Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Репортери без граници" обяви свалянето на карикатурите на Чавдар Николов от Нова телевизия за "неприемлив акт на цензура" в официалния сайт на организацията.

ЗАЩО ИЗЧЕЗВАНЕТО НА ВИДЕО КАРИКАТУРАТА Е ПРОБЛЕМ? ГОЛЯМ

В позицията се обяснява как над 90 видео карикатури са били махнати от сайта на Нова тв, като от телевизията обяснили това с факта, че договорът с Николов е прекратен. В крайна сметка обаче това изглежда като случай на политическа цензура, смятат в организацията. Причината, според "Репортери без граници", е че последната карикатура на Николов се подиграва с премиера Бойко Борисов за публичната му подкрепа на "група престъпници, които ловят мигранти с цел да ги върнат обратно в Турция".

ДИДИЕ ЩОСЕЛ СЕ ИЗВИНИ НА ЗРИТЕЛИТЕ И НА ЧАВДАР НИКОЛОВ

"Дълг на мениджърите на една медия е да поддържат редакционната независимост на журналистите, които работят за нея - продължава позицията на "Репортери без граници". - Твърдението на Дидие Щьосел (собственика на Нова тв, бел.ред.), че договорът с карикатуриста просто е изтекъл е гротескно. Медията трябва да участва в демократичния дебат, а това включва този тип карикатури. Медийната свобода не е банална формула. Изумително е, че трябва да се напомня на медиите за техния дълг да я уважават. Всички карикатури на Николов трябва да бъдат възстановени на сайта."

Те бяха възстановени - още вчера. Нова тв дори покани карикатуриста обратно на работа, но той още обмисля идеята.

НОВА ТВ ВРЪЩА КАРИКАТУРИСТА ЧАВДАР НИКОЛОВ

Самият Николов отново коментира днес в ефира на бТВ казуса, като отбеляза:

"За да се разбере правилно една карикатура, е нужно човек да е образован."

На въпрос защо някои хора не се харесват окарикатурени, той отговори така:

"Човешко е – никой не се харесва дебел, с голям нос и големи уши".

Ключови думи

Коментари

Няма спор. Нова ТВ врътна голям номер на Бойко. След като години наред ги храни, накрая му забиха нож в гърба. На такива (като Нова ТВ) народът им вика "КУР*ВИ". И ДСБ му завъртяха същия номер.

Номера пинизи не минават,фатите са безспорни и други обяснения са само опит за подмяна!

тука е така

Т.е. ти признаваш че той години наред ги бил хранил,но за теб това не е проблем.Егати и гражданското мислене.Ето за точно това говоря защо сме толкова ЗЛЕ!

Avatar

А защо не беше цензура изтеглянето на автентичните записи на горнооряховските убийци на бебета, с цел да бъдат оправдани? Защото са от мафията ДСБ?

Ми заглавието казва всичко!Който

дебелян пеевский

"В крайна сметка обаче това изглежда като случай на политическа цензура, смятат в организацията. Причината, според "Репортери без граници", е че последната карикатура на Николов се подиграва с премиера Бойко Борисов" - Съгласен, че може да бъде политическа цензура. Но "Репортери без граници" се плъзгат по повърхността. Във времето на хибридна война първата ви хрумнала хипотеза със сигурност е грешна. И "Репортери без граници" да не се правят на ударени. В коментарите, пак в коментарите, а не в статиите, вече изтече достатъчно информация. Зурлева и Щосел се редят на опашка пред кабинета на Цв.Василев. Интересите на путинките в КТБ са повече от очевидни, та затова и политическият поръчител на атаката със сигурност е путинка. Именно путинките имат интерес да бъде атакуван ББ. Компетентни за "ефекта стрейзъд" пък се оказват от Дойче веле, чиито позиции по много въпроси, в частност за мигрантите, напълно се припокриват с тези на Станишев. Вече ги преименоваха на Моника веле и като че ли с основание. Та като събере човек 2+2 и получава Станишев и присъдружие, което вече може да бъде и именувано: Освен Нова, също БХК, "Репортери без граници" и Дойче веле.

