Изключително грозен и брутален клип с агресия над момче от ромски произход разпространи тв предаването "Господари на ефира". 

Случката е от пазарджишкото село Овчеполци. 21-годишният Ангел Калеев е заснел своето издевателство над 17-годишния Митко и го е качил в интернет.

Причина за бруталната агресия е реплика от страна на рома, че двамата са равни. За да докаже, че не са, мъжът зад камерата започва да удря и да рита в главата момчето срещу себе си. Вижда се как побойникът на няколко пъти му дава заповеди "Легни" и "Стани", които се изпълняват от страх да не би положението да стане по-лошо. Въпреки че момчето ги изпълнява серията от удари и ритници продължава.

"Ако реша да те утрепя, какво да те правя, бе", се чува на клипа, докато Митко е на земята и отнася ударите.

Пред Нова телевизия момчето обясни, че с нищо не е предизвикало агресията на Ангел.

„Когато отидох за цигари, срещнах  Ангел. Той ме пита дали досега съм се бил с някого. Казах, че не съм и мисля, че няма да стане това. Той ме попита какво ще стане, ако ме набие. Казах, че няма да мога да направя нищо. След това ме пита какво ще стане, ако не ме набие. Казах, че сме равни и той ме удари по лицето”, разказа Митко.

Няколко часа по-късно Ангел отново среща Митко, започва да го обижда. Този път момчето обаче успява да избяга. Митко все още не е подал жалба в МВР за случилото се, но смята да го направи още днес.

Побойникът Ангел Калеев също живее в ромската махала в селото. За него баба му обяснява, че внукът ѝ е скромно момче и не вярва да посегне на някого без причина.

Хора от селото обаче разказаха, че момчето отдавна тероризира селото заедно с още 3-4 момчета. Кметът и полицаят на селото обаче не предприемали нищо срещу тях и те се чувствали всесилни.

В неделя побойникът Ангел заедно с кмета на селото Костадин Карабончев отишли при Митко и се опитали да го убедят да не говори пред медиите и да не казва какво е станало, разказа момчето.

От полицията в Пазарджик обясниха, че не са получавали от никого сигнал за случилото се в село Овчеполци. Въпреки че на побоя е имало свидетели, никой не е подал сигнал на тел. 112. От МВР видели клипа в интернет и тогава изпратили полицай на проверка.

"Вчера направихме стройна организация в социалните мрежи, за да разберем в кое село е направен записът. За 4 часа разбрахме", обясни лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев.

"Говорих с Митко по телефона. Пита ме - направих ли грешка като казах, че сме равни. Тогава ми тръгнаха сълзите", каза той.

Според Кънчев случаят от село Овчеполци не е свързан с "патриотичните прояви на Динко и Перата", които се сдобиха с популярност покрай т. нар. граждански арести на бежанци.

Бившият евродепутат от "Атака" Димитър Стоянов също осъди побоя над Митко.

"Ужасно и отвратително е. Както и разказите за изнасилени и убити възрастни жени", каза той.