Зам.-шефът на АБВ Румен Петков защити транспортния министър Ивайло Московски от нападките на ДСБ. Вчера лидерът на партията Радан Кънев и бившият шеф на вътрешната комисия Атанас Атанасов поискаха оставката на Московски заради скандала в ДАИ.

ДСБ ПОИСКА ОСТАВКАТА НА МОСКОВСКИ ЗАРАДИ СКАНДАЛА В ДАИ

"Министър Московски трябва да бъде поздравен за неговата дискретност и за неговото съдействие на разследващите органи. Той е способствал да се разкрие една брутална корупционна схема. Ако другарите от ДСБ не са информирали прокуратурата за своите познания това е възпрепятстване на правосъдието".

Това каза Петков. От ДСБ вчера разкриха, че в ДАИ са съществували две корупционни схеми - една на ГЕРБ и една на ДПС. Според Кънев акцията е срещу схемата на ГЕРБ, и е възможно хората на ДПС да са ги "натопили".

Според Петков това, че промените в закона за МВР не минаха във вътрешната комисия не означава, че Бъчварова е бламирана.

"Това, че има неприемане на определни законови идеи не трябва да се гледа като бламиране", каза Петков.

Той допълни, че от АБВ са предупредили Бъчварова предварително, че ще гласуват "въздържал се". Петков упрекна вътрешния министър в липса на диалог.