Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Акредитираният в Москва български журналист Борис Анзов сравни с паметника на Родината-майка във Волгоград говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Това стана днес на нейния редовен брифинг.

Анзов заяви, че Захарова никак не прилича на регулировчик. И дори показа в залата нагледно доказателство - снимка на нея и на паметника на Сталинградската битка.

Всичко тръгна от статия в "24 часа" от 1 март на външния министър Даниел Митов. Тя е посветена на настоящите руско-български отношения и е озаглавена “Българската памет и история не се нуждаят от регулировчик". Думата обаче бе използвана по адрес на Русия, а не на Захарова.

На 12 март гласът на руското Външно заяви на брифинг в Москва, че "сравнението на Русия с регулировчик е неуместно и провокативно” .

Днес Захарова остана доста учудена от думите на Анзов. Той говореше на не много добър руски език, с често объркване на падежите.

Освен това, българският журналист употреби в сегашно време несъществуващото вече наименование Сталинград. Макар битката там от Втората световна война да е останала в историята като Сталинградска, градът отдавна се нарича Волгоград.

Публикуваме диалога в буквален превод.

Борис Анзов: За съжаление у нас в България има много голяма цензура и всичко, свързано с Русия, не знам защо не се пропуска да минава. Удивен съм, че Германия - тя е победена във Втората световна война - и тук присъстват всички немски кореспонденти. А България махна своя кореспондент на националната телевизия. Това е констатация, нали... А моят въпрос е свързан с това, че вас ви нарекоха...

Мария Захарова: Към вас нали няма претенции от страна на българските власти? Самият вие засега нормално ли се чувствате?

Б.А.: Знаете ли...

М.З.: От защита имате ли нужда?

Б.А.: Ако съм честен, получих няколко заплахи по мой адрес, но явно да се говори истината сега е лошо. Затова бях принуден да открия моя собствена лична информационна агенция във връзка с това, че информацията не се пропуска да мине. Нали... И моят въпрос към вас е във връзка с това, че ви нарекоха "регулировчик"... ами, на руско-българските отношения. моят въпрос към вас е имало ли е...

М.З.: Кой ме е нарекъл така?

Б.А.: Вие сами казахте миналия път, че е имало такава формулировка.

М.З.: А, ясно...

Б.А.: И моят въпрос към вас е били ли сте в града герой Сталинград?

М.З.: В кой град?

Б.А.: Сталинград, град на героите.

М.З.: Била съм в съществуващия град Волгоград.

Б.А.: Порових се в моята архивна информация и установих на кого приличате. Това е снимка отпреди 12 години (показва снимката). Вие приличате на Родината-майка... майката зове. (Оживление и смях в залата.) Никак не приличате на регулировчик. Благодаря.

М.З.: Това ли е всичко?

Б.А.: Да.

М.З.: А въпросът?

Б.А.: Ето...

М.З.: Какъв е въпросът?

Б.А.: Ама ето това беше моят въпрос.

Анзов не за първи път се изявява в Москва. На голямата пресконференция на външния министър Сергей Лавров през януари той се изказа отрицателно за пристигането у нас на американски танкове "Ейбрамс".

Наскоро Анзов бе ранен в Сирия, където бе в командировка, организирана от руското Министерство на отбраната.

Ключови думи

Коментари

Мими

Излагация!

Милен

То дори и на рускинята й е станало неудобно, такова пльосване е било :)

георги

този е голям предател на България!!!! сравнявам го с предателството на В Левски

Опитайте се да напишете нещо критично срещу Плевнелиев в изданията на Иво Прокопиев и коментарът ви ще бъде моментално изтрит, а на вас ще е забранено да да пишете ВЪОБЩЕ там.

ха

аз постоянно си спамя срещу Росен в Дневник......освен минуси друго наказание не съм получил:-)))

русофил

Анзов - в Русия от всичко най-много мразят майко-продавците! Хората си казват така - веднъж предател, за цял живот предател. Щом си предал собствената си Родина, нищо не ти пречи да продадеш и Русия.

DogWoman

Това момче е яко изкукало. Защо ни занимавате с него? "Казах на баща ми, че искам да умра"... това - след инцидента в Сирия. Има нужда от специализирана помощ. Какво го рекламирате.

анонимен

България като акредитира журналисти в друга страна подсигурява ли ги с техника?Защо е нямал пари да си купи най простото записващо у-ство?Студентите с клечки ли се обучават да вземат интервюта?Съществува ли още СБЖ и господина членува ли в него?Имам още много въпроси към МВнР.

Потенциалното оправдание за това леке Анзов е, че се е превърнал в "пощръклял дебил" заради несподелената си любов към говорителката на МИД Мария Захарова. Всяка седмица се появява статия с пореден диалог между двамата и той е един такъв мазничък, мазничък ... или е природно ощетен (в главата), или е влюбен. ... Между другото, наскоро чух професионален психиатър да казва "единствените луди са влюбените"

м

Труднообясним е болезненият интерес на част от медиите в България към този странен "журналист". Това име, доскоро напълно неизвестно, от месец време се спряга най-усилено, в т.ч. и в уважаемата медия CLUBZ. Тези, които инициират и организират неговите екзотични изяви, не се ли замислят, че може да произведат обратен на търсения ефект, да отблъснат и склонните да симпатизират?

Курти

Не е необясним интересът. Той работи за един регионален жълт парцал, който е контролиран от кой? нищо случайно няма. Интересно е защо този сайт се занимава с това изпражнение.

И аз по едно време го заподозрях в тайна мисия в стил Мистър Бийн, с цел предизвикване на отвращение и "разлюбване" (от страна на руснаците към българите). Отличен шест за постигане целите на мисията. Оскар направо.

Майцепродавец. Един от многото. Все мацинство.

Гъзоблизец

Е то още от интервюто на БТВ покрай раняването му в Сирия стана ясно че човека не е особено редовен

Курти

Когато ви написах, че тоя гоце делчевски помак е комунистически боклук с измислена история в Сирия, вие тук му правехте реклама.

hahaha

класически съвеЦки ибрик! гнус, която не трябва да бъде допускана в България!!!!!

Сaмо 6 от стотици

Путин признал гибель пятого российского военного в Сирии

Зaглaвие

Правительство РФ обсуждает непопулярные меры для пенсионной реформы

Зaглaвие

S

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.