Легендата на "Милан" и италианския футбол Чезаре Малдини почина тази нощ на 84-годишна възраст, съобщават световните агенции.

"Сбогом, скъпи Чезаре. Днес светът загуби голям човек, а ние изгубихме важна част от нашата история. Ще ни липсваш", пише "Милан" в пост в социалните мрежи.

Чезаре Малдини е баща на Паоло Малдини, който успя да го задмине по успехи във футбола. И двамата играеха като защитници. Внукът на Чезаре - Кристиан, продължава семейната традиция, той рита в един от детските отбори на "росонерите".

Чезаре Малдини е роден на 5 февруари 1932 г. Започва кариерата си в "Триестина", след което преминава в "Милан". Играе основно като централен защитник, но е използван и на други постове в отбраната, а и в средата на терена. Бивш национал на Италия. Считан е за един от най-добрите в света през 50-те и 60-те години. С "Милан" печели четири пъти "скудетото" и веднъж Купата на европейските шампиони.

Като треньор работи във "Фоджа", "Милан", "Парма", "Тернана" и националните отбори на Италия, като три пъти печели европейски първенства за младежи до 21 г. Предвожда и първият тим на "скуадра адзура", а също така Уругвай.