Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Цялата тази работа, която сътворихте, е удар срещу мене. Това не е нито помощ, нито... Това е просто опит, пореден, да ми извадите очите. Във времето на фейсбук и интернет да свалиш информация - това е самоубийство. И да набедиш човек като мене, че едва ли не стои зад подобно нещо... Господ ми е свидетел, че нямам нищо общо, е просто нечестно".

Така премиерът Бойко Борисов реагира пред журналисти след Консултативния съвет по национална сигурност на скандала със свалените каритатури на Чавдар Николов от сайта на Нова тв. Борисов се обърна с тези думи към репортера на телевизията. 

И обеща от днес нататък да качва всички карикатури, в които присъства, в собствения си фейсбук. Ядосан от внушения, че има нещо общо с ограничаване на свободата на словото, премиерът отсече: 

"Аз не съм виновен, че някой си цензурира своята телевизия, своя вестник, частната медия си прави своята политика. Обаче колко е удобно, че тук, в България, едва ли не мачкаме свободата на словото, което някой иска да го показва. И аз с цялата и отговорност от днес още -  в моя фейсбук, ще си слагам всеки ден карикатурите в медиите, които излизат за деня.  С това искам да им докажа, че не само не са ме подразнили, не само нищо не са ми причинили... Който ме познава знае, че аз нямам никакъв комплекс. Никакъв. Нито се виждам дебел, нито се виждам грозен, а за моите 57 години вече, живот и здраве след месец, всеки един може да се пробва дали се съм дебел, тънък или каквото пожелае..." 

Борисов обаче започна от далече обяснението за случилото се. На въпрос за ситуацията в Македония и бежанската криза в региона, той обясни, че премиерът на Македония го е предупредил, че се подготвят вълнения. И в крайна сметка това се е случило. След това обяви: 

"Малко по-дълго обяснявам, но този план сработва донякъде за България и искам да го обясня", но в изложението си няколко пъти отказа да отговори на журналистически въпроси дали вижда някакъв план, заговор или друго.

Каза само, че вероятно не се харесва фактът, че България, за разлика от съседите си, се справя чудесно с охраната на границата. След това продължи: 

"Какво се случи в последните седмици в България? Изведнъж се явиха някакви граждански формирования, които спонтанно на място задържаха различни бежанци. Дори на едното място това беше отразено с участник национална телевизия. Изведнъж това придоби голяма популярност. В същото време ние казваме - сигналите - дали са за крадец, дали за извършено престъпление - винаги са добре дошли... 

Това беше много добре интерпретирано и изведнъж и"Ал Джазира", и други организации започнаха да говорят едва ли не, че в България се отнасяме много зле с бежанците и, едва ли не, имаме някакви паравоенни организации, които да ги атакуват по един безобразен начин. Тримата афганистански бежанци се въртят по целия световен обмен. Изведнъж няколко дни поред се заговори за някакви свински опашки, а знаем, че за мюсюлманите като се заговори за свинско нещо, то е много тежко обидно. Привърза се постепенно и моето име към тези свински опашки. Чрез карикатури, второ, трето, четвърто..."

Последва обяснение за конкретния случай с Нова тв:

"В един момент същата тази телевизия, която участва в този запис, разбира се, по много хуманен начин направен - с вода, с ябълки за бежанците, с всичките тези екстри - сиреч не можеш да ги обвиниш, изведнъж вчера си изтриха сайта с карикатури и понеже последната била с мене - едва ли не Борисов им разпоредил да махнат карикатурите!

С моето име и с моя образ вече над 10 години куп карикатуристи си изкарват прехраната... Не съм си позволил да кажа една думичка. И не съм си позволил нищо да кажа по тази тема на въпросната телевизия. Нищичко."

По думите на премиера в един момент всичко изброено е започнало да се обвързва: "веднъж бежанците, веднъж мигрантите, веднъж незаконните арести, граждански арести, едва ли не ние сме ги подстрекавали, после някой атакува свободата на словото и все тоя някой се върти около мен". Борисов отказа да прави квалификации дали това е умишлено и е плод на някакъв заговор - остави тази тема на "анализаторите". 

Той дори припомни, че понякога и той рисува и може да направи по-добри карикатури от тези, на които някой път му е трудно сам да се разпознае, но пожела на карикатуристите още дълги години да го рисуват. 

