Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Чувство за хумор, ерудиция и отлични познания демонстрира канадският премиер Джъстин Трюдо, при гостуването си в Института за теоретична физика "Периметър" във Ватерло, Онтарио. Един от репортерите реши да се заяжда с министър-председателя:

"Не ви карах да обясните квантовите компютри...  Очаквате ли мисията на Канада срещу "Ислямска държава" да продължи, и нищо ли не правим междувременно?"

Трюдо изслуша внимателно въпроса и за изненада на журналиста отговори:

"Добре, много е просто, нормалните компютри работят така…"

Той веднага бе прекъснат от ръкопляскания и смях в залата, но вдигна ръка:

"Не, не ме прекъсвайте, когато излезете от тук, вие ще знаете повече…, е, някой от вас доста по-малко, за квантовите компютри", продължи премиерът, визирайки стоящите до него студенти от Института по теоретична физика.

И след това без пауза продължи да обяснява какво представляват квантовите компютри:

"Нормалните компютри работят така - или има ток по жицата, или не. 1 или 0, те са двоични системи. Това, което позволява квантовото състояние, е в един бит да се събере много по-комплексна информация. Обикновеният компютърен бит е или 1, или 0, включен или изключен. Квантовият компютър може да бъде много по-комплексен, защото, както знаем, нещата могат да бъдат едновременно частица и вълна, и несигурността около квантовите състояние ни позволява да вкараме много повече информация в по-малък компютър. Това е вълнуващото за квантовите компютри!"

Накрая Трюдо шеговите предупреди:

"Не ме оставяйте да продължавам по тази тема, ще останем тук цял ден."

Ето и видеото, което хиляди разпространяват в възхищение към Трюдо в социалните мрежи:

Ключови думи

Коментари

тука е така

Съжалявам ама държавата което не желае да си отвори вратите българи,моля не ми я хвалете!

Стига рева на чужд гроб. И тебе никой не те иска в Канада

infidel

Щото българската пасмина е реципрочно гостоприемна, не че някой е тръгнал да идва в тая кочина

Правилно

И много добре прави. Пуска и българи, но само такива които й трябват. Цигани и лумпени -не!

Много харесвам хитри журналистически попадения. Няма една дума за Бойко Борисов в тоя текст, ама всички за него се сещат :))))))))))))) Браво!

Нашия селяндур не знае какво е компютър, камо ли квантов. Не мисля, че някой очаква от него да има "чувство за хумор, ерудиция и отлични познания". Ние чакаме само простотии.

Прав си брато и ги получаваме

Новият премиер на Канада - всеки иска да го... Хахаха. Явно има защо

Чиято първа работа беше да изтегли Канада от операцията срещу Ислямска държава. Страшен!

То твоят приятел Путин нали ходи срещу ИД в Сирия. И кво? Някакви глобални успехи се случиха явно.

Къде е хумора. В това че не е отговорил на въпроса на журналиста или че обяснението му за квантовите компютри е доста тъпо

То уроци по чувство за хумор не се преподават. Ти явно си опериран от това още при раждането.

e-mil

Всъщност след шегата отговаря не само на въпроса на журналиста, а и на други въпроси извън темата на посещението. А преводът на "Клуб Z" е грешен. Журналистът не се заяжда. Първите му думите са: "Щях да ви помоля да обясните квантовите компютри, но..."

гледай ти!

Ехааа, цвили пропагандният ви сайт от остроумието на човека.Че и видео диктисали. Ама не отбелязвате, че благодарение на компютърните си познания, въобще не отговаря на същинския въпрос. Нейсе, не очаквам друго от вас.

b.krustev

Всъщност, след това отговаря на въпроса.

Охо, точно кат нашия ПраймМинистАр! (е, не относно квантовите компютри но относно мутренските акции)

Радев

В цивилизованите държави управляват интелигентни хора. В дивите - прости тикви.

Avatar

Ами хайде поопитомете се, слезте от дърветата и тогава претендирайте...

А пък нашият премиер преди време се хвалеше че умее да сваля филми от Замунда! Хак да са му квантите на Трюдо! Така се, учебното си е учено. Филмите със свинска мас са гарант.

