Очакваното се случи - кметът на Разград Валентин Василев оттегли докладната записка за концесията на стадион "Лудогорец Арена". Предложението бе прието от общинския съвет с 28 гласа "за", 8 против и двама въздържали се.

Заседанието бе извънредно, а единствената точка бе за отдаването на арената на концесия. Казусът вдигна фенове на "орлите" срещу градоначалника Василев заради текстове, които не се харесаха на шефовете на клуба. Те се противопоставиха най-вече на искането процент от продажбата артикули и билети да влиза в общинската хазна. "Лудогорец" дори заплаши да напусне града и да се премести във Велико Търново, Търговище или Русе.

Кметът Валентин Василев заяви, че оттеглянето на докладната е "разумен ход" от негова страна. Той обясни, че се е запознал с предложенията на общинските съветници и че счита за необходимо да направи нужните промени, които след повторно съгласуване със съответните министерства да предложи отново за гласуване. 

Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев заяви, че оттеглянето на докладната за концесията е положителен знак от страна на кмета. Той добави, че новите предложения удовлетворяват ръководството на клуба и ако те бъдат отразени в преработената докладна на кмета, всичко ще бъде наред.