Ето видео с целия разговор на премиера с медиите:

Ключови думи

Коментари

Само дето ДЪРЖИШ тоягата и моркова!

тука е така

Какво ще направиш тогава в обратна посока като не е вярно?Никой не ти вярва вече на лъжите.Преди ти вярваха,ама лъжливото овчарче не си го чел.

Югозомби

Очернянето очерня очернящите.

тука е така

Като го слушам колко му е тежко на нашия премиер,еми да си подаде оставката,на който му е тежко да не се занимава с това,а относно това с че си изкарвали пари чрез него,по-тъпо нещо не бях чул.Който и да е премиер без значение трябва да може да понася сатирата,иначе Тодор Живков го знаем.

"..ще слагам на моя Фейсбук.. " Всички знаем, че не пишеш сам в Фейса, а какво остава да качваш,за разлика от други известни личности! Плащаш на пиари да е умно и грамотно.

тони

не може да няма комплекс, че е тъп?:-)

ЦВЪЦО

Ей, юнаци, ако много зеете, двойно ще увелича щата на троловете по всички сайтове и двойно ще вдигна билетчетата на 3.20! Бойко не е педарес, а е АС, и аз - вашето Цвъце - съм АС, ама малко по-малък от Лидера...

Радев

О, да! Кратуната естествено отново хвърля необоримия аргумент, че някой пак му крои шапка.

Все му е виновен някой друг на Баце!

Е, може и да е подарък от доброжелатели. Било от най-близкото обкръжение, било от по-далечното.

Радев

Иначе реакцията на "Нова" е още по-жалка. След като вече имат "добро" - върнаха сваляния канал на художника. Насраха се, а сега размазват.

Студентите от няколко младежки организации окупират Правния факултет на Скопския университет „Св. св. Кирил и Методий“ заради решението на президента Георге Иванов да помилва 56 души, предава в македонската си емисия Радио "Свободна Европа". Те искат Иванов да си подаде оставка и призовават за мобилизация на всички студенти и професори. Те влизат в залите на университета, скандирайки "Елата и се включете!"

иподякон

От #КОЙ е удара срещу Вас,г-н Премиер?Право отговаря преп. Филип Ирапски на въпроса защо осъждаме другите: „Който осъжда другите, още не е разбрал себе си, не е водил борба със самия себе си."Не предизвиквайте другите,а проведете сам борбата срещу самия себе си!

Роси

Драги ми господин Борисов, искам да споделя нещо - хич, ама хич не ми пука за Вашите терзания, комплекси, фейсбуци и прочие! До гуша ми дойде хем да си бутам с усилие животеца, хем да трябва да слушам пространни изявления, гарнирани с клетви! Нито сте ми роднина, нито сте ми приятел, някакви хорица са Ви избрали да водите правителството, а не да търсите съчувствие. Не ми се дръжте като късния Тодор Живков, не ми навявайте непрекъснато спомени за простия соц, млъкнете и работете, за това ви се плаща. А че сте наплашили медиите, то си е факт, срамът е за тях. Точка!

Таа па... ми ти що си не буташ животеца скапан, ами си ръгнала акъли да даваш и пространни вопли да лееш? М? Борисов сме го избрали и очакваме мненията му по важните теми, твоите - не! Ае у лево, патка застреляна селска!

Rosi mnogo si prosta!

КОЙ

Кой ви удари, г-н Премиер, приятелят ви Цветан Цветанов или пак сте си били главата в стената?

DLP

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Кочияш

Култът към личността се изразява точно в това. Вождът, в нашият случай главатарят, се прави на земен(прост) човек а блюдолизците се грижат върху блясъкът и богоподобието му да не падне ни най-малка сянка. Може Борисов наистина да няма нищо общо със свалянето на карикатурите. Но лакеите точно знаят какво иска господарят им и действат. Той също знае това и го поощрява макар и не гласно. Гласно се прави на демократ какъвто никога не е бил.

