Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Малко известен руски бизнесмен от Санкт Петербург раздал имоти на няколко жени, свързани по различен начин с президента Владимир Путин, предаде Ройтерс.

Една от тези жени е Катя - малката дъщеря на лидера. Други две са близки роднини на жена, която според някои медии е приятелката на Путин. А четвърта е студентка, позирала за календар по случай рождения ден на държавния глава.

Всички споменати имоти се намират в затворени комплекси в Москва или край нея.

Те били продадени или прехвърлени на три от четирите жени от Григорий Баевски - 47-годишен сътрудник на стар приятел на Путин. Това показват данни от регистрите.

Катерина Тихонова - малката дъщеря на президента, използвала адреса на един от имотите на Баевски като свой собствен, когато регистрирала компания.

Миналата година Ройтерс съобщи, че Тихонова, която заема висока позиция в Московския държавен университет, има лични съветници в лицето на някои от най-старите приятели на баща си. Тя е омъжена за Кирил Шамалов - син на милиардера Николай Шамалов, също съдружник на Путин.

Баевски е бил помощник на олигарха Аркадий Ротенберг - протеже и партньор по джудо на президента и един от първите, вкарани в черните списъци на ЕС и САЩ заради руската агресия в Украйна.

Според регистрите компаниите, чийто съсобственик е Григорий Баевски, са се облагодетелствали от държавни поръчки за строителство за най-малко 6 милиарда рубли (89 милиона долара) през последните две години.

Досега Баевски не е привличал вниманието към себе си. Връзката му с Путин била разкрита от  разследващия журналист Роман Анин, който извършва проучване за източноевропейската медийна мрежа Проект за отразяване на престъпността и корупцията.

Григорий Баевски е бивш мениджър на недвижими имоти в държавна компания от Санкт Петербург. През 2006 г. той основал вилен кооператив край града заедно с Аркадий Ротенберг и брат му Борис. Започнал бизнес с братята през 2011 г. А до 2014 г. работил като директор на инвестиционната компания на Аркадий Ротенберг. Той бил съдружник и в банка СМП, чийто мажоритарни собственици са гореспоменатите братя.

Ройтерс изпратила запитване за сделките с имоти на Баевски до последния му известен домашен адрес и до неговите компании. Отговор така и не бил получен.

"Нищо не знаем за това кой е този Баевски. Президентът също не го познава", каза говорителят на Путин Дмитрий Песков пред агенцията.

Преди няколко дни той заяви пред журналисти, че се окачват публикации за връзките на Путин с неговите приятели от детинство и за това как те получили държавни поръчки. Той каза също, че няма да коментира, тъй като Кремъл смята, че статиите са част от политически мотивирана кампания за дискредитирането на Путин.

Говорител на Ротенберг заяви, че бизнесменът няма информация за сделките с имоти на Баевски. Запитан дали Баевски е действал от името на Ротенберг в тези сделки или те са свързани с приятелството на Ротенберг с Путин, гтоворителят на олигарха каза: "Разбира се, че не. Такива твърдения са абсурдни." Според него Баевски "не работи" за нито една компания или холдинг на Ротенберг."

Очаквайте подробности.

Ключови думи

Коментари

Путин В.В.

У меня нет дочери! Пошли нахуй!

Патриоти! Това не може да бъде вярно! Да защитим нашата истинска Матушка Россия и нейния пръв вожд.

В.Сидеров

Я очень люблю Путина и его дочерей!

бъркаш, тая засуканата не е дъщеря му , а дрегата -русолявата безлична и грозничка

Диктатурата на бившия пролетариат. Краденето и разкошът са култ. И вери куул.

тука е така

То на тази Катя как да не дадеш,няколко имота даже.

Проект за отразяване на престъпността и корупцията хахаха!

Смях! И "Клуб Z" ще ми твърди, че вестниците на Пеевски били "ЖЪЛТИ". Ами че вижте се вие какво публикувате. Единственото хубаво е, че ви харесват от ДСБ.

Що бе товарищ? Не е вярно ли? Ами ако не е вярно, опровергавай! Жълтинко е, когато се лъже. Както прави руската пропаганда.

тука е така

То вземе да се окаже че верно нещо като е морално му викат ти си от ДСБ :-)

И какъв е проблема? Имотите са си на Григорий Баевски. Какво искате? Да направи всенародно допитване на кого да подарява ли?

какви хора..,

Защо първо не отразите милиардите на ББ,пък тогава имотите на щерката на Путин.Тя никога няма да стигне нашият първи...

#КОЙ

Къде е Путин с активи между 80 и 120 милиарда долара и къде е Баце с неговите 3-4 милиарда ;)

SRQBoyboy

Тъпите проруски тролове рипнаха да защитават ботоксовия гном. Тъпо племе, правят го безплатно.

Сракю, жена ти я оножда някво руско копеле.

"No one has ever asked me such stupid questions."

Хуйлостан......

Зaглaвие

За год из России уехали 2000 долларовых миллионеров

дайте още снимки на тая с деколтето, похуй на путин и на дъщерите му.

Мех

Е нали не е в Барселона...

Goodbye Алина Кабаева! СМИ научили за новата жена на Путин telegraph.co.uk ///// Руския президент Владимир Путин има афера с американската предприемачка от китайски произход и бившата съпруга на медиен магнат Рупърт Мърдок Уенди Дън. Това се съобщава от американското списание US Weekly. Информация за романа на Путин и Дън в продължение на няколко години. А източник "в близост до влиятелния лидер", каза че връзката е "сериозна". Той съобщи, че Дън е била забелязана на борда на яхта на остров Сен Бартелеми с бизнесмена Роман Абрамович.

Владимир Владмирович

Скоро очаквам ройтерс да разкрие как храни кучето дето баце му го подари с пържоли от убити украинци ... даже убити, бременни украинки, че може би е по-вкусно. Вие добре ли сте бе клоуни? Колко години вече се съдрахте да пишете какъв крадец и трилионер бил вовката не може ли едни апартаменти да раздаде при това положение? Той боцко къщи им купува в Барселона, вагиналния президент кеш пара даде за къща в гърциа, даже на Цецко тъща му даде не е един, не два ми 6 апартамента. Ебаси тъпаците сте. Нещо по-забавно не можахте ли да препишете бе, помолете бейдров да направи коментар на тази риъл истейт драма бе.

glossary

Много ни хареса заглавието на материала. Притежателното местоимение, кратка форма "му" е съгласувано в мъжки род, което значи, че "гаджето" е на Путин или на неговия човек, раздал благата. Не може да се определи точно на кого, защото постройката на изречението и словоредът допускат двусмислие. Конфузът, обаче се смекчава от използваната жаргонна дума "гадже", тя е от среден род и разрешава предположения в двете посоки.

SRQBoyboy

???? Езиковад? О, не. Буквоед.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.