Група мъже са пребили цивилен полицай в Сливен, съобщи "Дарик". От областната дирекция на МВР са потвърдили за случая. Инцидентът е станал рано тази сутрин в кв. „Дружба".

Полицаят, който бил цивилен и се прибирал, направил забележка на компанията мъже от ромски произход.

При това те го нападнали и пребили.

Служителят е настанен в областната болница. Оттам уточниха, че при приемане в лечебното заведение е бил в съзнание и контактен, но има фрактура, което означава, че му е нанесена средна телесна повреда.

Междувременно в Казанлък днес с прокурорско разпорждане за 72 часа бе задържан пиян ром, който нападна полицай с брадва снощи и бе прострелян от него.

Нападателят е пострадал, но не сериозно, обобщава Нова тв.

До инцидента се стигнало след скандал в общинска къща в града, в която са се самонастанили двойката роми Антон и Светла. След битовия скандал Светла се обажда на 112. 

На сигнала се отзовава полицейски патрул. Униформените обаче са посрещнати от пияния Антон. Мъжът грабва брадва и тръгва срещу тях, заплашвайки да ги заколи. Полицията го предупреждава да спре и един от екипа произвежда предупредителен изстрел във въздуха. 

Според Нова тв, след катно мъжът отново продължава към тях със заплахи, това налага произвеждане на втори изстрел. Куршумът само ожулил Антон по корема, но успял да го стресне.

Полицаите го задържали първоначално за 24 часа.

Предявени са три обвинения на нападателя - за хулиганство със съпротива, закана за убийство на длъжностно лице и възпрепятстване на действията на полицията.