Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Ние като мюсюлмани сме длъжни да покажем реалното лице на исляма, а то е, че като мюсюлмани, последователи на тази религия, не желаем лошо на никого". Това обяви главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи в началото на конференция  "Мюсюлманско изповедание 2016-2021".

По думите на водача на мюсюлманската религия у нас България има с какво да се гордее и опитът ни в мира и разбирателството между религиите и етносите трябва да се предаде и на други страни.

Хаджи допълни, че трябва да се направи всичко възможно, за да продължи работата с мюсюлманите в страната, за да не се допускат радикално мислещи елементи, защото това е във вреда за цялото общество и за мюсюлманите.

На конференцията, посветена на предстоящия нов мандат на главния мюфтия и Висшия мюсюлмански съвет, присъстваха посланиците на Турция Сюлейман Гьокче, на Палестина - Ахмед Мохамед ал-Мадбух, лидерът на НПСД (Реформаторски блок) Корман Исмаилов, районни мюфтии, представители на други вероизповедания.

Пред журналисти д-р Хаджи отново заяви, цитиран от БГНЕС, че в София има нужда от построяване на втора джамия, защото Баня Баши в центъра на града не може да побере молещите се:

"За мюсюлманите, които са в София, единствената джамия в града Баня Баши не е достатъчна. Вие сте свидетели, че всеки петък голяма част, може би по-голямата част от молещите се, изпълняват молитвата си на тротоара, което е крайно неудобно и крайно неприятно".

Според него трябва да се намерят "далновидни политици да решат този въпрос" и това ще е добре за всички.

Главният мюфтия отново повтори, че молитвеният дом в столичния квартал "люлин", заради който имаше протести, е законен и регистриран според всички изисквания.

Ключови думи

Коментари

Кунева? Защо си се кръстила така?

На мен това ми звучи като закана

Тоя ся ко - заплашва ли?

За обрязаното достойнство на Хафъзина ли става дума? Той си го показва в НС и даже на телевизора го показват...

Кочияш

Реалното лице на исляма най-добре се вижда в Батак, Перущица, Стара Загора, в средногорските села изклани почти до крак. В хилядите разрушени църкви и манастири и изкланите духовници чиято религия категорично отхвърля насилието. Такова е реалното лице на исляма по българските земи. Днешният етнически модел е моделът на вечните отстъпки. В такъв модел няма нищо градивно. Европа страда точно от такъв модел и се чуди как да го отхвърли. Мюфтията е помак, потомък на насилствено ислямизирани българи-християни. Това също е част от лицето на исляма.

Ислямът е нормална религия като всяка друга ИДИЛ са секта в исляма която трябва да бъде унищожена

Иван

Изказване, породено от тотална идиотщина или от тотално непознаване на исляма.

Константинопол

Ама за мен много по-опасни са католиците отколкото мюсюлманите. Когато трябваше да ни помогнат срещу османското нашествие или да спасят Константинопол, папата се прави на разсеян и пише нагло писмо-отговор, че предпочита минарета пред Патриаршията. Така че като ще се делим, да започнем отначало. Първо да се съюзим с мюсюлманите и да унищожим католическия враг, а след това да се съюзим с будистите срещу мюсюлманите, за да победи ПРАВОСЛАВИЕТО!

Мислех, че само Avatar е явен идиот тук, но явно сте повече.

Иван

Реалното лице на исляма ни го показва всеки ден ИДИЛ.

Рар

1,5 млрд. души по света изповядват исляма. Ако същият е задължавал мюсюлманите да "колят и бесят", тероризмът нямаше да бъде днес и от вчера, а от преди 1400 години, освен това нямаше да има групировки от по 100-200 терористи, а една от 1,5 млрд. души. Най-големите терористи в историята на човечеството всъщност са християни (християни толкова, колкото днешните терористи са мюсюлмани), а те са Хитлер (католик/евреин), Сталин (православен), Мусолинив, Мао Дзъдун и т.н. Казвам го от позицията на обикновен мислещ българин, ала за повечето българи мисленето е функция не позната, то още дълго време ще бъде размахвано знамето на "лошия ислям".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.