Новият парк „Възраждане“ вече е отворен. Той се намира в столичния квартал "Зона Б5". Това е единственият изцяло нов парк, който е построен в София в последните 30 години. Площта на парка е 52 декара.

Засадени са 607 нови дървета, от които 484 широколистни - явор, липа, дъб, магнолия, ликвидамбър, див рошков и др. и 123 иглолистни - ела, бор, сребрист смърч, кедри и др. За зелените площи е изградена автоматична поливна система. 

В парк "Възраждане" има над 100 пейки, кошчета за отпадъци, 3 чешми и тоалетна. Изградено е и парково осветление. 
Като част от проект са подменени и тротоарите към булевард „Ген. Скобелев“, на ул. „Партений Нишавски“ и ул. ”Камен Андреев”, съобщи кметът Йорданка Фандъкова в профила си във фейсбук. Заедно с премиера Бойко Борисов тя откри новата придобивка.

Проектът е изпълнен за 4.8 млн. лева, от които 1.7 млн. лева са средства, защитени по програма "Джесика" от Европейския фонд за развитие. Останалите са на общинското дружество "Софийски имоти". 

"Историята на мястото е показателна за промяната, за която работим в София. Първоначално идеята е била на това място да се създаде парк, минава през пълното му градоустройствено заличаване през 2001 г. и възможност за застрояване, следва занемаряване и изоставяне и опит да бъде взет с измама. Със серия от съдебни дела успяхме да върнем терена на общината и вече имаме нов парк", каза при откриването Йорданка Фандъкова.