Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Сирийската армия влезе в древния град Палмира, а в съседен Ирак военните започнаха да освобождават втория по големина град Мосул, предаде Нюз.Ру.

И двата града са под контрола на "Даеш" ("Ислямска държава").

Днес по обед правителствените сили на Башар Асад са водили ожесточена битка срещу джихадистите край древните археологически паметници в Палмира, твърди държавната телевизия в Дамаск. Ислямистите са изтикани към западните покрайнини на града, който завладяха през май 2015 г. Твърди се, че "Даеш" е разрушила много от древните паметнници, обявени за част от световното културно наследство наа ЮНЕСКО. Палмира обаче бе откъсната от света и чак сега ще се разбере дали това е истина.

Терористите обаче са минирали много пътища в града и пречат на напредването на правителствените войски. Има опасения, че се заложени експлозиви и в древните паметници.

В Ирак пък правителствените сили започнаха дългоочакваната операция по освобождаването на Мосул. Подкрепа им оказват самолети на оглавяваната от САЩ международна коалиция.

Градът бе превзет от "Даеш" преди почти две години.

Вчера и днес силите на Багдад са навлезли в няколко села край Мосул. Не е ясно обаче дали джихадистите ще могат да бъдат изтласкани скоро от града.

Ключови думи

Коментари

В интерес на истината, всички тежки боеве в Палмира се водят от бойци от опълчението "Соколи на пустинята " /про асад/. Армията само думка от далече.

" Освобождаването на населените места в ИРАК "беше успешния старт на първия етап на операцията, за да се освободят цялата провинция Ниневия, превзета от терористи." Само преди два дни на иракските въоръжени сили, подкрепени от самолети на коалицията и кюрдската" Пешмерга " успяха да завземат в село Наср, разположен на 25 км от Мосул," В Ирак има и около 4000 американски войници.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.