Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

През изминалата седмица най-споменаваното име в България бе това на карикатуриста Чавдар Николов. След Бойко Борисов разбира се... Художникът бе освободен от Нова телевизия по странен начин, като изведнъж всичките му видео карикатури бяха изтрити от платформата за видео споделяне VBOX7 и от сайтовете на Нова и Вести.бг.

След граждански натиск Нова телевизия бе принудена да отстъпи и предложи отново договор на Чавдар Николов, а всичките му карикатури бяха възстановени.

"РЕПОРТЕРИ БЕЗ ГРАНИЦИ": СВАЛЯНЕТО НА КАРИКАТУРИ Е ЦЕНЗУРА

Един от първоначалните мотиви за освобождаването на Чавдар Николов бе "ниската гледаемост" на клиповете. Някои от тях имат над и близо 100 хиляди гледания.

Предлагаме ви 10-те най-гледани клипа, според показанията в платформата VBOX7.

"БЪЛГАРИЯ НА ТРИ РАКИИ" - МАНОЛОВА, СИДЕРОВ И СЛАВКОВ

Това е най-гледания клип досега е "България на три ракии". На фона на маршово изпълнение на "Тих бял Дунав" и на реплики от Тодор Живков, зрителите виждат последователно трима популярни българи - Мая Манолова с тениска "Национален омбудсман", Волен Сидеров с надпис "Национален хулиган" на гърдите си, а накрая и Тодор Славков - "Национален бонвиван".

 

ДЕЙВИД КАМЕРЪН В БЪЛГАРИЯ

Това е вторият по популярност клип. Бойко Борисов и Росен Плевнелиев посрещат британския премиер Дейвид Камерън. Оркестърът свири заря. След прегръдката Борисов получава покана, в която накрая се оказва, че пише... Welcome to Syria...

 

РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК + ГЕРБ = СЪЖИТЕЛСТВО

Третият по популярност клип е посветен на отношенията в управляващата коалиция и актуалните спорове за робството и съжителството. Радан Кънев дялка върху едно дърво надписа "РБ + ГЕРБ = РОБСТВО". Зад дървото обаче се подават Бойко Борисов и Меглена Кунева. Вицепремиерката задрасква думата РОБСТВО и я променя на СЪЖИТЕЛСТВО. След това из зад дървото започва да лети бельо.

 

#КОЙ УШИ БАЙРЯКА

Скандалът с изпълнението на песента "Кой уши байряка" в турския й вариант по време на събитие на ДПС в Исперих също провокира Чавдар Николов. На предна линия са Лютви Местан и Бойко Борисов, които ръкопляскат на изпълнението. В един момент завесата се вдига и човекът, който шие нещо голямо, очевидно прилича на... Делян Пеевски.

 

ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ПРОТЕСТИ

Тези събития от политическата 2015-а година Чавдар Николов е изобразил по следния начин: карат си Бойко Борисов и Владислав Горанов колата. В един момент на пътя им се изправя... всъщност не се изправя, а е легнал един полицай. След миг той вече е направил път на Борисов, но продължава да препречва пътя за всички останали. 

 

ЗА БАТ' САЛИ, ПИЖЕ И ДПС

Умението на бившия председател на ДПС Лютви Местан да привлича към партията криминално проявени цигански барони също е попаднало сред най-гледаните клипове на Чавдар Николов. Популярният със своето "частно енерго" в Самоков Александър Методиев - Бат' Сали окуражава Местан да се покатери на електрически стълб и да си плати такса за... ромските гласове. А после...

 

СИНЯТА КАРТА НА ПЛЕВЕНСКАТА ЕПОПЕЯ

Изминалата година имаше местни избори. Те донесоха внушителна победа за ГЕРБ, а Цветан Цветанов показа светлосинята карта на България. Реформаторите обаче спечелиха Плевен и Добрич. Това е завръзката - ето как Радан Кънев предложи "Валидол" на Цветан Цветанов.

 

Последните три видео карикатури от ТОП 10 с най-гледаните клипове на Чавдар Николов са тези:

 

ЗДРАВНА РЕФОРМА С МАС

 

МАЯ МАНОЛОВА - ОМБУДСМАН

...и с метла.

 

ЕКШЪН ГЕРОИ РЕКЛАМИРАТ БЪЛГАРИЯ

Ключови думи

Коментари

Avatar

Жува мъчителност...

Виж това кой го казва... най-мъчителното присъствие на планетата.

1223

Който го харесва разбира се да си го гледа,но на нас невинните защо ни го натрапвате?Ако правите разлика между български и американски анимационен филм,ще ме разберете.....

Никой не ти го е натрапил -- дошъл си тук доброволно, цвъкнал си "мнение" пак доброволно. И да са ти платили, не са те принудили.

DSB se zavrashta v lonoto na maika si BSP

А това пък къде го видя? В живота ли, в карикатурите ли, на сън ли?

тука е така

Много са хубави карикатурите на Чавдар,но само един съвет към него,на видеата да има описание точно по какъв повод е направена,защото връщайки се назад и гледайки ги те са обвързано много с текущи проблеми,а проблемите се забравят!Само едно описаниице да слага на видеата отдолу в Вбокса.

дебелян пеевский

Късметлия е пичът, че го удари цензурата, иначе карикатурите са му бая бездарнички.

тука е така

Това с кой уши байряк ме разкърти,а да попитам останалите хора които смятат че Бойко не играе заедно с ДПС,защо смятате така?

Петре

Публична тайна е, че въпросните карикатури са тъпички и като цяло слаб "продукт". Когато и да ги бяха спрели, авторът щеше да писне, че е цензуриран :D

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.