Така е

Увеличи бюджета за култура и то много. Не да пълни гушите на мафиотите и не за селски стадиони.

ББ

Къв е тоя бе ? Кво ми се прави на голем разбирач с тия компютри момпютри ! Винету чел ли е ??? ... Мене три папи са ме галили по тиквето. А тоя колко. Ми нула.

Фибата

Намерихте кого да ни пробутате съботно! За много други можех да се впечатля, но за никого от фамилията либерали Трюдо. Плейбой, гъзар, плейбой! Изненадата е, че се обръща внимание на подобни имиджови сценки с видео. Допускам, че не знаете колко струват и колко хора, живеещи луксозен и шикозен живот, се занимават с този бизнес. Говорим за онзи бизнес, който може да изкара Трюдо квантово грамотен. Хубаво е да знаете и да не зацепвате от половин оборот. Джъстин е изцяло индустриален продукт. Той се интересува повече от възела на вратовръзката си и от цвета и шарките й, отколкото къде е и с кого говори. Екипът му е за това. Неговият, а грижа на "нашия" е аналогията с Борисов. Нали си знаем урока за Павлов, кучето, лампата и слюнката. Вижда се, че от мощния пул "анти Борисов" клуб З не са изтеглили най-късата клечка и се справят. Ако се съди по участниците във форума - с променлив успех!

Avatar

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Choko

Parviat zakon predlojen ot tozi tarikat beshe da legalizira marihuanata v Kanada,a inache kompiutarni specialisti ima mnogo,no ne vsichki sa tarikat-liberali

Avatar

Много грубичко, друзьята! Кое е в разрез с правилата, че нещо не схванах? Това, че трима костокока пишат с десет ника? Това, че са неграмотни, тъпи и невнятни? Това, че си манипулират гласуването, което не е никакъв проблем при използвания от вас софтуер? Не знам "павликенски кадъни" и "десетокласник - гамен от краен квартал" да отговарят на някоя от дефинициите: "Нецензурни думи или изрази, както и всякакви форми на обиди, противоречащи на добрия тон; Национална, политическа, етническа, религиозна расова, полова или друга дискриминация или подтикване към расистки прояви и/или обиди към малцинствата; Подтикване към жестокост, насилие, или внушение на нетърпимост между гражданите".

b.krustev

От цитата: "Нецензурни думи или изрази, както и всякакви форми на обиди, противоречащи на добрия тон" И пояснение - нямаме навик да трием коментари, които обиждат авторите ни, но когато обиждате всичките ни читатели, защото имат различно мнение от вашето, ще взимаме мерки.

Jalko, che Tryudo ne e kazal za kvantovia princip na Radan Kanev v politikata.Da se zakleimi, kato tikvoch I gerberast!

Avatar

b.krustev 4/16/2016, 8:39:59 PM - "...когато обиждате всичките ни читатели, защото имат различно мнение от вашето, ще взимаме мерки..." *** Но не считате за необходимо да триете обидни коментари към Премиера, който е избран от над милион български граждани, част от които също са ваши читатели и това без съмнение е обида и към тях самите? Странна ценностна система имате, трябва да отбележа...

Господине

Господине, когато едно лице е засегнато, негово право е да се защити, но свързаните по какъвто и да било начин с него други хора това не ги засяга и нямат никакви права. Примерно, ако Вие ме обидите, моята съпруга няма право да заведе дело с/у Вас. Но аз имам. Същото е ако някой обиди Борисов. Неговите избиратели това не ги засяга. Господине, в днешно време грамотността не се изразява само в това, човек да може да пише и да чете. Вече изискванията са неимоверно по-големи. Разширете си базовата грамотност в повече области. Да не говорим, че Вие обичате да се държите като каруцар. Глупаво е след многото грубости, които ръсите, да заемате позата на обидчив. И то обидчив на премиер. Както върховна форма на перверзия е любовта към партията, така върховна форма на перверзия е да се обиждате на премиер.

b.krustev

Да критикуваш премиера е демократично право. Някои читатели прекаляват, но като се има предвид реалността, в която живеят, мисля, че е емоцията.

