Петър Томов

Наш кореспондент

Тампа, Флорида – Голи снимки на съпругата на Доналд Тръмп, Мелания, се появиха във Фейсбук в рамките на атака срещу милиардера, която е организирана от паникьосани консерватори от Републиканската партия. Който е родил „гениалната“ идея трябва да е сигурен, че тя е контрапродуктивна. Сигурно е, че още повече американци от всички политически цветове ще подкрепят президентската кандидатура на Тръмп след тази изцепка. Тринадесетте снимки едва ли ще възмутят някого, след като е известно, че Мелания Тръмп е манекен и това и работата. Освен това тя вероятно е изкарала много добри пари с позирането.

Американците са виждали и повече. А пък тези фотографии ще покажат на цял свят колко лицемерни са т.нар консервативни ценности на водачите на Републиканската партия. И още нещо, те ще демонстрират отново, че Тръмп освен, че е богат има и много хубава жена. Могат да му завиждат и за това.

Снимките на Мелания под заглавие: „Запознайте се с вашата следваща първа дама“, се появиха във Фейсбук точно навреме за първичните избори в Юта и Аризона, които ще бъдат много оспорвани. Тяхната цел вероятно е да предизвикат смут в мормонския щат, където Тръмп може да загуби от Тед Круз. Ако Доналд се провали в Юта, то няма да е заради снимките, а най-вече заради нападките на Мит Ромни, който е един от натоварените да извадят кампанията на милиардера от релсите. Освен, че е зад Крус, който в крепостта на мормоните има подкрепа от 50 на сто от избирателите от дясно, Доналд би загубил в него и в общите избори от демократите Хилъри Клинтън и Бил Сандърс, сочи проучване на телевизията „Дезърт нюс“.

Зад зле скроения компромат стои някоя си Лиз Меър, която е един от стратезите на републиканците. Нейният супер политически комитет „Направете Америка страхотна“ (ироничен каламбур с девиза на Тръмп: „Да направим Америка отново велика“) от известно време включи тежката артилерия на Фейсбук в арсенала, използван срещу Доналд. По признание на самата Меър, за първи път организация, свързана с републиканците, се опитва да втълпи на избирателите кого точно да подкрепят. Наблюдатели писаха по повод десничарските опити да се промиват мозъци, че подобни методи са присъщи за банановите републики в Южна Америка, но не и за маяк на демокрацията, какъвто искат да са САЩ. Припомнена бе сентенцията на големия Ърнест Хемингуей: „Може да имате република, ако успеете да я защитите“.

Възмутителното в случая са не снимките, а факта, че зад тяхното разпространяване не стоят демократите, подкрепящи Хилъри Клинтън за президент, а мастити републиканци от Голямата стара партия, които се изкарват много морални.

Повечето коментари в най-голямата социална страница сипят огън и жупел по адрес на авторите на пошлата атака, което още веднъж доказва, че тя има обратен ефект.

Иначе и Доналд не си поплюва в атаките срещу Хилъри. Неговите хора пуснаха видеоклипове на бившата първа дама и топдипломат на САЩ, на които тя лае и кудкудяка срещу Путин. Въобще тази година преживяваме може би най-необикновената президентска предизборна кампания, която ще влез в историята с липсата на каквито и да било политически норми.

Остава да се надяваме, че Доналд Тръмп няма да тръгне да си отмъщава на атакуващите го консерватори с техните методи. Най-малкото няма да е много естетично да се гледат неудобни снимки на възрастни дами.

http://dcgazette.com/2015/lady-melania-trump-3-puts-michelle-obama-to-shame/#