Цветан Василев съди България в Страсбург. Това заяви пред журналисти в Белград банкерът, който бе на съдебно заседание по делото за екстрадицията му. Той уточни, че е завел две дела срещу България в съда в Страсбург - едното е в качеството му на физическо лице, а другото е от името на фирмата му Бромак, която е основен акционер във фалиралата КТБ, предаде БНТ. Василев заяви, че ще съжалява, ако спечели делата в Страсбург, защото всички българи ще плащат за това.

Пред журналисти неговият адвокат посочи, че доводите срещу екстрадирането на Цветан Василев, са, че условията в арестите в България са много лоши, а също и че в разследването, което се води срещу него в България, има политически елемент, предаде Bulgaria ON AIR. 

Съдията, който е изслушал Василев, няма да взема решение по същество за екстрадицията, това ще направи друг магистрат. След това решението на Висшия съд може да бъде атакувано пред апелативната инстанция. А след нея последна дума има министърът на правосъдието. Междувременно в Сърбия на 24 април предстоят парламентарни избори, съответно не е ясно кога ще бъде сформиран новият кабинет. 

Променене е обаче мярката за неотклонение на Василев, която досега предвиждаше той да се подписва всеки ден. Банкерът вече ще се разписва в централното полицейско управление на Белград само веднъж на няколко седмици.

Очаквайте подробности.