Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер планира нов закон - бежанците трябва да научат немски и да се интегрират в обществото или ще загубят правата си за постоянен престой, съобщи Ройтерс.

Законодателната инициатива е логична реакция на спадащата популярност на немските консерватори, които бяха наказани от гласоподавателите на местните избори по-рано този месец. Партията на Ангела Меркел загуби много гласове, като част от тях отидоха в анти-имигрантската формация "Алтернатива за Германия".

НАКАЗАНИЕ ЗА КАНЦЛЕРКАТА

Политиката на канцлерката имигрантите да не бъдат спирани доведе 1 000 000 души в Германия миналата година - и още 100 000 само за първите три месеца на тази година, обяснява де Мезиер.

"Тези, които отказват да научат немски, тези, които отказват да позволят на близките си да се интегрират - например жените и момичетата - тези, които отказват предложения за работа - за тях не може да има безлимитно позволение за престой повече от три години", обяснява вътрешният министър.

Той добавя, че иска пряка връзка между успешната интеграция и това колко дълго човек може да остане в Германия.

Много бежанци, дори след като получат постоянен статут на пребиваващи, се изолират в голяма степен от немското общество, не полагат усилия да научат добре езика и потъват в собствената си общност. Обичайно е и на момичетата да не се позволява да посещават немски училища.

Вицеканцлерът и лидер на германските социалдемократи Зигмар Габриел декларира одобрението си към законопроекта. Очаква се той да бъде внесен и гласуван през месец май.

"Не трябва просто да подкрепяме интеграцията, трябва да я изискваме", каза той пред в. "Билд".

Неговата партия, която е малкият партньор в коалицията на Меркел, също загуби част от подкрепата на местните избори.

Ключови думи

Коментари

В Щатите интеграцията си става естествено -- щото там няма значение какъв си, стига да си способен, може и да напреднеш. В Германия обаче не е баш така.

да, бе

стига да си способен, но за какво: да не знаеш англ., да не говорим за отличен, да имаш образование, което е получено в Европа, но се признава там...способен си да бъдеш обслужващ персонал; години може да минат, докато успееш нейде на "по-високо" да се реализираш, ако въобще се случи.Примери? Първия, за когото се сещам, а е там отпреди десетки хиляди да хукнат към т.нар. обетовна земя, е шампионът рапирист Васил Етрополски, ами Анелия Раленкова, ми Ваня Цветкова и т.н. - личности, доказали са и на световната сцена преди това...

Дано скоро да го чуем и за българите там.

Франк лойд Райт

Ами дай първо да ги интегрираме религиозно бе, Томас. Или се покръстват, или бегом марш към Анадолука.

b.krustev

Това нарушава немската конституция, Конвенцията за правата на човека, да не говорим, че е забранено от каноните и на католическата, и на православните църкви.

Германия е страната на масовата лудост. Хитлер, Меркел, Клаудия Рот...

Интеграцията ще завърши, когато и последната германка нахлузи хиджаба. Аз съм на възраст, но вие ще го преживеете.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.