещо ще излезе, после ще има атака преди изборите за Думата и догодина също преди президентските избори ще измислят нещо".

"Това е 100 процента сигурно и както се казва - елементарно, Уотсън", подчерта Путин.

Няма нищо ново, така беше и преди години по време на кризата в Северен Кавказ, припомни руският лидер. Въпреки нападките ние ще продължаваме да подкрепяме всички, които работят за укрепване на страната, отбеляза Путин. В този смисъл се откроява работата на независимите, подчертавам независимите средства за масова информация, допълни президентът. Той коментира, че много по-ефективна е работата и много по-силни са резултатите, когато се извършва от независими страктури.

"Но съм забелязал, че и тази независима работа на медиите, опонентите ни я наричат "кремълска пропаганда"", иронично заяви Путин. 

Ние никога няма да допуснем да се накърни суверенитета на Русия, продължи президентът. Иначе е лесно, ако се поддадем и се подложим на опонентите, ще бъдем харесвани от всички, но няма да го направим, натърти господарят на Кремъл.

След това той обясни, че:

"Ние от никого нищо повече не искаме, освен онова, което ни принадлежи. И сме готови да търсим компромиси. Защото разбираме, че светът се състои не само от нашите интереси, а и от интересите на други държави".

Аз съм уверен, че за хармонията в света, всички партньори трябва да отчитат интересите един на друг, заключи Путин.