Роси

"Във времето на фейсбук и интернет да свалиш информация - това е самоубийство": "Ефект стрейзънд: "През 2003 година известната американска актриса и певица Барбара Стрейзънд заведе дело срещу един фотограф, тъй като искаше да предотврати публикуването на снимка на къщата ѝ в Калифорния. С действията си обаче тя постигна точно обратния ефект. Въпросната снимка бе разпространена от всички медии. Оттогава насам пиар експертите и журналистите говорят за т.нар. Стрейзънд ефект: когато опит за прикриване или отстраняване на определена информация постигне обратния ефект и съответното съдържание се разпространи навсякъде." /Дойче веле/ един от проводниците на постановката

Че е дебел - дебел е, че е с комплекси - с коплекси е("човек като мене"), ама защо трябва да страда цяла България заради този алчен и глупав човек? Ето това не мога осъзная, не мога да разбера кой и защо гласува за тези тъпунгери, които напълниха парламента и министерства?

Ще гласуваме и още три мандата на ГЕРБ ви чакат, мама ви проста и зле платена тролска...

Аз кво ви рекох? Активно мероприятие на ОФ-то - БСП, ДСБ, ДПС, но най-вече на трътлестото еврейче Пърдан и ментора му от лабАраторията. Още дълго ще пърдят на дебелия на Борисов... Хептен ще им се олабят 'алките на завалиите!

Ъъ

Дебелия на Борисов.Абе смешник на Борисов единствения сексуален орган му е за.ника.И той много често го използва като такъв

от Ровичков

Vbox7-притежател Нет Инфо.През април 2013 г. „Нет Инфо“ е закупена от „Дарик нюз“ ЕООД, собственост на „Дарик радио“ АД,собственост на Радосвет Радев – агент „Карак“.ДС групата-„София без блокади“...

Попиля ви, мама му стара, по демократични правила ви попиля! За кой ли път! Започвам да се страхувам какво ще направят враговете на Борисов от безсилие. Гледам и не вярвам как един български политик успя да приложи стратегията на най-известния италиански магистрат в борба с мафията. И като ви чета не знам кой е тъп!

Какви демократични правила бе, сигормо половината изборни протоколи са преправени бе, колко цигани гласуваха за ГЕРП, а?

Сашо-3,14

ТЪП->ПО-ТЪП->НАЙ-ТЪП->ЖУРНАЛИСТ->БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТ->ПРОДУЦЕНТ НА ТВ ПРЕДАВАНЕ->ФРАНЦУЗИН ШЕФ НА БГ ТЕЛЕВИЗИЯ->

Ха-ха. НоваТВ въстановили канала. Вече няма никакво съмнение - Нова и автора, играят комбина и си направиха феноменален ПР. С любезното съдействие на Клуб зет.

медиатор

Комунистите или... масоните? Кой управлява България сега?Кадри на бившата държавна сигурност са сред собствениците на едни от най-големите електронни медии у нас. Това показват резултатите от проверката на комисията по досиетата в електронните медии – радиа и телевизии, които бяха огласени. Проверени са на 2366 лица от 273 електронни медии - собственици, директори, зам.-директори, главни редактори, коментатори, водещи на предавания и на рубрики.

Брей, ГЕРБерските тролове днес са ги вдигнали по тревога!

Или герберския трол-многомашинник, стахановеца на тролетариата.

Кабакчиев

Действията на политиците,

Кабакчиев - извинявам се, изхвърча

Действията на политиците, а и на хората изобщо, трябва да се оценяват по достойнство, а не на базата на емоции. Аз изобщо не съм привърженик на премиера, точно обратното, но това изказване заслужава поздравление.

Християнин

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Питам ви ислямски говна

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Николов

Не Ви вярвам господин премиер. Това са случи отдавна,но за този случай-категорично отново не Ви вярвам. За да запазите достойнството на български премиер не влизайте повече в такива обяснителни режими.Знаете ли ,може би ще възстановя частица от доверието към Вас , ако при подобни случаи поне веднъж излезете и се извините. Сега горките журналисти и собственици на Нова се мъчат като патета в кълчища да замажат гафа и изглеждат толкова унижени и употребени.

????

Айде ударете го малко по-силно че да вземе да млъкне малко.

Кабакчиев

Николов, вие комунистите отказвате да се извините за това, че унищожихте десетки милиони невинни хора в ГУЛаг, в Голодомора, чрез "народния съд" и прочие, а сега искате някой да се извини за нещо, което не е направил. Как се нарича това, Николов? Нали сте комунист-интелигент. Отговорете!

