Покойният бивш шеф на Българската телеграфна агенция (БТА) и радио "Варна" Стоян Чешмеджиев е най-новото българско присъствие в списъка "Панамагейт", което в. "24 часа" огласи

На 26 май 2005 г. става акционер и директор на Kema Invest, регистрирана на Британските Вирджински острови с помощта на фирмата "Мосак Фонсека". Kema Invest Ltd. e регистрирана на 20 май 2005 г. Първоначално директорите и акционерите са номинални – Майкъл Дойл и Белинда Лениън.

Чешмеджиев попада в офшорните регистри, докато е шеф на радио “Варна”. 

12 дни по-рано е крайната дата от 6-месечен период, в който е извършвал престъпление по служба, припомня "24 часа". Според съда в периода декември 2004 г. – 14 май 2005 г. във Варна и в Каварна при условията на продължавано престъпление в качеството си на длъжностно лице, Чешмеджиев превишил правата си и набавил облага за фирма на дъщеря си. Като директор на радио "Варна" той направил поръчка за строеж на предавателен комплекс, който извършила фирма на дъщеря му.

Офшорката с негово участие е закрита през 2009 г. От т.нар. Досиета "Панама" не става ясно с какви дейности се е занимавала тя, нито какви са нейните финанси.

Чешмеджиев беше шеф на БТА за период от 6 месеца - октомври 2002 г. - април 2003 г. През 2004 г. стана директор на радио "Варна". Той почина през 2012 г. от рак.