Насилието в България си е било все толкова, но медиите спекулират, Ахмед Доган е лидер в сърцата на всички депесари, Лютви Местан е двуличен, а в управляващата коалиция цари "неуправляем хаос".

Това каза един от тримата съуправляващи ДПС - Рушен Риза в студиото на БНТ при Димитър Цонев. Риза не отговори на прекия въпрос възможно ли е Доган да се върне като лидер на предстоящата национална конференция на 24 март. 

"Той си е бил естественият лидер от 30 години - от 1984-85... И е нормално за всеки един от нас да е отново като оперативен лидер. Той си е по принцип лидер в нашите сърца", отговори неопределено Риза.

По повод предстоящото да се учреди движение ДОСТ около Лютви Местан, той обяви, че в ДПС не са притеснени, а изчакват да ги видят на първите избори. Той специално подчерта и говоренето на бившия лидер, който тръгнал да плюе "колегите си отпреди два месеца"... 

"На мен ми прилича на двуличие", обяви Рушен Риза. 

Според него засега от ДОСТ стигали основно до хора, които са разочаровани и са минали през различни партии - на Гюнер Тахир, Касим Дал....

По повод процесите в Турция той каза, че там всичко е спокойно, но има НПО или изселнически организации, които са по-близки до една или друга партия. "И създават напрежение."

Има 1-2 изселнически организации, които са много против нас. Открито - клеветничат и лъжат. Такива изселнически организации в Турция има 150 или 200, каза Риза.

С Лютви Местан били съмо въпросните една-две организации.

В управляващото мнозинство има неуправляем хаос. Това се случва може би от преяждането с власт на ДСБ, заключи още той.

Риза каза, че не се притесняват и от задължителното гласуване, което щяло да отпадне в Конституционния съд.

В Гърия гласуват задължително може би от 50 години - с нещо да са се оправили, попита съуправникът на ДПС.