Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мечтателят Илон Мъск продължава да пише съвременната история на технологиите.

Преди броени часове за първи път в историята ракета Falcon 9 кацна върху платформа в океана.

Досега подобно нещо се случваше само в научно-фантастичните романи.

Кацането.

Веднага след експеримента Мъск обяви, че компанията му Space X планира да използва части от ракетите си за до 20 излитания. Двигателите ще бъдат ползвани за до 10 полета.  

Кацането на космическия "сокол" бе предавано пряко както от Space X, така и от НАСА. Така частната програма успя да направи от петия си опит невъзможното за държавните програми на космическите нации. 

Ключови думи

Коментари

"Така частната програма успя да направи от петия си опит невъзможното за държавните програми на космическите нации." -- държавните програми го правят отдавна - совалката е именно такъв проект, както и фирмата на Муск, която е получател на многомилиардни държавни субсидии и поръчки. Не пишете глупости, без да разбирате от темата.

SRQBoyboy

По-добре да дават пари на предприемачи като Мъск, отколкото да изсипват долари с чували ва агенция като НАСА, която е затлачена от бюрократи и е ръководена от политически парашутисти. Америка е това, което благодарение на частните предприемачи, а не заради затлъстяващото си правителство.

Мичурин

Това не е нищо бе, великият ссср успя да пресуши цяло море - Аралско, а в братска Венецуела вече е отгледан човек, който живее без да яде и работи само по 4 дена от седмицата! Възможностите на социализма са къде-къде по-големи! Седнали да ми се хвалят...

тука е такак

Пхахахахахахаха,счупих се от смях не е истина. :-)

www

Това е снимано в студио!!! :)))))

ТИ СИ ПРАВАН В СТУДИО

В очакване сме ...

Следващото кацане на "Фалкон" ще бъде в Кремъл до задника на Путкин !

Майка ти се е снимала в студио ,като са те правили

Владислав Граматик

Хората приземиха ракета, а Вие не се научихте да не слагате тире между научен и фантастика. Срам!

За руснаците ...

"Не народ, а скотина, хам, дикая орда, душегубов и злодеев." (They are not people, they are boors, villains, wild hordes of murderers and miscreants.) - Михаил Булгаков

неМайстора

и неМаргарита: казва го за руснаците, но пише писма до Сталин, дори веднъж той все пак го приема, понеже харесвал една от пиесите му.Грузинът го презира заради меркантилността му: всичките му молби са не за свободи, а за пари. Я, четете първо доктора-гинеколог и наркоман на младини, и после цитирайте.

Това не е като да режеш глави! Западът развива наука и техологии, гледат вбъдещето, а мюсюлманите развиват умения за по-бързо рязане на глави

Изумително. И в епизод 7 на Стар уорс корабите са направо допотопни. Настоявам обаче, този експеримент да го повторят поне 10 пъти безаварийно,, за да се твърди,че технологията работи безопасно. А ако е езопасна-може да кацат на Орлов мост

критикар

Е не кацна в абсолютния център на кръга!

може и по-добре

Аз ще я призная технологията ,ако кацне, и веднага пак излети, достигне космоса, пак се върне и кацне. Тази технология , с еднократно кацане, всеки я може.

Някоя мурзилка да не си помисли, че като в Русия - правим опити и ако стане, значи е готово. Проектът е много сложно програмиране, което десетки и стотици пъти по-сложна задача от приземяванията на Безос. Ракетите на Безос се издикат и после вертикално пак надолу се приземяват на сушата. Ракетите на Мъск отиват доста далеч и захождат по силно наклонена траектория. Успехът на Мъск не е случаен и е триумф на високите технологии. Крачката е много важна и много се радвам, че напредват с толкова бързи темпове.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.