Николов

Г-н Кабакчиев, нали знаете оная народна мъдрост:Къде го чука, къде се пука!" Или: " Ни в клин, ни в ръкав!" Та и Вие. Оставете комунистите на мира и тоя " Народен съд " го имаше в цяла Европа. Вижте конкретния случай и реагирайте като отговорен гражданин. Стига сте се плюнчили по комунистите. Кой знае от кое комунистическо коляно сте.

Симеон

Когато си демократ, не можеш с постоянна и целенасочена сатира към един и същи премиер, да прескачаш границата на човешкото му достойнство, като използваш частично истина, гарнирана с повече внушения!​ Това е революционен екстремизъм от руски тип!

Роси

Симеончо, е като само този се бута за премиер, как да ги сменяш в карикатурите?!? По цял свят политическите карикатури са за премиерите и политиците... Нищо руско няма в това. А путинката какъв красавец е навсякъде - ве знам руски д-р Енчев ли го работи или фотошоп...

Edno vreme edinstvenia , koito si pozvoli da cenzurira I svalya predavania po televiziata be Dr.Ivan Kostov nai-demokratichnia I reformatorski premier ot partiata na GRU v Balgaria.Svali predavaneto "Hashove" na Slavi.Po tozi nachin okaza prekrasna reklama na dalgia tapak

тука е така

По всичко личи че вдигането на билетчето в градския транспорт е удар срещу мен,само срещу мен.

плачков

Поздравления за РОСИ. Най лесно е да обидиш. Да се аргументираш както тя го прави се иска сиво вещество. Да поздравиме Македонците и да им пожелаеме успех и не е лошо да се поучиме от тях. Това е кртинкаата за съжаление.

свой

Симеооне как да не го иронизираш като се държи като шут и си прав че ми е много симпатичен . Винаги ме разсмива. Един ден каато го няяма съм като болен. Да е жив и здрав.

Сия

Борисов за карикатурите и карикатуристите е точно като Ленин и Сталин за езикознанието. Браво, Роси!

Кабакчиев

За Сталин ясно, а Ленин какво е за езикознанието?

Не ми се върва, телевизията която от години СИЛНО подкрепя Борисов сега да нанесе удар на Б.Б.

Лагардер

Удрят те своите,Боче!А тъй най-боли!Що не ги стегнеш малко тия подли комунисти!?Спри им паричките,тъй както стори с народа,и ще видиш как ще започнат да стенат,като ощипани моми!Не се замисляй-действай!И без това всичко в държавицата ни е батак!Ва банк,Борисов!Стига с политическите пируети!Ангард и бой с шпагата по червените,десарски чутури!Бой,бой,бой...Бойко!

Особено сервилни към ББ са А. Цолова и В. Николаев

нов телеВИЗИОНЕР

Пазят си хлебеца,хайванчетата!Къде другаде ще намерят такава тучна паша!

Ъъ

По минусите разбирам че тук пишат петима нискочели гербера.Абе ахмаци,не си губете времето.Всички знаят че Борисов е тъпо парче.Ама в това му е чара

Само да се появи Борисов и всички загубвате и малкото останал ви акъл? Що така? Него ли виждате сутрин в огледалото?

От 5 месеца не е минал и един ден без Боце да настъпи лай*о, само простотии, за капак и ЦвЦв се върна на малкия екран!

свой

Аабе как да бие червените като книжката е в джоба му.да бие себе си. Как да стане съдебна реформа и да съди себе си. Ще си караме така. 600 000мъртви души. 400 000 принудителен вот. 300 000 и повече купени. Още 10 г ще ни управлява г-н Борисов.

Нено Сенегалеца

Въх!К"ви ги думаш,моремайката!?Ки бегаме от БГ и...туйто!

дебелян пеевский

Кругом враги, братя мои, само Баце е в бяло.

жал ми е за Бацето

играта му с публиката завърши с "кендз"! За по-младите "Кендз" идва от кендза(сере) и означава гудата ти да се спре в триъгълника със залозите при игра на топчета.

