Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Седмицата на преговорите: Борисов снощи каза какъв договор са ми подготвили от Нова. Моля господинът премиер да ме информира и за следващата ми карикатура"

Това написа в профила си във Фейсбук карикатуристът Чавдар Николов. Той е публикувал и карикатура, която илюстрира течащите в момента преговори между него и Нова ТВ.

#КОИ УШИ БАЙРАКА? - ТОП 10 НА ЧАВДАР НИКОЛОВ

Вчера премиерът заяви, че по негова информация Николов има нов договор с месечна заплата за 4 700 лв. И коментира, че вероятно карикатуристът му е благодарен, защото му е направил реклама и тази заплата е по-голяма от неговата. Според Борисов дори е възможно Николов да започне да го рисува с коса.

Художникът бе освободен преди дни от Нова телевизия по странен начин, като изведнъж всичките му видео карикатури бяха изтрити от платформата за видео споделяне VBOX7 и от сайтовете на Нова и Вести.бг. След граждански натиск Нова телевизия бе принудена да отстъпи и предложи отново договор на Чавдар Николов, а всичките му карикатури бяха възстановени.

РЕПОРТЕРИ БЕЗ ГРАНИЦИ: СВАЛЯНЕТО НА КАРИКАТУРИ Е ЦЕНЗУРА

Освобождаването на Николов стана, след като бе представена негова карикатура, в която Бойко Борисов се обвързва с т.нар. свински опашки, с които т.нар. граждански отряди връзват ръцете на бежанци, след като ги заловят по границата. Самият Борисов отрече да има нещо общо със случая и дори го определи като удар срещу него. Малко след това  главният изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг Груп" Дидие Щосел поднесе официално и публично извинение на Николов.

Ключови думи

Коментари

Ако тоя наистина подпише нов договор с НоваТВ, значи е голямо лайно.

Лично аз не смятам, че това е проблем и критерии за някакво изменничество. Просто медията ще показва карикатурите му, а няма да поръчва съдържанието им. Нищо особен, това не е футболен мач.

Avatar

Чавдарчо да не си е въобразил, че с бездарието и слугинажа си се е превърнал във фактор някакъв, че Премиерът лично да му дава обяснения за едно или друго? Борисов да му кажел, молим вас! А да го изпишка не ще ли? Аман от нагли комунистически боклуци с претенции!

Далеч си от нивото на "Чавдарчо", не коментирай неща, които не можеш да проумееш! Коментирай например "видимите резултати" в борбата с корупцията!

Въпроса не е кой е фактор и кой не, а на фона на скандала, защо премиера продължава да разполага с вътрешна информация от "независима" медия. Avatar м/у другото не е нужна голяма дарба за да проумееш същината на проблема, да не би и Вие да сте "от нагли комунистически боклуци с претенции"?

Е, някой още съмнява ли се цензурата е постановка.

ns

Постановка на кое?

Алоуу, троловете-цвъцковичета, няма ли най-после да пояснявате КОЙ е обикновен Герберастин и кой е отявлен Боконанист? Или всичките попадате под формулата на Цвъцо: ЗА ДА СИ ГЕРБЕРАСТИН И БОКОНАНИСТ, ТРЯБВА ДА СИ ПО-ПРОСТ ОТ МЕНЕ!

Не-да

Разбира се, че е постановка. Всеки непредубеден човек вижда, че се разиграва фарс. Борисов вчера каза "прочетох го, ако е вярно". Днес некадърникът излиза и се обяснява, сякаш или не е чул, или не му дават да чуе, понеже някой му говори на ушенце. Имам приятел художник, занимаваше се с илюстрация, и преди много години ми каза, че повечето карикатуристи използват рисунка с текст /като комикс/, но само на най-талантливите думички не им трябват. Смятам, че е вярно!

Талант за какво да рисуват или да казват истината? Кое е по-важно за теб :)

GAK

"Не-да", погледнете внимателно рисунката. Представете си я без "думичките". Ще установите, че и смисълът, и посланието се запазват. В политическата сатира, посланието е водещо. То е корективът, изразител на "нормалността" на обществото, пазител на общите ни ценности. Талантът е необходимо, но не и единствено условие.

DLP

Ама то новината за подновяването на договора му беше в медиите дни преди Борисов да бъде в предаването на Ризова.

а.

и хонорарът ли ?

Може ли линк?

Забелязва се умерена тролска инвазия!

Ех, Чавдаре, ех, Николов, га яди кифтетата от Тошовата "Преса", ни рива? Помияр ще си останеш, каквито и карикатури да рисуваш...

