Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министърът на културата Вежди Рашидов е спазил заканите си и е подписал заповед - настоящите собственици на тютюневия склад в Пловдив да го възстановят в оригиналния му вид, съобщиха от министерството.

На 6 март, понеделник, сградата на стария тютюнев склад на ул. "Одрин" №8 в центъра на Пловдив трябваше да бъде обявена за паметник на културата. Изненадващо обаче предвиденото ѝ събаряне започна ден по-рано, което бе обявено за "техническа грешка". На 7-и жива верига от хора бе нужна, за да спре разрушаването. Общината също обяви спиране до края на деня. Последваха хаотични спорове.

В крайна сметка се оказа, че складът е паметник на културата още от далечната 1977 г., а общината е дала позволение по фалшив документ, даден от собствениците на сградата - фирмата "Одрин 8". 

Рашидов заяви, че те трябва платят възстановяването на сградата в същия вид - с оригиналните параметри и архитектурни и художествени характеристики. 

Това ще означава да внесат за съгласуване инвестиционен проект за възстановяването. След като той бъде подписан, сградата трябва да бъде ремонтирана в 12-месечен срок.

Ключови думи

Коментари

Чобанката

А Захарна фабрика в София ?

тука е така

Рашидов каза:Ще възстановиме тютюневия склад,ние данъкоплатците,рече и отсече!

Приветствам

Едно правилно решение през втория мандат на Бойко Борисов!

Някакво неприятно предчувствие ме мъчи, че няма да стане както го е заръчал Рашидов - я заповедта му ще падне в съда, я някой друг ще плаща сметката, я нещо друго.

Avatar

Чудесно се справиха хората, няма как да им се оспори. Сградата, с тия изгнили дървени тавани, предназначени за сушене на тютюн, не ставаше за нищо. Сега ще я досъборят и ще я изградят в същия вид, но вътрешната архитектура ще е съвсем друга и ще може да се ползва я за хотел, я за офиси...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.