Един от спонсорите на тенисистката Мария Шарапова, чийто права бяха отнети след положителна допинг проба, все пак остана с нея и дори заяви готовност да я подкрепя в "борбата й срещу несправедливостта". Става дума за производителя на джинси RIFLE.

С тази цел те са създали уникален чифт джинси специално за нея - именно с тях тя позира на снимката горе.

МАРИЯ ШАРАПОВА ЗАПОЧНА ДА ГУБИ С ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ НА ЧАС

Големите спонсори на тенисистката като TAG Heuer, "Найки", "Порше", "Ейвън", минералната вода "Евиан" и други прекратиха договорите си с нея моментално след новината, че Шарапова употребява вече незаконния мелдоний.

Само от прекратяването на договоро с "Найки" рускинята загуби 100 000 000 долара. "Порше" поне обявиха, че отлагат, а не прекратяват работата с тенисистката.

Това обаче не може да се сравни с твърдата подкрепа на RIFLE:

 

#WSharapovaMaria Sharapova with her special #RIFLEjeans, manufactured in one exclusive single piece to support her...

Posted by RIFLE on Wednesday, March 23, 2016

"Мария Шарапова с нейните специални ‪#‎RIFLEjeans‬, произведени в една екслукизвна бройка, в подкрепа на борбата й срещу несправедливостта.

Очакваме да те видим на финала на следващия Голям шлем. #‎sharapova‬ ‪#‎mariasharapova‬ ‪#‎mariasharapovafans‬."

Освен RIFLE, с Шарапова остана и производителят на тенис-ракети HEAD.

Явно двете компании вярват на бившата приятелка на Гришо, която обясни, че взима мелдоний от 10 години поради здравословни проблеми, и че не е прочела писмото от Световната Антидопингова Асоциация, в което я предупреждават за добавянето на лекарството към забранените вещества.

После се оказа, че много атлети от Русия и бившите съветски републики ползват мелдоний. Той е забранен от 1-ви януари, защото подобрява функционалното и физическо състояние и помага при възстановяването на атлетите. Спортистите го вземали, защото ефектът му наподобявал този на отдавна забранения ЕПО.