Григор Димитров приключи участието си на осминафиналите на турнира от сериите „Мастърс 1000” в Маями. Българинът води два часа и половина битка с Гаел Монфис, но загуби за четвърти път от пет мача от французина - 7:6 (5), 3:6, 3:6. Двамата са приятели, в края на миналата година изиграха демонстративен мач в София. 

Предната нощ първата ни ракета изхвърли с обрат Анди Мъри, но този път той преклони глава, след като взе сет аванс.

Двамата си размениха по два пробива. Григор Димитров първи успя да направи брейк за 3:2, но последва светкавичен отговор на Монфис, който изравни за 3:3. В деветия гейм българинът отново проби и получи правото да сервира за сета при резултат 5:4, но атрактивният му съперник не се даде и последва рибрейк за 5:5. 

Така се стигна до тайбрек, в който французинът имаше предимство от самото начало, но при 6:5 в своя полза Димитров успя да направи минипробив и да измъкне сета - 7:6 (5) след малко повече от час игра. 

Вторият се обаче се разви по различен начин. Монфис започна вихрено и записа пробив за 1:0, а в деветия гейм - след нов брейк, изравни резултата, взимайки частта с 6:3. 

Решаващата трета част старира с ранен пробив този път на сметката на Димитров, който започна с 1:0. Подобно на първия сет обаче Монфис успя моментално да навакса изоставането си и изравни за 1:1. В осмия гейм Монфис успя да реализира пробив и поведе с 5:3, след което сервира за мача и не сгреши.