Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Рано или късно всичко, което сме гледали по филмите, се случва. Пример - маратонките от "Завръщане в бъдещето", чиито връзки се затягат сами.

През 2011 г. Nike направи серия от 1510 чифта Nike Mag - реплики на спортните обувки на Марти Макфлай от "Завръщане в бъдещето 2" (1989 г.), като те бяха продадени на онлайн аукциони и постъпилите от тях $4,7 млн. бяха дарени на благотворителната фондация на актьора Майкъл Джей Фокс за изследвания на болестта Паркинсон. 

Но сега компанията пуска и за широката публика спортни обувки, които използват самозатягащата се технология и разбира се, светят.

Обувките Nike HyperAdapt 1.0 имат моторизирана система в подметката, която усеща кога стъпват в тях и затяга връзките им. Отстрани има и два бутона - за затягане и разхлабване. Засега контролът става ръчно, но плановете са в бъдеще обувките да могат и сами да контролират затягането на връзките в зависимост от дейността на носещия ги.

Маратонките излизат на пазара през лятото. Но за да ги купите, трябва да сте абонат на мобилното приложение Nike+. Все още не са обявени данни за цената им.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.