Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е и шеф на парламентарната група на партията, както и на вътрешната комисия на парламента, се обяви против "спекулациите", свързани със закона за МВР. Цветанов каза това на работната среща на министри, депутати, европдепутати, областни управители, кметове и общински съветници от ГЕРБ в НДК.

БОРИСОВ КЪМ ГЕРБ: АКО ДОКОПАМ НЯКОГО ОТ ВАС, ПОЩАДА ЗА НИКОЙ НЯМА ДА ИМА

"Да избегнем спекулации за противоречия. Когато правим една реформа, тя винаги минава през обсъждане на ралзични мнения. ПГ на ГЕРБ подкрепя правителството и ще продължи да го прави".

Преди десетина дни промените в закона за МВР, изработени от екипа на вътрешния министър Румяна Бъчварова, бяха отхвърлени от вътрешната комисия. Депутатите от ГЕРБ гласуваха "за", но Цветанов разкритикува закона в изказването си.

КОМИСИЯТА "ЦВЕТАНОВ" ПОРЯЗА ЗАКОНА ЗА МВР НА БЪЧВАРОВА

Миналата седмица обаче промените бяха приети от правната комисия.

РАЗВИТИЕ: ПРАВНАТА КОМИСИЯ ПУСНА ЗАКОНА ЗА МВР НА БЪЧВАРОВА

Цветанов заяви, че е изключително впечатлен от енергичността на министрите на ГЕРБ. Той коментира и министрите от коалиционните партньори.

"Нито веднъж ПГ на ГЕРБ не работеше срещу тях, винаги подкрепяхме всяка една законодателна инициатива, защото знаем, че ние по този начин подкрепяме Бойко Борисов. За голямо съжаление не винаги получаваме такава подкрепа от нашите коалиционни партньори. ПГ на ГЕРБ е стабилна, уверена във всички законодателни промени, които се правят, защото знаем, че те са част от силното и стабилно управление на страната ни. Законодателната власт винаги е на разположение", заяви Цветанов.

Той не пропусна да изтъкне, че ГЕРБ има кметове в 130 от 260 общини, с което реално представлява 5,5 млн. жители на страната. От 265 председатели на общински съвети партията има 129, като в 31 от тези общини кметът не е от ГЕРБ. Членовете на ГЕРБ вече били над 90 хил., като в последните години броят им непрекъснато се увеличвава.

"Колкото повече сме единни и сме сплотени, ще бъдем много по-успешни за години напред. Всеки един изборен резултат ни натоварва с отговорност. Винаги се вслушвайте и в различните мнения, в тези, които могат да дадат своите критики. ГЕРБ и управлението на Бойко Борисов е без алтернатива. Единствено България е като остров на стабилност в региона", каза Цветанов.

И специално се обърна към Борисов:

"Вие сте доказан лидер и човек, който може да води отбора в правилната посока".