Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Барак Обама е одобрил изпращането на 250 американски военнослужещи в Сирия за борба срещу "Даеш" ("Ислямска държава", предаде Ройтерс.

Така президентът на САЩ потвърди публикацията на в. "Уолстрийт джърнъл" от вчера.

В контингента ще има военнослужещи от специалните сили. Те ще обучават сражаващите се срещу "Даеш" бойци от умерената опозиция и ще им оказват помощ в борбата. Обама съобщи подробности за плановете в германския град Хановер, където е на посещение от вчера. Той отново посочи джихадистката групировка като източник на една от най-сериозните заплахи. И изтъкна, че решението за изпращането на новия контингент било взето, за да бъде оказван натиск върху терористите.

Контингентът ще замина за арабската република на групи. В него ще има също такамедици и специалисти по събирането на информация и логистика.

Така американското военно присъствие в Сирия ще нарасне на 300 души, отбелязва "Уолстрийт джърнъл".

Медии в САЩ обаче побързаха да отбележат, че решението противоречи на предишните изявления н Обама, че не желае да подлага на опасност живота на американците. Според близки до Белия дом източници държавният глава променил решението си под влияние на военните си съветници. Те смятат, че засилването на военното присъствие в Сирия ще помогне за постигането на по-големи успехи в борбата срещу ислямистите.

Същевременно Обама заяви в Хановер, че Европа трябва да поеме тежестта по гарантирането на международната сигурност, за да помогне на борбата срещу "Даеш". 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.