Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-накрая късно тази вечер Нова телевизия разпространи официална позиция за странното изчезване на карикатурите на Чавдар Николов от сайта http://novanews.novatv.bg и от сайта за видеосподеляне vbox7.com, който също е на медията.

Според становището на тв канала договорът на карикатуриста с компанията  "Нет Инфо" е прекратен, тъй като видеата с творчеството на Чавдар Николов не са оправдали очакваните посещения.

ЗАЩО ИЗЧЕЗВАНЕТО НА ВИДЕО КАРИКАТУРАТА Е ПРОБЛЕМ? ГОЛЯМ

Ето и цялото становище на Нова телевизия:

"По повод появилите се коментари относно карикатурата на Чавдар Николов, излъчена в "Здравей България" тази сутрин, от Vbox7 заявиха, че каналът на карикатуриста в платформата за видеосподеляне е спрян, заради прекратяване на договора между автора и дружеството.

В края на всяко тримесечие Нет Инфо извършва регулярни прегледи на ефективността на всички свои продукти и в рамките на този анализ е установено, че съвместният проект е недостатъчно ефективен, а гледаемостта на карикатурите в канала е под средните стойности за платформата.

Това е бизнес решение на Нет Инфо и няма връзка с редакционната политика на Нова или с конкретната карикатура, излъчена на 13 април, която беше достъпна през целия ден на дигиталните платформи на Нова - Nova Play и NovaNews."

С това обясние реално медията явно се опитва да заобиколи съмненията за намеса в редакционната си политика. Любопитен факт е, че Клуб Z отправи запитване до телевизията по тази тема малко преди 13 часа днес, докато официалната позиция на медията бе публикувана цели седем часа по-късно.

Ключови думи

Коментари

Дъ ге

Те ти булка Спасовден!Нова тв,си направиха сепуку!Сега,отново трябва да се примиря с БиТиВи-то!Или,може би,с БНТ?Не!ТИМаджийската тв набира скорост!Щем не щем,нея ще киризим,галЕба!Ах,този джаз,пардон!...ах,този Цветанов!Домусчиев,има ли тв?!

тарикат от ГЕРБ

И аз така мислА!

Тъпаци, а гледах тяхните новини!

Меркел и английската кралица ги истипосват постоянно, но Боцко си е ниска топка!

:(

На мен карикатурите на Чавдар Николов ми харесваха.

Питанка

А сега ако се окаже, че Нет инфо не са взимали такова решение?!? А ако са взели, дали не са ги мотивирали да го вземат?!? Това си е нов вид регулиране на информационния поток. Доста порочен при това.

Бай Пешо

Защо нито една телевизия, с национално покритие, не предаваше изслушването на Ирина Бокова в ООН ? За да не си съставим собствено мнение , може би ... Ех , Боко , ще свършиш като Локо/ София / , а може и по-зле!

Щото Бокова е кандидатура на Путин, да си я гледат в Русия.

Кабакчиев

Нова "телевизия" и подобните показват чалгарки със силиконови цици, суперпросташки "брадъри", турски и индийски сапунки. Вие какво искате от тях? Да са BBC? Е,яма да стане! Простотията си е простития!

Кабакчиев: корекция и повторение - майка на знанието

Простотията си е простотия!

Няма такава ефективна реклама. Сега ще се продаде за три пъти повече пари на друга телевизия. А аз до вчера не го бях виждал.

Радев

Боклуците от "Нова" тотално се компрометираха. Вече всички ще знаят, че са подлоги на Кратуната.

Нова са жалки!

Художника вече се бил изказал, че спирането на карикатуритурите му било като спирането на обществените поръчки... демек Бойко бил отговорен. За мен това е явна постановка. Всеки си играе роличката, всеки си казва репликите. Христо Иванов, Бедров, Нова, КлубЗ, авторът. Чакам следващия епизод.

Гербав трол!

Динко

Ха-ха. Тая постановка в Лабораторията ли я измислихте, бе. Ще тръгне Бойко да сваля некъв мухъл дето никой не го гледа. Те по националните радия и телевизии го правят за 5 стинки и него не му пука, ще се занимава с чалгарската Нова.

Гербераст платен1.

ловец на хора

никой не го гледа ,но го свалиха.Натегачи и ИБРИКЧИЙ безброй.Все ще се намери кой да се подмаже на Феодала.А народа загуби чувството си за свобода и справедливост,затова си правят каквото искат.Малко ни е!!!

