Англия записа паметна победа с 3:2 от 0:2 срещу Германия на Олимпийския стадион в Берлин. Това бе най-интересният приятелски мач в събота вечерта и един от най-вълнуващите в последните дни, в които в първенствата има пауза заради контролите в подготовка за "Евро 2016".

В последните години вечните съперници редовно се побеждават като гости и двубоят в немската столица не направи изключение.

А Германия започна отлично. Тони Кроос откри резултата в 43-тата минута не без помощта на вратаря Джак Бътланд, който малко преди попадението получи контузия, а още преди почивката бе заменен. Световните шампиони можеха да поведат и по-рано, но гол на Марио Гомес не бе зачетен заради засада - а такава нямаше.

Все пак Гомес успя да реализира в 57-ата минута и очерта победа на "железните" над британците. Младият тим на Рой Ходжсън обаче успя бързо да върне едно попадение - в 61-ата чрез Хари Кейн. 12 минути по-късно една от сензациите на сезона във Висшата лига - Джеймс Варди от "Лестър", заби първия си гол за "трите лъва" и изравни.

Попадението бе доста ефектно - нападателят вкара с пета, като засече центриране отдясно на нападението. Течеше даденото от съдията продължение, когато Ерик Дайър от "Тотнъм" донесе ценен успех за островитяните. 

След двубоя Лотар Матеус направи комплимент на Англия като обяви, че до 2-3 години тимът може да стане един от най-добрите в света. И че отсъствието на контузения Уейн Руни не се чувства.