гарга рошава

Кой може да цензурира? Кой е цензуриран? Кой имитира, че е цензуриран? Ако на 1 април на господина, който се изкара по-велик от тандема Радой Ралин - Борис Димовски!!, му изтекъл договора с Нова и Нетинфо, има ли цензура? Кой го е сключил този договор? Кой трябва да го поднови? Борисов? Това е провокация от типа "подхлъзване бос в редко лайно". Излиза, че всеки срочен договор е цензура? Никой не му обръща внимание, а Чавдар твърди, че се опитали да изгорят карикатурите му като "Люти чушки" на Ралин?! Аутодафе на една флашка! Според Комарницки пък случващото се с колегата му било "варварски акт, равен на убийство". Не знам какво ще напишат, ако тръгнат да ги пенсионират? Разпъват ни, набиват ни на кол, горят ни на клада, заравят ни живи? То и аз сигурно прекалявам, но нахалството ме дразни винаги, а може би е от дълъг запой или кофти трева. Дано се успокоят и да им свирнат да спрат! Време е!

Радев

При Тиквоча е така - цензура и слугинаж.

Христова

Браво на Борисов, че им спря парите и започнаха да реват като бебета, зарязани в седмична ясла. Да не си припомняме само през декември колко пари взеха Нова, БТВ и БНТ! Те дори слугинаж не са, а алчни некадърници!

Karikaturista ima udivitelna prilika s risuvnite ot nego jivotni

А ПЪК АЗ КАЗВАМ БРАВО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗА ГОЛЯМАТА КОРУПЦИЯ ОТ ГОРЕ ДО ДОЛУ,КОЕТО ЗА ТЯХ ОЗНАЧАВА СТАБИЛНОСТ,НО ЗА ТЕХНИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ.СЪЩО ТАКА КАЗВАМ БРАВО ЗА ТОВА,ЧЕ СИ КУПУВАТ НАЙ СКЪПИТЕ КОЛИ УЖ ЗА СЛУЖЕБНИ,УВЕЛИЧАВАТ СИ ЗАПЛАТИТЕ ,СЪЩО И НА СЪДИИТЕ ДАДОХА ВИСОКО УВЕЛИЧЕНИЕ.ПАК БРАВО,ЧЕ НАЙ МАЛКАТА ПЕНСИЯ Е 150 ЛЕВА.БРАВО,ЧЕ НЕ УВЕЛИЧАВАТ ПАРИТЕ ЗА МАЙКИТЕ ,БРАВО ,ЧЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ КАК ЖИВЕЯТ НАЙ-БЕДНИТЕ ХОРА.БРАВО ЗА ВСИЧКИТЕ ИМ ПРЕСТЪПНИ РЕШЕНИЯ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,ОБРАЗОВАНИЕ,ИКОНОМИКА,ОБЩ. ПОРЪЧКИ И БРАВО ЗА МОЙ ЧОВЕК И ТВОЙ ЧОВЕК.ТЕЗИ НАВЪРЗАНИ СВИНСКИ ЧЕРВА НИКОГА ОТ САМО СЕБЕ СИ НЯМА ДА СЕ РАЗВЪРЖАТ.ЛОЗЕТО НЕ ИСКА МОЛИТВА,А МОТИКА

До тука е така

Казвам, че на Бойко два пъти му извъртяха един и същи номер хора които той хранеше - Нова ТВ и ДСБ. Изводът ти, че за мен това не е проблем си го изсмукал от...пръст. Единственият който говореше, че медии и ДСБ са на хранилка при ГЕРБ беше Волгин. Затова и Г.Лозанов свали предаването му.

111

Да си направи канал във В-бокса и да си показва драсканиците там,като е толко популярен....добре че го показаха по Нова,инак кой щеше да го знае....познайте!Такава реклама му направиха само,че трябва до края на живота си да им е благодарен!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.