Григор Димитров стартира с победа участието си на силния турнир „Мастърс 1000” в Рим. След здрава битка, продължила повече от 2 часа, българинът надви с 4:6, 6:3, 6:4 45-ия в световната ранглиста Едуар Роже-Васлен и по този начин се класира за втория кръг на надпреварата.

Срещата премина през много обрати, но радостното е, че в ключовите моменти нашето момче стисна зъби и  успя да преодолее сериозната съпротива на французина. Първият сервис на Димитров определено не беше на обичайното ниво. Васлен се възползва от това и успя да пробие на два пъти подаването на най-добрия ни тенисист, с което спечели и първия сет с 6:4. След първоначалния спад обаче, Гришо показа характер и не допусна повече изненади. Хасковлията взе инициативата в свои ръце и спечели следващите две части, съответно с 6:3 и 6:4 гейма. Публиката на централния корт във Вечния град беше изключително гостоприемна за българина. Феновете не спираха да го аплодират, а Димитров им се отблагодари с типичните за него фамозни отигравания и цели 48 печеливши удара.

Благодарение на днешната си победа, Григор защити спечелените 45 точки от миналия сезон, когато отпадна във втори кръг след загуба от Ришар Гаске. В опит за първи път в кариерата си да достигне до осминафиналите в Рим първата ни ракета ще срещне победителя от двубоя между Иво Карлович и Пабло Карено Буста.