Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БЕРЛИН – На магистралата Мюнхен-Залцбург баварската полиция задържа трима косовари, поели от Белгия, съобщи днес говорител на силите на реда в Мюнхен.

Арестите са били извършени вчера преди атентатите в Брюксел.

БРЮКСЕЛ ПОД АТАКА

Сигнал в полицията е подал все още неизвестен мъж. Той е предупредил, че трима потенциални терористи – албанци от Косово, са поели от Белгия към Германия. Подал е сведения за автомобила с цвят сребърен металик, съобщил е марката и дори белгийския регистрационен номер. 

От баварската полиция незабавно са препратили сигнала до националния Център за превенция на тероризма в Берлин. От там са разпоредили незабавни действия за задържането на заподозрените в случай, че те действително бъдат засечени на територията на Германия.

Така вчера призори автомобилът е бил засечен от униформени от Розенхайм, Бавария. Той е пътувал по магистралата Мюнхен – Залцбург. 

Шофьорът незабавно се е подчинил на указанието на униформените да отбие в аварийната лента и да спре.

Установено било, че в колата са пътували двама братя – албанци от Косово, както и трети техен сънародник. Възрастта на тримата е между 36 и 46 години.

При обиск е било установено, че косоварите са пренасяли 10 000 евро, както и строителен план.

Те обяснили, че работели за белгийска строителна фирма. Парите били техни спестявания, с които възнамерявали да купят инструменти и кола.

До този момент полицията не е установила дали тези твърдения са верни или не. Проверка обаче е доказала, че белгийските власти издирват единия от братята. За него имало решение да бъде екстрадиран в Косово, но той е потънал в неизвестност.

В момента триото се намира в предварителен арест в Мюнхен, уточняват от баварските сили на реда. Следствието се води от Баварската криминална служба по подозрение в подготовка на тежко противъдържавно престъпление. Все още няма доказателства за връзка на косоварите с атентаторите от Брюксел.

Днес съд в Мюнхен ще решава за мярката им за неотклонение.

Ключови думи

Коментари

socialen

Браво на Информатора! Всеки заловен терорист е успех с/у тези чудовища!

А

Добре ли си, някой е решил да издаде този издирваният и е звъннал да каже че са терористи. Това си е просто разчистване на сметки в underground-a!

Дълбоко съм загрижен за човешките им права, така да се каже.

Косово е изкуствено създадена държава от НАТО и призната като държава от бълг. правителство на С. Станишев!

А

Аман от неграмотници. Първо Косово е българско етническо землище, като последно е призната за такова от Османската империя малко преди освобождението. Второ съгласно договора за сътрудничество между ВМРО и Албанското такова движение, Косово ще бъде оставено за албанците, като албанците нямат да имат претенции в Македония. Така че everything is according to the plan. Моля преди някой да не е съгласен с написаното да си направи проучвания. Трябва да престанем с това "аз незнам затова не е възможно"!!!

анонимен

Има задържани 18 руски граждани в Брюксел заради атентатите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.