Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ахмед Доган няма да се върне начело на оперативното ръководство на ДПС. Това е декларирал самият той пред най-близките си съпартийци и приятели на тържеството по случай 62-ия му рожден ден във вторник вечерта.

Словото на почетния лидер на движението е продължило по-малко от 10 минути и почти не е говолил за политика. Заявил е обаче, че ситуацията в партията не е кризисна. Очакванията на висшите партийци, че водачът им ще даде нишан кой е фаворитът за наследник на изгонения председател Лютви Местан също не са се оправдали, разказаха пред Клуб Z присъствали на сбирката.

ДПС ПРАЗНУВА: ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, СОКОЛЕ

Доган е дал да се разбере само, че партията трябва да реши този въпрос, а опциите са отворени - може това да е един човек, а може и временният триумвират, който е начело на партията - Четин Казак, Мустафа Карадайъ и Рушен Риза, да продължи да функционира.

Водачът обаче е повторил тезата си от новогодишното слово, че няма повече да е само "съзерцател" на процесите, макар и да няма намерение да влиза в оперативни управленски функции.

"Познавате почетния председател на ДПС отдавна, не очаквайте по този начин да се съобщават новини в ДПС", коментира лаконично близък до Доган.

Според присъствали на тържеството Доган е обявил само сбирка на председателския съвет на ДПС в средата на април - преди Деветата национална конференция на движението на 24 април, която трябва да избере председател и да гласува промени в устава на формацията. Вероятно след нея ще има повече новини, защото във формата участват и местните председатели на партията, твърдят запознати.

 

Липсата на номинации за председател на ДПС преди конференцията не е проблем, защото в устава на партията няма изрична процедура по издигане на кандидат-председатели от местните структури, обясниха партийци. Всичщи областни конференции на ДПС в страната не излъчиха претентенти за поста на Лютви Местан, а се обединиха зад становището, че Доган е естественият лидер и обединител на партията. На тържеството си Доган е отвърнал на съпартийците си само, че "се е борил за тяхната свобода" и сега държи на своята.

ДПС ВАДИ ДЕПУТАТИТЕ СИ ОТ ПАРТИЙНАТА ВЛАСТ ПО МЕСТА

На предишна партийна сбирка след изключването на Местан, Доган бе дал на своите да се разбере, че предпочитал за председателския пост да има състезание, разказаха тогава партийци. Номинации за поста обаче могат да се правят на самия конгрес - това е и процедурата по устав, макар че предстои едва втората конференция на ДПС, на която ще ке избира лидер след оставката на Доган през януари 2013 г. 

В партията отдавна се говори, че сред най-вероятните кандидатури за формален председател е съуправляващият я Карадайъ. Въртят се имената и на депутата Тунджер Кърджалиев, на евродепутатите Филиз Хюсменова и Искра Михайлова, но те не били съгласни да се наемат с тази позиция. 

Друг вариант бил кметът на Кърджали Хасан Азис, но в партийната структура на място имало проблеми и едва ли такъв вариант би срещнал широка подкрепа в ДПС, разказват запознати. Освен това мнозина смятат, че председателят трябва да е в София, а Кърджали не бива да се "оголва", тъй като е най-силната и ключова област за движението в момента.

На тържеството за малко е бил и депутатът от ДПС Делян Пеевски, казаха присъствали. За последен път публично той се появи на областната конференция на движението за Пазарджик, откъдето беше депутат в предишния мандат.

 

 

Ключови думи

Коментари

socialen

За кво да се връща след като тури креатурата си Борисов да "управлява" с 80 депутата с помощта на Пеевски, Прокопиев, Кънев, Гоце, Румбата и Кунева - техният човек от времето на Царя и Тройната Коалиция.

socialen

Доган направи така, че ДПС може да управлява без привидно да е на власт. Браво!

Излез, излез сополанко. Излез за да стреляме по теб тогава словесните си куршуми. Какво по хубаво от това. Да си осмисляме деня с теб. Ставам сутрин, не ми е нещо в кеф. Да му еба майката на Доган, пием си кафето и започваме деня весело.

В руски бар влиза клиент и иска чаша бира. Сервитьорът му казва – 200 рубли. – Нали преди беше 100? Да и сега е 100 за чаша бира и 100 за „Крим е наш!“. Клиентът дава 200 рубли, сервитьорът му връща 100. „За какво ми връщаш 100 рубли?“, пита посетителят. „Ами, бира няма“, отговаря сервитьорът.

socialen

Самият Борисов каза по отношение на Създателя си, че Доган е най-великият политик.

Анонимен

Важното е, че протежето на Сокола Сидеров е там и защитава интересите му.

Анонимен

Важното е, че протежето на Сокола Сидеров е там и защитава интересите му.Нали са от едно котило за ссср и единия дава пари на другия Доган на Сидеров, тъй като нали Доган го създаде и той му правеше кворумите.

Анонимен

Важното е, че протежето на Сокола Сидеров е там и защитава интересите му.Нали са от едно котило за ссср и единия дава пари на другия Доган на Сидеров, тъй като нали Доган го създаде и той му правеше кворумите.И следващия път пак ще са заедно, нали!!!!

socialen

Ненрамотният Борисов "управлява" 3.5 години с помощта на Сидеров.

дебелян пеевский

Бях там замалко да предам на Сопола желанието на популацията да го види как се такова в таковата с рашпила с едър зъб.

mardafi

Я тоя още ли не умрел ?

Предпочитам да се върне Октай Енимехмедов.

ха

а не може ли направо Лютви Местан да върнем начело на ДПС и всичко било-каквото било.

Eли Ппопва

Защо решихме, че има незаменими хора, след като гробищата са пълни снезаменими.Трябва българуна да се запита, КОЙ от двамата агенти на Държавна сигурност Доган и Местан е ПО ВРЕДЕН за страната ни. Дали и тази омраза, която така театрално се леее между тях, не е добре обсъдена идея на ДС. Не съм склонна да виждам конспирации, но след като се има предвид кои са играчите , е твърде възможно и това.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.