Ръководителят на кампанията на фаворита на Републиканската кампания за кандидат-президент Доналд Тръмп - Кори Левандовски, е арестуван, съобщи "Palm Beach Post".

Левандовски е бил обвинен за предполагаемо нападение над бившата репортерка на "Breitbart" Мишел Фийлдс. Водачът на кампанията на Тръмп се е предал на полицията във вторник, съобщават американски медии.

28-годишната репортерка се е оплакала от 41-годишния Левандовски в полицейското управление Юпитер, Флорида, където се е случил инцидентът по-рано този месец. Дамата твърди, че била насилствено сграбчена и почти хвърлена на земята, след като се е опитала да се приближи до Тръмп, за да му зададе въпрос. Тя дори публикува кадри на синини по ръката си, твърдейки, че са причинени от нападението срещу нея.

По-късно колегата й от "Washington Post" Бен Терис разпознал мениджъра на кампанията на Тръмп Левандовски като извършител на посегателството.

По-късно полицията в Юпитер обявиха, че ще разследват инцидента, но са назовавали мъжа като заподозрян.

"Г-н Левандовски е абсолютно невинен по това обвинение. Той ще пледира невинен и очаква да застане пред съда. Г-н Левандовски е напълно уверен, че ще бъде освободен", отговориха в специално изявление от политическия екип на Тръмп.