"Атлетико" (Мадрид), една от сензациите в европейския клубен футбол този сезон, е изправен пред два финала в най-важните надпревари - първенството на Испания и Шампионската лига. Снощи "дюшекчиите" имаха възможност да станат предсрочно първенци на Примера дивисион, но направиха 1:1 с "Малага" у дома. "Барселона" пък завърши 0:0 на терена на "Елче".

Така разликата в точките между двата фаворита се запази - три в полза на "Атлетико". В събота е последният кръг в Примера, в който Барса приема мадридчани на "Камп ноу". Като по поръчка! Равенство стига на "дюшекчиите", а победа ще направи каталунците №1, тъй като при изравнени точки те ще имат предимство от преките двубои. Също вчера "Реал" отстъпи с 0:2 пред "Селта" и отпадна от битката за титлата.

Осем дни след сблъсъка с Барса тимът на "Атлетико" излиза във финал на Шампионската лига срещу градския си враг "Реал" в Лисабон. Двубоят е по-следващата събота - на 24 май. Така по-малкият отбор от испанската столица може да спечели всичко или нищо, а може и поне един от двата трофея. Чака ни гореща и страстна развръзка - типично по южняшки.