Най-голямата авиокомпания в Европа Ryanair ще отвори нова база на летище София. Тя ще започне работа от 30 октомври 2016 г. с 3 самолета (инвестиция на стойност 300 милиона долара) и ще обслужва 21 нови дестинации, които се очаква да привлекат над 1,5 милиона клиенти през следващата година.

Инвестицията ще осигури директно и индиректно 1100 работни места в София и региона.  

Разписанието на Ryanair за 2016 г. ще осигури:

3 базирани в София самолета (на стойност 300 милиона долара);

21 нови дестинации: Атина, Барселона, Баден, Берлин, Бирмингам, Брюксел Шарлероа, Кастейон - Валенсия, Кьолн, Дъблин, Айндховен, Глазгоу, Хамбург, Ливърпул, Лондон Станстед, Мадрид, Меминген, Милано Малпенса, Пиза, Рим Чампино, Стокхолм и Венеция;

90 полета седмично;

Над 1,5 милиона клиенти годишно.

"За нас е удоволствие да обявим нашата първа българска база в София, която ще започне работа от 30 октомври 2016 г. с 3 местно базирани самолета (инвестиция на стойност 300 милиона долара) и общо 21 международни линии. Те ще доведат над 1,5 милиона клиенти годишно и ще осигурят директно и индиректно 1100 работни места в София и региона. Тази значителна инвестиция е важна част от нашите планове за разширяване, както в България, така и в Източна Европа",  заяви главният търговски директор на Ryanair Дейвид О‘Брайън. 

По случай откриването на новата база в София Ryanair пуска в продажба билети на промоционална цена от само 19.99 евро. Те ще бъдат налични за резервация до събота, 2 април 2016 г., за дати на пътуване през ноември 2016 г.

"Тъй като тези билети на невероятно ниски цени ще бъдат разграбени веднага, клиентите трябва да побързат да се регистрират на www.ryanair.com, за да не пропуснат тази възможност", съветват от авиокомпанията със 106 милиона клиенти.