Келеш

Не е в Лабораторията, Динко. Като свински черва са навързани - позицията на песовете за мигрантите, "динковизацията" на Моника веле, публикациите в присъдружните и местни медии, Петното-Перата, БХК, ... За финал - карикатурата и "ефект стрейзънд". Един колега го обясни, ама реших да питам и Гугъл. И странно :), Гугъл ме прати в Моника веле. - "През 2003 година известната американска актриса и певица Барбара Стрейзънд заведе дело срещу един фотограф, тъй като искаше да предотврати публикуването на снимка на къщата ѝ в Калифорния. С действията си обаче тя постигна точно обратния ефект. Въпросната снимка бе разпространена от всички медии. Оттогава насам пиар експертите и журналистите говорят за т.нар. Стрейзънд ефект" /Дойче веле, за малко да сбъркам/

Иванов

По измислено обяснение от това не бях чувал. Да ме прощавате, ама това плаче за Златен скункс. Как изведнъж днес решиха да прекратят договора, след като бяха излъчили поредната карикатура. Вие снимате ли сериал и два часа след като излъчите поредния епизод, да премахнете целия сериал от интернет, щото не бил гледан. Как ще разберете дали днешната карикатура има висока гледаемост или не, когато е свалена от интернет 2 часа след като е качена там?И още нещо, днес в интернет беше качен запис на сайта на Нова телевизия, в който Ани Цолова представя карикатурата на Чавдар Николов и след това я излъчват. Записът беше в рамките на 1 минута (думите на Ани Цолова + карикатурата). Ако Нетинфо самостоятелно са премахнали канала във Vbox 7, защо беше махнат и този запис от сайта на Нова телевизия, който не е свързан с Нет инфо, защото там се качват само карикатурите, без думите на Ани Цолова? Малко се оплитаме в лъжите май, а?

Предния коментар обяснява.

Кабакчиев

Ха-ха-ха, че КЕФ! Как чалгарите се уплитат в простотиите си! Аз не обичам да употребявам думи като "простотия", но в случая това е думата!

гарга рошава

Чавдаре, Николов, има и една друга случка с Швейк, те са много и все култови. Когато отишъл на военна комисия, за да го вземат в армията, срещу името му докторът написал: Идиот! Други оплаквания няма. Трудно ще се изкараш жертва, защото си сключил договор с телевизия, в която 30% са на Борисов. Нали така викаха Кутев и Кадиев, кога бяха заедно? А колкото до свинските опашки, имаш късмет, че заради карикатури гавра с мюсюлманите, замина почти цяла редакция. Голяма работа, че не те гледали и не са те забелязали! Малко хоро разбират от голямо изкуство и от прет-а-портета. За добро е, казвам ти!

Кабакчиев

Още нещо да кажа. Комунизмът падна в края на 1980-те не заради нещо друго, а заради техническата революция - телевизия и радио през границите, ксерокс, компютри (макар и слабички от днешна гледна точка). Червените изроди нямаше вече как да продължават да крият истината и да държат хората в робство! И се издъниха жестоко! А техническата революция днес не просто продължава - ние вече направо живеем в бъдещето. И затова всяка форма - макар и на пръв поглед нищожна и невинна - на цензура, скриване, преиначаване на истината и прочие се връща със страшна сила като бумеранг срещу цензора, лъжеца, демагога, т.е. простака! Защото, разбира се, всеки цензор, лъжец и демагог е ПРОСТАК! И простащината българска днешна предстои да се издъни - и няма да трябва да се чака дълго!

Много странно обяснение за падането на комунизма.

КлоЗет

Едва ли лично Бойко е задействал цялото нещо. Вариантите за мен са два: 1. Някой придворен шут е чул, че Бойко не е одобрил карикатурата и е взел присърце задачата. 2. Нова Телевизия и по-конкретно Политова е решиха да се върне в добрите стари времена на автоцензура, които се опита да въведе в bTV, но бе изгонена. Бойко можеше да си направи такъв PR... Трябваше да го постне това видео в неговия профил и щеше да забие всички. Ама уви, неговите гурута не им сече толкова пипето.