Кабакчиев

Николов в хор с всички комунисти не спира да пее: "Оставете комунистите на мира!" Няма как да стане! Кой виновен за 45 години червено варварство, диктатура, цензура, убийства на политически противници, опити за моделиране на духовния мир на хората? Кой, бе, Николов? Вие, комунистите, сте виновни! И сметка тепърва ще ви се търси! Също както на нацистите днес им се търси сметка повече от преди, така и на вас тепърва предстои да ви се стъжняват дните - чрез търсенето и ангажирането на отговорност!

Фокус: "При тази организация на правителството няма да допуснем бежанска вълна и явно това е проблем - търсят по най-ефективния начин да ни разклатят. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов след проведеното заседание на КСНС по темата за киберсигурността във връзка с охраната по границата, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Как – че едва ли не правата на човека на словото, което страшно много се продава на запад”, коментира той . „Тримата афганистански бежанци се въртят по целия световен обмен”, заяви премиерът. „Няколко дни подред се заговори за свински опашки, които за мюсюлманите – като им кажеш свинско нещо то е много тежко обидно. Привърза се постепенно и моето име за тези свински опашки – чрез карикатури, второ, трето и четвърто", коментира той. „България се справя добре, колкото и да се опитват сега заради 3 или 10 емигранти да кажат, че не се справя”, заяви Борисов във връзка с т. нар. граждански отряди по границата. „Ние приветстваме, ако някой ни дава сигнали, но в рамките на закона, както за бедствия и за аварии”, каза още Борисов. „Това съм искал да кажа. Изведнъж така се извъртя, че едва ли не демонстративно, точно със свински опашки. И аз първия път като има казах ,че свинските опашки всъщност са тези пластмасови въженца, с които саксиите връзват, много хора си мислеха, че са ги вързали, и ми писаха във Фейсбук, че са ги вързали с истински свински опашки, защото са мюсюлмани. Разбирате ли как подсъзнателно се действа на хората” ,каза още министър-председателят и допълни, че страната се справя добре „ в тази криза, в тези условия, когато Европа тотално се провали."

Българин

Ми кат си тъп да се биеш сам по главата...

Charley

Това е удар, който ти сам си нанасяш, защото не ставаш за длъжността, която изпълняваш. Като не знаеш как да говориш, като не знаеш какво да кажеш, поне мълчи, остави грамотните да говорят, а ти изпълнявай стой там за лице. Ако това е удар, то той е срещу некадърната политика, която водите.

Смотаняци Господарите от Нова връчиха на Нова ТВ "Златен скункс"

Роси

Смотльо, Господарите са външна продукция за Нова, така че си е доблестно да дадеш скункс на Зурлева /която се омота като пате в кълчища, впрочем/, която може и да прекрати договора с външната продукция...

Бойко Борисов: Те ви спират, аз ви пускам! Това е положението!

ПРАБАБА 73

ЛИЧИ МУ ПО ФИЗИОНОМИЯТА ,ЧЕ Е ДОСТА НАПЛАШЕН.ГОРКИЯТ ТОЙ.ЗА НИЩО ,АМА ЗА НИЩО НЕ Е ВИНОВЕН.НИТО ЗА КОРУПЦИЯТА ОТ ГОРЕ ТА ЧАК НАДОЛУ ПО ВСИЧКИ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА.НИТО ЗА МИШО БИРАТА,НИТО ЗА ТИ СИ ГО ИЗБРА,НИТО ЗА ДВЕТЕ КАКИ,И ВСИЧКО ДРУГО ОСТАНАЛО.ЧИСТА НЕВИННА ДУШИЧКА.И ЗАТОВА СЕ ЗАВРЪЩА ТОТАЛИТАРНОТО УПРАВЛЕНИЕ В БГ.А ПЪК КОЛКОТО БЕДНОСТ И МИЗЕРИЯ ,И СТРАХ В НАРОДА,ТОЛКОВА ВИСОКО САМОЧУВСТВИЕ ,ГОВОРИ СЕ ЗА СТАБИЛНА ДЪРЖАВА.ЗНАЕМ И Я УСЕЩАМЕ ВЪРХУ ГЪРБА СИ.ВСИЧКО Е ЛЪЖИ,МАНИПУЛАЦИЯ И ГОЛЯМО ЛИЦЕМЕРИЕ .

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.