Ръководството на ЦСКА разпространи декларация, в която категорично отхвърля публикациите, че УЕФА ще извади отбора от евротурнирите за три години заради дългове и финансови неуредици.

"Часове преди мача на любимия ни отбор с Ботев Пловдив сме принудени да Ви занимаваме с неща, които нямат спортно-техническо отношение, се казва с позицията на ЦСКА. - Заради създалата се обаче „масова истерия” и припяване в един глас на елементарни сплетни и скалъпени инсинуации сме длъжни да Ви успокоим, като за пореден път Ви призоваваме да не вярвате на подобни внушения, като това за „ изваждането на ЦСКА от евротурнирите”. Публиката на ЦСКА е мъдра и все по-малко вярва на глашатаи, които водят общфронтна атака срещу Клуба. „Информацията” за УЕФА е поредното доказателство за това. Уверяваме Ви че, както в Клуба, така и в БФС нито е получаван сигнал , нито има писмо от европейската централа за санкция. Няма и причини това да се случи.
ЦСКА София продължава да работи усърдно и целенасочено за изпълнение на целите (повечето, от които вече осъществи), и така ще бъде и занапред."

По-рано днес в мач без значение от "А" група "Ботев" (Пловдив) и ЦСКА направиха 0:0. Срещата бе равностойна, и двата отбора имаха възможности да отбележат, а резултата ги устройва, което пролича и по поведението им на терена като цяло.

След края на срещата треньорът на "червените" Стойчо Младенов изригна в типичния си маниер: „Всичко идва от същите бандити и шайки, които искаха да погребат ЦСКА. Те са същите, които сега създават спекулации. Всичко около нас продължава с пълна пара. Мен лично това ме мотивира, но дали мотивира състезателите е друг въпрос. Аз представям ЦСКА само спортно-технически, оттам насетне има адвокати.“

Пред "Канал 3" пресаташето на БФС Павел Колев също отрече в централата да са идвали сигнали от УЕФА за изхвърляне на ЦСКА от Европа. Колев обяви, че засега всичко с лиценза на "червените" е наред.