плачков

Не сте прави че г-н борисов няма чувство за хумор. Такъв майтапчия се ражда един на 100г в света. При миньорите Вие сте прости и аз съм прозз. Майтап. Папите филийте с мас найлонови въженца. роден артист . Аз затова си гласувам за него. От крантова физика не разбирам.

Сия

Аватаре, като пишещите тук са според теб толкова неграмотни, тъпи и невнятни и не са слезли от дърветата, защо не си намериш друго място да лееш злоба и обиди? Сигурно има форуми, в които поне част от оня милион избиратели на премиера (с малка буква, Аватаре, нищо, че говорим за твоя кумир) си мерят венцехваленията към него. И освен това имат ценностна система, която се състои от премиери. Моята е друга. И не само моята.

населозадедо

Сийке ма, ти изобщо знаеш ли каква е демократичната система? Няма твои - няма мои, след изборите спечелилата партия получава мандат и съставя правителство, а председателят на тази партия става премиер. Дотук ясно ли е, гъско? Нататък - партиите, които не са съгласни, минават в опозиция и чакат следващите избори. Няма начин да има друга "ценностна система" - това е демокрацията. Ако не ти харесва - хващай самолета към Москва, Пекин или Пхенян, там можеш да си лееш идеите на воля, няма да те затворят в лагер никога, честна дума!

бай Пич

А ве, бай Аватаре, Какво имаш против "павликенските" кадъни?

Хахаха!

На тъпите гербери опорната точка, че над милион българи избрали Борисов е точно толкова тъпа, колкото и на комунистите, че над 5 милиона избираха бай Тошо.Когато си тъп аватар мериш количествено, а не качествено, но като си го знам Стоянчо Пърданчо Аватарски каква тъпа фуражка си беше ми е асно кои са тия 1 милион българи.

Фибата

Avatar, за 10-ината пишещи постоянно, този форум е дом, възглавница, храна, оргазми, пиячка, химическо чистене, музей, преглед при джипи......Борисов няма нужда от защита, а от подкрепа и я има. Той нищо не забрани и със свободия ги убива! Всички им опити да бъде оприличен на Живков, на Берлускони, на който и да е диктатор, катастрофираха. Мразещите премиера са живи истерици, които преминаха в забавния жанр- клоуни, палячовци и партийно оцветени смешници. Борисов никога не прави онова, което враговете му очакват да направи. Това е причината за залповите обиди сутрин, обед и вечер. Да не се заблуждаваме за едно - не става дума за харесвам-не харесвам, обичам-не обичам, симпатизирам-не симпатизирам, а за пари! Настана време душманите на Борисов рязко да обеднеят. Тук е мястото за клишето "и това е само началото". Не, на мен не ми върши работа. Този процес е бърз, с добро темпо и на време. Борисов го избираме и от страх да не се върнат Костов, царя, Станишев, Орешарски, Доган. Тия дни един авер на Виденов разказа как и той е крал, а ние го мислехме комсомолец-идеалист! Вижте им сбирката 15 години по-късно! От 150 само 5-има имат интелигентни физиономии и сега са с ГЕРБ! Всичко останало е напудрена селяния с наднормено тегло! Затваряме я тази страница и всеки, който се съмнява в интелектуалните способности на избирателите на ГЕРБ, е обикновен комплексар! Нагледахме се на псевдоелит, който мрази да губи позиции и блага, и на олигархия, която не пуска плячкосаното!

Борисов заприлича на нещо, чак след като беше притиснат в ъгъла от опозицията в лицето на Радан. Колкото повече го притискат, толкова по-добре за самия него, щото налучква инстинктивно правилните и полезните позиции, като под "полезните" вече нямам предид полезни само за него или само за неговата партия, а полезни за целия български народ.

Минувач

Въпросът е по-скоро кога премиерът очаква че ще започне отново изолацията на Канада и дали ще предприеме нещо междувременно... Но не е голям проблем. Принципно нещата са предадени коректно. :)

оф, много е умен, не издържам, има време да видим накъде ще го поеме Канадата:)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.