Николов, ако Борисов ти кажа за следващата карикатура, трябва да делите на две, или както казват едни зевзеци "ке требе да праиш Гоце Делчев"!

Забелязват се десебари в поза "стой млък". Има защо!

Емил Станоев

Е ! когато "премиера определя заплатата на Чавдар то Нова трябва да я дават ,без да задават въпроси.

Роси

Много е странно един премиер да коментира договор на карикатурист с частна телевизия... Откъде знае?!? Защо всички договори, с които се харчат МОИ пари, са "конфиденциални", а за този дори премиерът знае?!? Ама много сбъркана държава сме, този плондер, дето мечтае за коса, направо размаза всеки опит за здрав разум и събира под байраците най-простата или подкупна част от обществото. Засега са малко, около 1/5 от възрастните хора, но стигат да овонят всичко...

Avatar

То се вижда кои са малко и успяват да овонят всичко - сините комунисти на Пърдан. Той не случайно лидерът ви и ваше знаме е ГЪЗ!

Тети де Микре

Аман от БОЛШЕВИКИ: Пърдан, Чавдар, граф де Миндя, принц Кармазъ-Михайлов, Гном и т.н. На тях все Бойко им е виновен, а и НА ДЕЦАТА Е ЕСНО, ЧЕ СА ТОТАЛНИ НАКАДЪРНИЦИ!

Роси, ти сега ли приземяваш от кораба-майка, или селските автобуси не си спазват разписанието? Борисов беше обвинен, че е свалил карикатурите на Николов по Нова. А кого събира под байраците да не те тревожи. Те под байраците се събират много хора. Тия, на които вероятно симпатизираш им стигат няколко буса, ама луксозни! За вонята разговорът ще е дълъг и няма да ти е приятен. Надушвам го!

Според олигарха Прокопиев това мнение е с Неподходящо съдържание за Президента и е изтрито от "Дневник":************************************ "Ама разбира се г.н Плевнелиев. И аз не искам да сме подчинени на никоя световна сила, а да си гледаме предимно нашите интереси. Нито ми се ще да сме подчинени както едно време на СССР, нито ми се ще да сме подчинени както сега на САЩ. Вас ви виждам, че сте усърден да не сме подчинени и на Русия, но не виждам същото усърдие да не сме подчинени на САЩ. Защото на който и да сме подчинени, все ще се гледа неговия интерес, а не нашия. Та ще ви помоля г-н Плевнелиев, ако ви е възможно да разширите достойно списъка на тези на които не бива да бъдем подчинени. Може за цвят да включите и Турция. А дано. Ама надали."

29/6

ЗА ДА СИ ГЕРБЕРАСТИН И БОКОНАНИСТ, ТРЯБВА ДА СИ ПО-ПРОСТ ОТ МЕНЕ!......ПЕДЕРАСТИЯТА Е В ПО-МАЛКИТЕ ПАРТИИ, А И ПРЕДСТОИ РАЗКРИТИЕ КОЙ Е ОТКЪМ ПРОСТИТЕ И КОЙ ОТКЪМ ТЪПИТЕ! ПАДНЕ ЛИ ПОКРИВАЛОТО НА МОДЕЛА КОЙ, ЩЕ ИМА МНОГО ИЗНЕНАДАНИ!

Сия

С две ръце се подписвам под казаното от Роси. В тази територия без съвременна демократична държавност не е чудно, че премиерът се държи едновременно като феодал и като селска клюкарка.

Германското правителство съветва туристите си в Турция да не критикуват Ердоган в разговорите си. Русия загуби бомбардировач в Турция. Въпросът е: „Кой е пострадал повече?“

Стефан Георгиев

Погледнете безбройните карикатури на Меркел например и ще разберете защо Николов е некадърен и злобен. Той е закърмен от червената идеология ДА ГРОМИ ВРАГА И ХИЧ ДА НЕ МУ ПУКА ЗА ТОВА, ИМА ЛИ ПРАВО ДА НАКЪРНИ ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО на обекта, особено когато става въпрос за държавния ръководител.

стефка

Абе Стефчо,кой е този " държавен ръководител" , който сваля карикатури и обявява новата заплата в телевизия ,която съвсем случайно е станала негова собственост ,интересно с какви пари? Друг е въпросът ,че този крадец и престъпник не е никакъв ръководител на държавата, а просто една американска матрьошка,да си чул да е наложил вето в Брюксел на едно решение ,особено по т.нар.споразумение с Турция ,която открито подкрепя джихадистите в Сирия и избива кюрдите от години ......

СТефче,духай таратора-много голям специалист се извъди ,брей !

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.