Енергийният бос Ангел Иванов Божилов е поредното българско име, изплувало от Досиетата "Панама", съобщи в. "24 часа".

У нас той е е съдружник във фирмата “ОЕТ-Обединени енергийни търговци”. Тя има лиценз за търговия с електроенергия. Собственик и съдружник е в най-различни компании за търговия, инвестиции, включително и за охрана.

БИВШ ШЕФ НА БТА И РАДИО "ВАРНА" В "ПАНАМАГЕЙТ"

Божилов е известен и като последния работодател на някогашния шеф на ДАНС Петко Сертов преди краткото му мистериозно изчезване през декември 2014 г.

Бизнесменът е бил директор и акционер в 2 компании, регистрирани на Сейшелските острови през 2002 г. Това са Ancom Enterprises и AB International. Софийският им адрес съвпада с този на “ОЕТ-Обединени енергийни търговци".

ДОСИЕТАТА "ПАНАМА": ТОДОР БАТКОВ В ОФШОРКИ НА ЧОРНИ

БАТКОВ: "ПАНАМАГЕЙТ" Е ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ КЪМ ПУТИН

Директор на AB International от юли 2002 г. е бил вече покойният Антон Белчев - син на бившия финансов министър Белчо Белчев. Тъкмо Белчев-младши е подписвал документи, свързани с компанията, до февруари 2014 г. След смъртта му през януари 2015 г. Божилов започва постъпки за смяната му.

Агенцията за международен бизнес на Сейшелите замразила двете агенции, тъй като не са си платили лиценза за 2007 г. За възстановяването му всяка от тях трябвало да брои по 1680 долара. Това било направено през ноември 2008 г.

МАНДЖУКОВ ЗАБРАВИЛ, ЧЕ ИМА ОФШОРКА

ЧАВДАР КЪНЧЕВ-ПОРЕДНИЯТ БЪЛГАРИН С ПАНАМСКО ДОСИЕ

“Възстанових компаниите за всеки случай, защото могат да потрябват, но те никога не са развивали дейност”, казва Божилов пред "24 часа". "Тези компании никога не са работили и дори нямат банкови сметки. Двете са акционери в американско дружество, което е акционер в “ОЕТ-Обединени енергийни търговци”. Те имат 2% в ОЕТ. Останалите 98% са си мои - на физическото лице Ангел Божилов", допълни бизнесменът.

И БАНЕВИ В "ПАНАМАГЕЙТ"

ЕВГЕНИЯ БАНЕВА: НЯМА ПОЛИТИК БЕЗ ОФШОРКА