По-долу: "За финал - карикатурата и "ефект стрейзънд". Един колега го обясни, ама реших да питам и Гугъл. И странно :), Гугъл ме прати в Моника веле. - "През 2003 година известната американска актриса и певица Барбара Стрейзънд заведе дело срещу един фотограф, тъй като искаше да предотврати публикуването на снимка на къщата ѝ в Калифорния. С действията си обаче тя постигна точно обратния ефект. Въпросната снимка бе разпространена от всички медии. Оттогава насам пиар експертите и журналистите говорят за т.нар. Стрейзънд ефект" /Дойче веле, за малко да сбъркам/"

гарга рошава

Днес Нова мълчи, нагнетява напрежението, разнася се мълвата за политически натиск лично от Борисов! А то какво било! Днес Нова пуска във Vbox7 „Не така, брат!” – тръгва ексклузивно във Vbox7! Първият български онлайн сериал за тийнейджъри, от 16:00 часа. Значи влизаш да дириш свалените шедьоври на Чавдарчо и броят на посещенията расте, расте, расте

Хах

Много жалки сте станали герберите, ептен цървули като АБВ и БСП.

Аз ще постъпя съвсем практично - поне месец, ще прескачам Нова, когато сменям каналите на телевизора.

Смех голем.

..

Лелееее....!И като си спомня само колко гордо демонстрира на екран "журналистическата си неподкупност и принципи" цялата дружинка ,преместила се от бТВ в Нова..Оказа се какво- за повече пари!

Голям ташак

Са нашите телевизии :)) Напънът да виждат 'истината' е силен. После,после ...малко търговия. В мафиотска държава "медиите" са част от инструментите за натиск. Няма телевизия извън стандарт "СЕДЕМ". Въпрос на дозировка ,...за да си с бял костюм в ...:))

Аз гласувам за ГЕРБ и не гледам НоваТВ от години. Съветвам Ви и вие да направите същото.

Мичурин

Браво,моето момче ! Аз създадох говоряща тиква , а такива като тебе я избират да ги управлява. Що не дойдеш при мен - ще направя нов сорт - рапон-гласоподавател. И докато експериментирам ще ти пускам от любимата чалга .

Charley

Я виж ти, не бела гледана, те и Ненчо Балабанов сигурно затова изхвърлиха и спряха Фейс Бойко.

Доста добри играчи за всеки случай са се оставили Бойко да ги бие

Известен е един случай, когато един бил Бойко на тенис и намерил стъклата на колата си счупени. Оттогава доста добри играчи за всеки случай са се оставили Бойко да ги бие.

Добре е, че и легенди взехте да пишете за Борисов.

Климент Христов

На мен ми бяха скучни карикатурите, Комарнитски има доста по-интересни идеи.

По-важните клипове

Нова телевизия не разчита в такава степен на приходи от тези карикатури. Те не са част от праймтайма и пр. Нова телевизия пилее огромно количество програмно време без да получи за това и една стотинка дори. Така че за тях карикатурите сами по себе си са без значение. За тях е важен натискът отгоре, какъвто несъмнено е имало. Защото както БТВ, така и Нова, така и Националната и още други са на хранилката и слушкат и козируват, защото иначе нямама папане. Оказа се, че и VBox е здраво в схемата. Във VBox можете да намерите както кифла, която си лакира ноктите, така и няколко тежки основополагащи клипа на тема "цирей", умишлено измислих тази дума и проверих. Клипът "Цирей на главата на политик", излъчен не от кой да е, а от Господари на ефира, очевидно е турбо-мега-дизелно културно събитие, което следва да просвещава всички нас. Именно поради тяхната малозначимост и ненужност карикатурите на Чавдар Николов са премахнати, за да не се разсейваме и да се концентрираме по-добре върху споменатия "Цирей на главата на политик".

Charley, Нова с Ненчо има само финансови проблеми. Той иска страшно много пари, а Халваджиян не са това, което бяха! Махнаха го и от Господарите, ако забелязваш!

Е , така е. Бойко и бойковчетата не могат да ги гледат тези клипове.

Соц. активни мероприятия без край... Един соц деятел нарисувал "карикатура" срещу Борисов, друг соц. деятел я махнал, а внушението - Борисов е виновен, щото карикатурата била негова. Сигурно има и тъпаци, които ще се хванат. Малко ли се хванаха и за Костинброд...

Чавдаровец

За свободата на словото всичко е ясно. Но и за Чавдар (= чисто комунистическо име) всичко е ясно - комуноиден запъртък.

Пфу

Тъп си като гербаджия, онеправдан си откъм мозък като убогото аватар. "Чавдар" е изконно българско име бе, смотаняк. Всичко е ясно: некадърен манипулатор си. Гербските комунисти са най-големи комунисти.

Какъв карикатурист и изобщо творец може да бъдеш, след като слугинстваш на някой от мафиотите в България? За каква обективност говорим, за каква свобода, за какви творчески напъни, молим вас? Всякакви соц. лешпери с мазни бърни и накъдрени опашки ни плашат с... накъдрените опашки на конкуренцията. Мъка...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.